Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_практика.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
3.25 Mб
Скачать

3.Циркуляція води забезпечується мережевими насосами марки д-200-90.

Насос складається з корпусу, кришки, робочого колеса, валу, вузлів ущільнення і підшипникових опор. У нижній частині корпусу насоса горизонтально розташовані всмоктуючий і напірний патрубки, спрямовані в протилежні сторони під кутом 90 ° до осі насоса.

Таке розташування патрубків і горизонтальний роз'єм корпуса дозволяють розбирати насос, оглядати і замінювати робочі органи, не знімаючи насос з фундаменту і не демонтуючи двигун і трубопроводи. Робоче колесо, насаджене на вал з шпонкою, закріплено гайками через захисні втулки. Для збільшення ресурсу роботи насоса корпус і кришка корпусу захищені змінними ущільнювальними кільцями.

Ущільнення валу насоса - Сальниковим. Для створення гідравлічного затвора до кільця сальника підводиться рідина по каналу в кришці насоса.

Опорами вала служать два підшипники кочення, змащуємо консистентним мастилом; охолодження корпусів підшипників не потрібно.

Привід насоса - від двигуна через пружну муфту.

Напрямок обертання ротора - проти годинникової стрілки (ліве), якщо дивитися з боку двигуна, причому вхідний патрубок знаходиться з лівого боку.

На вимогу споживача можливе виготовлення насоса з обертанням за годинниковою стрілкою (праве). Двигун до насоса підбирають залежно від максимально споживаної потужності, частоти обертання.

Матеріал основних деталей насоса: корпусу, кришки, робочого колеса - чавун СЧ 20 або СЧ 25; валу - сталь 45.

Розріз насоса типу 1Д:

1 - корпус;

2 - кришка;

3 - захисна втулка;

4 - робоче колесо;

5 - вал;

6 - ущільнююче кільце;

7 - набивання сальника;

8 - Підшипник

Насоси типу "Д"-відцентрові двостороннього входу, горизонтальні одноступінчасті призначені для перекачування води і рідин, подібних з водою по в'язкості і хімічній

активності, температурою до 358К (85oС) з вмістом твердих включень, що не

перевищують за масою 0,05%, а максимальний розмір їх - 0,2 мм, мікро твердістю не

більше 6, 5 ГПА (650 кгс/мм2).

Застосовуються на насосних станціях міського, промислового та сільського водопостачання, у тому числі для зрошення і осушення полів, і в інших галузях промисловості.

Матеріал основних деталей насоса: корпусу, кришки, робочого колеса - чавун СЧ 20 або СЧ 25; валу - сталь 45.

Насоси типу Д з-за наявності двостороннього робочого колеса та двостороннього підвода рідини мають хорошу всмоктувальну здатність і найкращі кавітаційну якості в порівнянні з насосами консольного виду, що є істотним для насосних станцій, Де треба забирати воду з рівнів нижче нульової відмітки (допустима вакууметрична висота всмоктування 2,5-7 м).

У пусковий момент самовсмоктування забезпечує, як правило малогабаритний вакуумний насос типу ВВН. Висока надійність в роботі (гарантійний ресурс близько 20 000 годин) дозволяє мати невеликий резерв насосів в системі, так як під час ремонту резервні насоси забезпечують необхідну надійність у роботі.

Умовні позначення електронасосне агрегату: 1Д200-90а УХЛ4 ТУ 26-06-1510-88

1 - порядковий номер модернізації;

Д - тип насоса (двостороннього входу);

200 - подача, м3 / год;

90 - напір, м;

"А" - індекс першої обточки робочого колеса

"Б" - індекс другий обточування робочого колеса;

УХЛ4 - позначення кліматичного виконання і категорії розміщення;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]