Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Омськ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
3.75 Mб
Скачать

Висновки

О́мськ (рос. О́мск) — місто в Росії, адміністративний центр Омської області. Омськ розташований в Західному Сибіру, в місці впадання р. Омь в р. Іртиш.

Середньорічна температура повітря становить 8,5 °С, найнижча вона у січні (мінус 5,5 °С), найвища – в липні (21,3 °С). Мінімальна річна кількість опадів (273 мм) спостерігалась у 1951 р., максимальна (881 мм) – в 1960 р. Максимальну добову кількість опадів (82 мм) зафіксовано 23 серпня 1960 р. У середньому за рік у місті спостерігається 127 днів з опадами; найменше їх (по 7) у серпні та жовтні, найбільше (16) – у грудні. Сонячна радіація. В залежності від географічної широти місцевості, стану атмосфери і підстилаю чого шару, ухилу поверхні до горизонту, що рівний 30⁰ , розрізняють різні показники сонячної радіації. При виборі ділянки під будівництво і при плануванні також важливим є врахування сонячної радіації, від цього залежить і інсоляція приміщень: віконні пройоми добре розташовувати на Сх., Зх., Пн.-Сх., Пн. – Зх., розташування на Пд. є не бажаним через перевищену кількість сонячного світла.

Вологісний режим. Враховуючи, що вологість повітря у даному випадку складає 41% - повітря не досягає повного насичення парою, отже процесу конденсування не відбуватиметься. При виборі конструкції огорожі, личкування фасадів, вибір типу утеплювача, системи вентиляції, конденсування і опалення слід звертати увагу на вологісний режим місцевості.

Температурний режим. Знання про температурний режим повітря за рік допомагають правильно і логічно вирішити планувальні рішення будинків, тобто об´ємну композицію, товщину і склад огороджуючи конструкцій. При встановленні систем опалення, вентиляції, конденсації і вибору утеплювача враховують температурний режим.

Отже, всі кліматологічні чинники комплексно впливають на вибір і планувальне рішення в архітектурі. Їх потрібно застосовувати, для того щоб уникнути небажаних випадків, для того, щоб правильно передбачати захисні санітарні зони, для усунення шкідливих впливів від промислових підприємств.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]