Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
350.72 Кб
Скачать
  1. Програма державного іспиту бакалавра

    1. . Перелік дисциплін, що виносяться на державний іспит

Програма державного іспиту розроблена відповідно до діючого навчального плану спеціальності та Освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за фахом (ОПП) за спеціальністю 6.050106  “Облік і аудит”, які розроблені на кафедрі обліку, аналізу і аудиту ІБЕІТ ОНПУ, схвалені рішенням Вченої Ради ІБЕІТ та погоджені з Науково-методичною комісією з економічної освіти Міністерства освіти і науки України, Науково-методичним центром вищої освіти Міністерства освіти і науки України.

Програма відповідає вимогам Освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалавра (окх), розробленої та затвердженої відповідним чином.

В програму державного іспиту включені комплексні теоретико-практичні завдання відповідно до діючих навчальних програм обов’язкових та вибіркових дисциплін фахової підготовки. Обов’язкові дисципліни включають нормативні дисципліни напряму “Економіка і підприємництво” та нормативні дисципліни спеціальності “Облік і аудит”.

  1. Нормативні дисципліни напряму “Економіка і підприємництво”

Дисципліни, що включаються до бакалаврського іспиту, формують основу для засвоєння дисциплін спеціальної підготовки.

    1. ГРОШІ І КРЕДИТ.

    2. ФІНАНСИ.

    3. ФІНАНСИ ПІДПРИЄМСТВА.

    4. АУДИТ.

Включення до дисциплін бакалаврського іспиту дисциплін фахового напрямку “Гроші і кредит”, “Фінанси” має за мету контроль засвоєння понятійного апарату з функціонування державних фінансів та їх впливу на соціально-економічний розвиток суспільства, засад фінансової політики держави і механізму її реалізації, сфер і ланок фінансової системи та їх взаємодії, знань з теорії грошей та кредиту, закономірностей функціонування грошового ринку, структури та практичних засад функціонування грошової системи, основ побудови банківської системи та операцій банків, закономірностей розвитку і функціонування валютного ринку.

Контроль знань з дисципліни “Фінанси підприємств” дозволяє визначити рівень формування у студентів базових знань з теорії фінансових відносин суб’єктів господарювання, фінансового планування, формування фінансових ресурсів та фінансової звітності підприємств.

Контроль рівня базових теоретичних знань дисципліни “Аудит” має за мету контроль засвоєння понятійного апарату з аудиту, таких як: незалежна аудиторська перевірка, організація аудиторської роботи, планування аудиту, комплекс аудиторських процедур, оформлення робочих документів аудитора, аудиторські висновки тощо.

2. Нормативні дисципліни спеціальності “Облік і аудит”:

2.1.Фінансовий облік 1.

2.2.Фінансовий облік 2.

2.3.організація і методика аудиту.

2.4.Управлінський облік.

Метою включення до дисциплін державного іспиту “Фінансового обліку 1” та “Фінансового обліку 2” є контроль отриманих теоретичних знань та практичних навичок ведення фінансового обліку на підприємствах різних форм власності, засвоєння методів і організації ведення на підприємствах фінансового обліку активів, капіталу, зобов’язань з використанням прогресивних форм обліку і національних стандартів.

Метою включення до дисциплін державного іспиту “Організації і методики аудиту” є контроль отриманих теоретичних знань у галузі створення аудиторської фірми, набуття методичних навичок аудиторської перевірки активів і пасивів, витрат та доходів підприємства, системи внутрішнього контролю, та оцінювання стану підприємницької діяльності.

Контроль знань з дисципліни “Управлінський облік” спрямований на оцінку рівня теоретичних знань з організації та методики управлінського обліку, вмінь застосовувати відповідні методи і прийоми в процесі обліку витрат і калькулювання, робити аналітико-управлінські висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]