Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика економ 2009 рік методичка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

Обов’язки студента-практиканта.

  1. У перший день практики необхідно:

    1. Своєчасно прибути на підприємство (організацію, заклад тощо), відрекомендуватись начальнику відділу кадрів, начальнику відділу, в якому буде проходити практику і почати виконання програми економічної практики. Вивчити правила внутрішнього розпорядку підприємства (організації, закладу тощо), вимоги трудового законодавства і нарівні з робітниками підприємства нести відповідальність за їх виконання.

    2. Студентам, які були відсутні кілька днів практики без поважної причини, термін проходження практики вирішується на засіданні кафедри і за участі керівництва факультету. Погодити і представити до затвердження керівникові від підприємства календарний план роботи та під час практики дотримуватись термінів його виконання.

  2. Кожного дня у щоденнику необхідно робити записи про виконану роботу і подавати щоденник на підпис керівникам від підприємства та університету.

  3. Згідно з календарним планом щотижнево подавати на перевірку керівникам від університету розділи звіту.

  4. До зазначеного терміну після проходження практики подати на кафедру звіт з рецензією керівника від університету. Разом із звітом надається оформлений щоденник з рецензією і оцінкою роботи студента під час практики. Щоденник практики завіряється підписом керівника від підприємства і печаткою. При позитивній оцінці студент допускається до захисту.

  5. Придбати навички практичної роботи на робочих місцях.

У результаті проходження студент повинен вивчити:

  1. місце підприємства на ринку збуту продукції, його структуру, особливості організації виробництва та праці;

  2. організацію оплати праці;

  3. систему показників оцінки виробничо-господарської діяльності, методику їх розрахунку;

вміти:

  1. самостійно виконувати розрахунки, пов’язані з економічним обґрунтуванням прийнятих рішень;

  2. складати звіти з праці відділу та по окремим структурним підрозділам підприємства;

  3. повинен отримати навички в рішенні реальних економічних і соціальних задач , а також у проведенні науково-дослідної, організаційної праці на підприємстві.

Оформлення і захист звіту.

За результатами практики студент оформлює звіт у відповідності зі змістом програми практики.

Звіт повинен мати чітку побудову, логічну послідовність, переконливу аргументацію, обґрунтовані висновки та рекомендації. За підсумками практики студент оформлює письмовий звіт у відповідності зі змістом програми практики.

Форма виконання: робота може виконуватися у письмовому чи друкованому варіанту (якщо роботу виконано в електронному варіанті, то при захисту роботи студент прикладає дискету з даної роботи).

Обсяг: 50 сторінок.

Оформлення: Взірець титульного листа наведено у додатку А. Поля: верхнє, нижнє, ліве, праве – 2.0 см. Гарнітура: Times New Roman, кегель 14, інтервал 1,5.

Літературні джерела: подаються як посилання внизу сторінки або наприкінці роботи у порядку їх використання чи за алфавітом. При написання роботи необхідно використати не менше чотирьох джерел.

Орієнтований план практики:

Передмова: розкривається важливість проблеми ( на прикладі даного підприємства).

Основна частина: подається статистична інформація (по одному обраному підприємстві) у вигляді таблиці, далі наводиться аналітичний огляд на основі теоретичної інформації.

Висновки

Список використаних джерел

Додатки (за потребою).