Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Радиоприбор отчет.rtf
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
649.71 Кб
Скачать

3 .Технічно-економічні показники робочого місця(норми витрат часу, матеріалів, електроенергії)

«Складально-виробничий» цех має свою технологію діяльності, обладнання і відповідні економічні показники.

Даний відділ оснащений спеціальним устаткуванням – радіоелектронної апаратури.

Проте відділ має частину обладнання , котре не має спеціального характеру . Це обладнання скоріше призначене для забезпечення нормальних умов праці. Це зручні столи для вимірювальних пристроїв, стільці та шафи. Є освітлення, телефон.

Отже, перерахувавши все наявне обладнання і устаткування , врахувавши специфіку діяльності відділу , можна визначити основні джерела витрат, а саме:

  • Оплата телефонних рахунків ;

  • Оплата електроенергії;

  • Оплата інших комунальних послуг;

  • Прибирання приміщень;

  • Охорона приміщення в неробочий час;

  • Амортизація меблів та техніки;

  • Заробітна плата працівників;

  • Витрати на закупку розхідних матеріалів;

  • Витрати на періодичні видання;

  • Витрати на утримання службового транспорту;

4.Охорона праці. Правила техніки безпеки на робочому місці.

Усі прийняті на роботу люди повинні бути ознайомлені з умовами роботи, правилами й обов'язками, які вони повинні виконувати.

У статтях розділу «Охорона праці» кодексу законів про працю сказано, що на кожному об'єкті , де працюють люди , повинні бути створені здорові і безпечні умови праці, що відповідають вимогам охорони праці. Усі будівлі й устаткування не повинні створювати погрози працюючим, а також негативно впливати на стан їхнього здоров'я чи самопочуття. Власник або уповноважений ним орган зобов'язані приділяти увагу умовам праці працівника, полегшувати їх , оздоровлювати навколишнє середовище і т.д.

Якщо у число випробовуваних виробів входить апаратура, яка випромінює електромагнітні хвилі, необхідно передбачати екранування всього приміщення або окремих робочих місць.

Нестандартне обладнання, виготовлене самим підприємством, має відповідати умовам безпечної експлуатації, бути прийнято кваліфікованої комісією підприємством з обов'язковою участю представника служби техніки безпеки.

При застосуванні ультразвукових установках необхідно передбачати заходи щодо захисту працюючих від дії ультразвукових установок.

В цілях безпеки працюючих при дистанційному управлінні устаткуванням, повинні бути передбачені спеціальні пристрої, які виключають випадкову подачу напруги на обладнання, залишене для огляду, ремонту і з інших причин. Приміщення, стенди, бокси і камери, де проводяться випробування, повинні бути обладнані звуковою та світловою сигналізацією. У приміщеннях повинен знаходитися телефон або інші переговорні пристрої.

Двері в іспитові приміщення, на випробувальні стенди і в камери з дистанційним управлінням, повинні мати пристрої, що блокують, що виключають можливість відкриванню їх без зняття напруги і пристроїв, розташованих усередині цих приміщень, стендів, камер.

Огляд, ремонт, накладка і монтаж електроустаткування ділянок випробування повинні здійснюватися в порядку, встановленому "Правилами технічної експлуатації і безпеки послуг електроустановок промпідприємств".

Місця випробувань повинні бути огороджені постійними або тимчасовими огородженнями, якщо випробування проводяться при напрузі, що перевищує 36в-у приміщеннях з підвищеною небезпекою, 12в - у приміщеннях особливо небезпечних.

Робочі місця випробувачів повинні бути обладнані спеціальними столами з тумбочками. Кришки столів повинні бути виготовлені з твердого ізоляційного матеріалу і мати гладку поверхню.

Всі приміщення ділянок випробування повинні мати приточно-витяжну вентиляцію, робота якої повинна забезпечувати санітарно-гігієнічні умови повітряного середовища в межах встановлених форм.