Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_Inna.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

6. Практична частина.

На базі аптеки ТОВ » Клеопатра» було проведено досліждення фінансової діяльності підприємства, а саме аналіз рентабельності та прибутку. При вивченні фінансової документації було виявлено, що загальний прибуток аптеки за рік становить 485000 грн; показник рентабельності досягає 5%.

7. Висновок:

Функціонування будь-якого підприємства, незалежно від видів його діяльності і форм власності, в умовах ринку визначається його здатністю створювати необхідну і достатню величину доходу або прибутку. Отримання прибутку визначено головною метою діяльності господарюючих суб’єктів. Прибуток є основним джерелом фінансування витрат на виробничий і соціальний розвиток підприємства, найвагомішим джерелом формування державного бюджету. Тому створеного прибутку повинно бути достатньо не тільки для задоволення фінансових потреб самого підприємства, а й для фінансування суспільних фондів споживання, розвитку науки, освіти, охорони здоров’я тощо. У збільшені прибутку зацікавлені підприємство і держава.  Враховуючи, що діяльність господарюючого суб’єкта може бути не тільки прибутковою, а й збитковою, формуватися за дією факторів внутрішнього і зовнішнього економічного середовища, в обліку й аналізі дають загальну оцінку фінансових результатів, які характеризуються системою абсолютних і відносних показників. Абсолютними показниками є суми прибутку (чи збитку) за структурою його утворення чи розподілу і використання. Відносні показники фінансових результатів – значення рентабельності, які характеризують відносний (у відсотках) ступінь прибутковості вкладеного капіталу в цілому і за його структурою, здійснених витрат чи отриманого доходу. Фінансові результати діяльності підприємства отримали новий зміст в умовах сучасної ринкової економіки, сприяють формуванню реальної самостійності суб'єктів господарювання. Тому однією з актуальних задач сучасного етапу є оволодіння керівниками сучасними методами ефективного формування та керування прибутку та рентабельності в процесі діяльності підприємств. Ефективне керування формуванням прибутку передбачає побудову на підприємствах відповідних організаційно-методичних систем забезпечення цього керування, знання основних механізмів формування прибутку та правильності ведення бухгалтерського і податкового обліку, використання сучасних методів його аналізу рентабельності і планування.  Прибуток як фінансовий результат діяльності підприємства знаходиться у функціональному зв'язку з доходами і витратами, які є чинниками першого ряду по відношенню до прибутку. В умовах ринкових економічних відносин отримання прибутку та забезпечення рентабельної діяльності є необхідною умовою існування будь-якого суб'єкту господарювання.

Список використаної літератури.

1)Основи економічної теорії: політекономічний аспект: Підруч. / За ред. О.М. Климка,В.С Нестеренка. — К.: Вища шк.; Знання, 1997. — 743 с.

2) Основи економичної теоріі: Курс лекцій. — М.: Інфра-М;

НГАЭіУ, 1997. — 496 с.

3) А.А. Богдановська, Г.Г. Виногоров, О.Ф. Мигун, Анализ господарської діяльності підприємства в промисловості – М.: 1996.

4)С.І Терещук, А.М Новикевич, І.Л Чухрай. « Система бухгалтерського обліку в аптеках» - навчальний посібник, - Вінниця: Нова книга, 2003-280с.

5)Основи економіки та системи обліку у фармації: навчальний посібник, за редакцією Л.С Немченка, Г.Л Панфілова, В.М Чернуха.- Х. Вид-НфаУ: Золоті сторінки, 2005-504с

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]