Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання з кримінального права України.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
53.94 Кб
Скачать

Розділ 12 Особливості кримінальної відподальності та покарання неповнолітніх.

  1. Вкажіть підстави, за яких допускається застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру:

  2. Вкажіть підстави, за яких допускається застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру:

  3. Вкажіть підстави, за яких допускається застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру:

  4. У випадку ухилення неповнолітнього, що вчинив до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, діяння, яке містить ознаки злочину, передбаченого Особливою частиною КК України, від застосування до нього примусових заходів виховного характеру:

  5. У випадку ухилення неповнолітнього, що вчинив злочин, від застосованих до нього при звільненні від кримінальної відповідальності примусових заходів виховного характеру :

  6. Вкажіть, які з перелічених нижче покарань можуть бути застосовані до неповнолітніх:

  7. Вкажіть, які з перелічених нижче покарань можуть бути застосовані до неповнолітніх лише як основні:

  8. Вкажіть, які з перелічених нижче покарань можуть бути застосовані до неповнолітніх лише як додаткові:

  9. Вкажіть, які з перелічених нижче покарань можуть бути застосовані до неповнолітніх і як основні, і як додаткові:

  10. Штраф застосовується лише до неповнолітніх:

  11. Розмір штрафу для неповнолітніх встановлюється судом залежно від:

  12. Громадські роботи можуть бути застосовані до неповнолітнього:

  13. Суд призначає неповнолітньому громадські роботи в межах:

  14. Громадські роботи, застосовані до неповнолітнього, полягають:

  15. Виправні роботи можуть бути застосовані до неповнолітнього:

  16. Виправні роботи застосовуються до неповнолітнього на строк:

  17. Із заробітку неповнолітнього, засудженого до виправних робіт:

  18. Арешт застосовується до неповнолітнього:

  19. Арешт застосовується до неповнолітнього на строк:

  20. Покарання у виді позбавлення волі на певний строк особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку:

  21. За вчинений повторно злочин невеликої тяжкості особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, покарання у виді позбавлення волі на певний строк:

  22. За вчинений злочин середньої тяжкості особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, покарання у виді позбавлення волі на певний строк:

  23. За вчинений тяжкий злочин особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, покарання у виді позбавлення волі на певний строк:

  24. За вчинений особливо тяжкий злочин особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, покарання у виді позбавлення волі на певний строк:

  25. За вчинений особливо тяжкий злочин, поєднаний з умисним позбавленням життя людини, особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, покарання у виді позбавлення волі на певний строк:

  26. При призначення покарання неповнолітньому суд, крім обставин, передбачених в статтях 65-67 КК України враховує також:

  27. При призначенні покарання неповнолітньому за сукупністю злочинів або вироків остаточне покарання у виді позбавлення волі:

  28. Звільнення неповнолітнього від відбування покарання з випробуванням може бути застосоване лише у випадку його засудження до:

  29. У випадку звільнення неповнолітнього від відбування покарання з випробуванням іспитовий строк установлюється тривалістю:

  30. До неповнолітнього можуть бути застосовані такі примусові заходи виховного характеру:

  31. Тривалість яких примусових заходів виховного характеру визначається судом, який їх призначає?

  32. Які з примусових заходів виховного характеру можуть бути застосовані до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною КК України?

  33. Для особи, яка вчинила злочин невеликої тяжкості у віці до вісімнадцяти років, встановлюються такі строки давності для звільнення від кримінальної відповідальності:

  34. Для особи, яка вчинила злочин середньої тяжкості у віці до вісімнадцяти років, встановлюються такі строки давності для звільнення від кримінальної відповідальності:

  35. Для особи, яка вчинила тяжкий злочин у віці до вісімнадцяти років, встановлюються такі строки давності для звільнення від кримінальної відповідальності:

  36. Для особи, яка вчинила особливо тяжкий злочин у віці до вісімнадцяти років, встановлюються такі строки давності для звільнення від кримінальної відповідальності:

  37. Для особи, яка у віці до вісімнадцяти років, вчинила злочин, за який вона засуджена до покарання не пов’язаного із позбавленням волі, а також при засудженні її до покарання у виді позбавлення волі за злочин невеликої тяжкості, встановлюються такі строки давності виконання обвинувального вироку суду:

  38. Для особи, яка у віці до вісімнадцяти років, вчинила злочин середньої тяжкості, за який вона засуджена до покарання у виді позбавлення волі, а також при засудженні до покарання у виді позбавлення волі на строк не більше п’яти років за тяжкий злочин, встановлюються такі строки давності виконання обвинувального вироку суду:

  39. Для особи, яка у віці до вісімнадцяти років, вчинила тяжкий злочин, за який вона засуджена до покарання у виді позбавлення волі на строк більше п’яти років, встановлюються такі строки давності виконання обвинувального вироку суду:

  40. Для особи, яка у віці до вісімнадцяти років, вчинила особливо тяжкий злочин, за який вона засуджена до покарання у виді позбавлення волі, встановлюються такі строки давності виконання обвинувального вироку суду:

  41. Вкажіть у випадку засудження до яких покарань допускається умовно - дострокове звільнення від відбування покарання особи, яка вчинила злочин у віці до вісімнадцяти років:

  42. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване до засуджених за злочин, вчинений у віці до вісімнадцяти років, після фактичного відбуття не менше третини призначеного строку покарання:

  43. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване до засуджених за злочин, вчинений у віці до вісімнадцяти років, після фактичного відбуття не менше половини призначеного строку покарання:

  44. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване до засуджених за злочин, вчинений у віці до вісімнадцяти років, після фактичного відбуття не менше двох третин призначеного строку покарання:

  45. Заміна невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням до осіб, які вчинили злочини у віці до досягнення вісімнадцяти років, допускається лише у випадку їх засудження до:

  46. Особи, які вчинили злочини у віці до досягнення вісімнадцяти років, засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, визнаються такими, що не мають судимості:

  47. Особи, які вчинили злочини у віці до досягнення вісімнадцяти років, засуджені до позбавлення волі за злочин невеликої або середньої тяжкості, визнаються такими, що не мають судимості:

  48. Особи, які вчинили злочини у віці до досягнення вісімнадцяти років, засуджені до позбавлення волі за тяжкий злочин, визнаються такими, що не мають судимості:

  49. Особи, які вчинили злочини у віці до досягнення вісімнадцяти років, засуджені до позбавлення волі за особливо тяжкий злочин, визнаються такими, що не мають судимості:

  50. Дострокове зняття судимості щодо особи, яка була засуджена за злочин, вчинений у віці до досягнення вісімнадцяти років, допускається лише за наявності таких умов:

  51. Якщо неповнолітній, засуджений до сплати штрафу, не може його сплатити:

  52. Множинність злочинів - це (вкажіть найбільш повну і точну відповідь):

  53. В якій відповіді названа ознака множинності злочину?

  54. В якій відповіді названа ознака множинності злочинів?

  55. В якій відповіді (відповідях) названі види одиничних злочинів?

  56. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  57. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  58. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  59. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  60. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  61. В якій відповіді правильно названо вид одиничного складного злочину?

  62. Продовжуваний злочин – це:

  63. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види множинності злочинів?

  64. Сукупність злочинів – це (вкажіть найбільш повну і точну відповідь):

  65. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?

  66. Ідеальна сукупність – це (вкажіть найбільш повну і точну відповідь):

  67. Реальна сукупність – це (вкажіть найбільш повну і точну відповідь):

  68. Вчинення особою одним діянням одночасно двох або більше злочинів, передбачених різними статтями або різними частинами однієї статті Особливої частини КК, за жоден з яких її не було засуджено, – це:

  69. Вчинення особою різними діяннями двох або більше злочинів, передбачених різними статтями або різними частинами однієї статті Особливої частини КК, за жоден з яких її не було засуджено, – це:

  70. Повторністю злочинів визнається:

  71. Вчинення двох або більше злочинів, передбачених тією самою статтею або частиною статті Особливої частини КК, – це:

  72. Вчинення двох або більше злочинів, передбачених різними статтями КК, визнається повторним:

  73. Повторність відсутня, якщо (вкажіть найбільш повну і точну відповідь):

  74. Рецидивом злочинів визнається:

  75. Вчинення нового умисного злочину особою, яка має судимість за умисний злочин, – це:

  76. В якій відповіді правильно вказано де визначене поняття покарання?

  77. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання?

  78. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання?

  79. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання.

  80. Вкажіть, яке словосполучення (слово) пропущене в наведеному законодавчому формулюванні: „Покарання не має на меті ….. або принижувати людську гідність”.

  81. Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні: „Покарання має на меті не тільки кару, а й …, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.”

  82. Вкажіть яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні: „Покарання має на меті не тільки кару, а виправлення засуджених, а також …

  83. Покарання за Кримінальним Кодексом поділяються на:

  84. Які покарання згідно чинного Кримінального Кодексу України є основними:

  85. Які покарання згідно чинного Кримінального Кодексу України є додатковими?

  86. Які покарання згідно чинного Кримінального Кодексу України можуть застосовуватися як основні, так і додаткові покарання?

  87. За один злочин може бути призначено лише:

  88. Вкажіть яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні:

  89. „Штраф – це... , що накладається судом у випадках і межах, встановлених в Особливій частині цього Кодексу” :

  90. Розмір штрафу визначається судом залежно від ... :

  91. Розмір штрафу визначається судом в межах:

  92. У разі неможливості сплатити штраф суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у вигляді:

  93. У разі неможливості сплатити штраф суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у вигляді:

  94. Позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу може бути призначене в разі засудження особи за:

  95. Позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю може бути призначене як основне покарання на строк :

  96. Позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу може бути призначене у випадках:

  97. Позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю може бути призначене як додаткове покарання на строк:

  98. Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно - корисних робіт, вид яких визначають:

  99. Згідно чинного кримінального закону громадські роботи встановлюються на строк:

  100. В яких відповідях правильно зазначено осіб, яким громадські роботи не призначаються?

  101. Згідно чинного кримінального закону виправні роботи встановлюються на строк:

  102. Згідно чинного кримінального закону із суми заробітку засудженого до виправних робіт проводиться відрахування в дохід держави у розмірі:

  103. Згідно чинного кримінального закону виправні роботи не застосовуються до:

  104. Згідно чинного кримінального закону виправні роботи не застосовуються до:

  105. Особам, які стали непрацездатними після постановлення вироку суду, виправні роботи суд може замінити:

  106. Покарання у виді службових обмежень застосовується до військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби на строк:

  107. Із суми грошового забезпечення засудженого до службового обмеження проводиться відрахування в дохід держави у розмірі:

  108. Під час відбування покарання у виді службового обмеження засуджений не може бути:

  109. Конфіскація майна це:

  110. В якій відповіді правильно вказано злочини, за вчинення яких встановлюється конфіскація майна?

  111. Перелік майна, що не підлягає конфіскації, визначається:

  112. Покарання у вигляді арешту полягає в триманні засудженого в умовах ізоляції і встановлюється на строк:

  113. Згідно чинного кримінального закону арешт не застосовується:

  114. Згідно чинного кримінального закону покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи:

  115. Згідно чинного кримінального закону – обмеження волі встановлюється на строк до:

  116. У яких відповідях правильно названі особи, яким обмеження волі не призначається?

  117. Покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні призначається військовослужбовцям строкової служби на строк:

  118. Тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців замість позбавлення волі не може застосовуватися до осіб:

  119. Покарання у виді позбавлення волі встановлюється на строк:

  120. Довічне позбавлення волі встановлюється за вчинення........... і застосовується лише у випадках, спеціально передбачених цим Кодексом.

  121. Вкажіть за якої умови, передбаченої чинним кримінальним законом, може бути застосоване довічне позбавлення волі:

  122. У яких відповідях правильно названі особи, до яких довічне позбавлення волі не застосовується?

  123. Загальними засадами призначення покарання за чинним кримінальним законом України є:

  124. Особі, яка вчинила злочин, має бути призначено покарання …..

  125. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  126. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  127. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  128. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  129. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  130. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  131. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  132. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, що обтяжують покарання?

  133. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст.66 Кримінального Кодексу?

  134. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст.66 Кримінального Кодексу?

  135. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст. 66 Кримінального Кодексу?

  136. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбаченні в ст. 66 Кримінального Кодексу?

  137. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбаченні в ст.66 кримінального Кодексу?

  138. При призначенні покарання за незакінчений злочин суд, керуючись положеннями статей 65 -67 цього Кодексу, враховує:

  139. При призначенні покарання співучасникам злочину суд, керуючись положеннями статей 65 – 67 кримінального Кодексу, враховує:

http://www.erik26.ru/2011/12/13/obespechenie-bezopasnosti-oxrana-prav-i-zakonnyx-interesov/6/