Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ksyushka.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

19. Основні досягнення раннього віку. Прямоходіння

ПЕРЕДДОШКІЛЬНИК ОВОЛОДІВАЄ ДІЯМИ З РЕЧАМИ, якими корист.. дорослі завдяки здатності наслідувати і оволодівати мовою. Якісні зміни, які утвор.. в перші 3 роки життя ( здатність до самообслугов.., вміння вступати в взаємовіднос.. з іншими і засвоєння елементарних норм і правил поведінки.

ОсноПРЯМОХОДІННЯ. В кінці немовл.. віку дит.. поч… роб.. перші кроки. Переміщ.. в просторі важка спава для дит.. і тому 1-й крок роблять з вел.. напруженням. Вона ще не може керувати рухами ходьби і тому постава втрачає рівновагу, але підбадьор.. дорослих допомагає оволодів.. прямоходінням. Завдяки здатності до прямоход.. дит.. вступає в період більш вільного і самостійного спілкув з зовн.. світом і розвив.. можливість орієнтув.. в просторі. Вона також розшир.. коло речей з якими дитина спілкуєтьсявні досягнення: оволод.. мовою; прямоходінням; предметними діями.

ПРЯМОХОДІННЯ. В кінці немовл.. віку дит.. поч… роб.. перші кроки. Переміщ.. в просторі важка спава для дит.. і тому 1-й крок роблять з вел.. напруженням. Вона ще не може керувати рухами ходьби і тому постава втрачає рівновагу, але підбадьор.. дорослих допомагає оволодів.. прямоходінням. Завдяки здатності до прямоход.. дит.. вступає в період більш вільного і самостійного спілкув з зовн.. світом і розвив.. можливість орієнтув.. в просторі. Вона також розшир.. коло речей з якими дитина спілкується.

20. ПРЕДМЕТНА ДІЯЛ. ПРОВІДНА Д. ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ. ТИПИ ПРЕДМЕТНИХ ДІЙ

Маніпул.. діял.. в немовлячому віці замін.. преді.. діял.. в ранньому. Розвиток предметної діял.. пов*яз.. з оволодінням способами користу.. речами, які вироб.. людство. Речі почин.. виступ.. для дитини, як речі, що мають певне призначення. 1.На 1-х ступенях розв.. предметної діял.. дія і преді.. тісно пов*яз.. між собою: дит.. здатно викон.. дію лише з тим предметом, який для цього призначений( чашка – вода)

2. поступово відбув.. відокремл.. дії від предмета в резул.. чого діти можуть викон.. засвоєні дії з іншими предметами або викор.. предмети – замінники.

Типи предметних дій:

Найбільш важливим для псих.. розв. Дітей є оволод.. діями з тими предметами спосіб користав.. користув.. якими є однозначним.

Розрізн.. співвідносні і знарядійні дії.

1.Співвідносні дії – мета їх полягає у приведенні 2-х чи декіл.. преді.. у певні просторові віднош..

236. УМОВИ РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ ДОШКІЛЬНИКА

ОСОБИСТІСТЬ – діяч суспіл.. який вступає в взаємовідносини з іншими людьми, який засвоїв соц. Досвід і який є активним діячем сусп. розвитку.

Коли мал. дит.. прагне до того що лежить за межами без посеред.. ї їполя сприймання починає діти не під без посеред.. впливами, а під впливами образів уяви, долаючи опір дорослих, вона стає на шлях формув.. особистості. Характерною рисою поведінки дітей р.в є те , що вона діє не задумуючись, під впливом почуттів і бажань які виникають в даний момент. Ці бажання виклик тим, що оточує дитину.

У ран.. віці дит.. засвоює правила користав.. речами, вона входить у світ постійних речей. З цього поч…соціал розвиток дитини. Дит.. знайом.. з способами користав.. предметами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]