Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
б.о.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
52.04 Кб
Скачать

22.Облік валових доходів від продажу(реаліз.)товарів.

23.Облік затрат,доходів та фін. Результатів фін діяльності.

Витрати-зменшення економічних вигод у вигляді вибуття активів або збільшення зобов'язань, які призводять до зменшення власного капіталу.

До витрат фінансової діяльності відносяться витрати на проценти за користування кредитами отриманими, за облігаціями випущеними, за фінансовою орендою, а також витрати, пов’язані із залученням позикового капіталу. Для обліку витрат у плані рахунків бухгалтерського обліку передбачено рахунок 95 «Фінансові витрати».За Дт рах. Відображу. Витрати з їх видами,накопичені протягом року.За Кт-списання накопичених витрат в кінці звітного року на рах 79.

Доходи-це збільшення ек. вигод у вигляді надходження активів або зменшення зобов’язань, які призводять до збільшення власного капіталу.

У випадку використання активів під-ва ін.сторонами дохід отримують у вигляди:дивідендів; відсотків; ін.доходів від фін. діяльності.

Облік ведеться на рах.73 «Ін. фін. доходи». За кредитом рахунку відображається визнана сума доходу, за дебетом - списання кредитового обороту на рахунок 79 "Фінансові результати".

Фінансовий результат – це приріст (чи зменьшення) вартості власного капіталу підприємства, що утворюється в процесі його підприємницької діяльності за звітний період.

Рахунок 79 "Фінансові результати" призначено для обліку й узагальнення інформації про фінансові результати підприємства від звичайної діяльності та надзвичайних подій.

За кредитом рахунку 79 "Фінансові результати" відображаються суми в порядку закриття рахунків обліку доходів, за дебетом - суми в порядку закриття рахунків обліку витрат, також належна сума нарахованого податку на прибуток.

24. Методика і техніка складання бухг. Фін. Звіту «Баланс»(ф.1)

Баланс — звіт про фінансовий стан підприємства, який відображає на

певну дату його активи, зобов'язання і власний капітал.

Бухгалтерський фінансовий звіт складається на основі бухг. записів, що підтверджені відповідними правовими документами. Перед складанням бухгалтерського балансу за станом на перше число кожного місяця звіряють дані (обороти і сальдо) аналітичного обліку з оборотами і сальдо на відповідних синтетичних рахунках.

Для порівняння даних заповнюють по двох графах: на початок і кінець звітного періоду.

Баланс складають на бланку, де передбачене групування усіх статей активу і пасиву по розділах. При заповненні таблиці ф. № 1 балансу всі його статті оцінюють відповідно до затверджених правил оцінки статей балансу.

У графі 3 показують відомості на початок року по вступному балансу, тобто дані графи 4 балансу річного звіту за попередній рік з урахуванням організаційної перебудови підприємства, переоцінки товарно-матеріальних цінностей.

Підсумок активів балансу повинен дорівнювати пасиву (сумі зобов’язань та власного капіталу).

25. Методика і техніка складання бухг. Фін. звіту про фін. рез-ти (ф.2)

Фінансова звітність – бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.