Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bilet_complete1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
657.92 Кб
Скачать

3 Визначення зони обслуговування у приміщенні

Необхідні умови (параметри) повинні бути забезпечені в робочій зоні приміщення. Робоча зона приміщення - це умовний об'єм приміщення, обмежений площиною підлоги, зовнішніми та внутрішніми огорожами та умовною площиною на рівні двох метрів при стоячій роботі або на рівні півтора метра при сидячій роботі.

Метеорологічні умови в межах допустимих норм необхідно приймати в робочій зоні житлових, громадських і адміністративно-побутових приміщень (табл. 2). Відповідно до санітарних норм [34] стан повітряного середовища у приміщенні характеризується концентрацією шкідливих речовин у повітрі. Цими ж нормами передбачено також гранично допустимі концентрації (ГДК) газів, пари та пилу у повітрі робочої зони приміщень різного призначення, а також у атмосферному повітрі населених пунктів.

Гранично допустима концентрація - це вміст у повітрі такої кількості шкідливих речовин, яка при дії на людину кожен день потягом необмеженого часу не викличе у її організмі яких-небудь патологічних відхилень або захворювань чи у наступних поколіннях.

2.Допустимі норми температури, відносної вологості та швидкості руху повітря в робочій зоні житлових, громадських та адміністративно-побутових приміщень (норми для людей, які знаходяться у приміщенні більше двох годин безперервно)

Билет №13 билет №14

  1. Кратність повітрообміну. Повітрообмін за кратностями

Повітрообмін – це кількість повітря, яку необхідно подати або видалити з приміщення з метою підтримки нормованих параметрів внутрішнього повітряного середовища, а також його чистоти.

Кратностью воздухообмена называют отношение количества воздуха, подаваемого или удаляемого из помещения в течение часа, к объему вентилируемого помещения. Значение п показывает, сколько раз в течение часа в вентилируемом помещении произойдет смена объемов воздуха. Воздухообмен по кратности можно определять в специально указанных в нормах случаях. Определив воздухообмен по вредным выделениям, формулы (2.17)—(2.20), вычисляют кратность воздухообмена, которая является характеристикой интенсивности воздухообмена в помещении..

  1. Повітряний баланс у приміщенні

Основний принцип повітряного балансу будівлі полягає в тому, що обсяг що надходить в будівлю повітря зовні повинен відповідати обсягу що виходить з нього повітря. В ідеалі обсяг зовнішнього повітря, подається через системи вентиляції та кондиціонування будівлі, повинен перевищувати обсяг вихідного повітря, щоб забезпечити деякий надлишковий тиск усередині будівлі. Це запобігає неконтрольовану інфільтрацію зовнішнього повітря на входах і виходах

Якщо з приміщення видаляється повітря, то його рівну кількість має надійти в приміщення. Традиційно баланс в житлових будинках забезпечувався тим, що природна витяжка із санвузлів і кухні компенсувалася інфільтрація (подсосамі) через вікна. Але сучасні вікна дуже щільні, і зараз необхідно організовувати не тільки витяжку, але і приплив. Якщо організованого припливу немає, то або не буде вентиляції (якість повітря знизиться), або приплив буде неорганізований - із суміжних квартир, сходової клітки, підвалу. Якість повітря в таких місцях невисока, є запахи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]