Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
A4 Ек кібернетики 1 курс 1 семестр.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

2 Частина Технологія програмування. Системи програмування. Система Turbo Pascal

Тема 2.1 Поняття про технологію програмування. Основні етапи розробки програми. Програмний продукт, етапи його розробки та супроводження. Види трансляторів, їх особливості.

Літературні джерела: 4, 10, 13

Тема 2.2 Мова програмування PASCAL. Історія розвитку. Основні об’єкти мови. Огляд типів даних. Структура програми. Основні функції та методи роботи у середовищі розробника програм (IDE) Turbo Pascal 7.0. Поняття модуля бібліотеки транслятора TP 7.0: структура, розробка, застосування.

Літературні джерела: 4, 8, 10

Тема 2.3 Синтаксис і семантика операторів мови Turbo Pascal. Основні типи даних. Приклади застосування.

Літературні джерела: 4, 5, 8, 10, 11

Тема 2.4 Процедури та функції у мові Turbo Pascal. Механізм обміну даними між основною програмою та допоміжними програмами. Апарат формальних і фактичних параметрів. Локальні та глобальні змінні. Рекурсії.

Літературні джерела: 5, 8, 10. 11

Тема 2.5 Складні структури даних – масиви, рядки, множини, записи, файли. Особливості їх застосування. Проблема вибору найефективнішого типу даних.

Літературні джерела: 5, 8, 10, 11

Тема 2.6 Графічні можливості мови програмування Turbo Pascal. Технічні аспекти комп’ютерної графіки. Загальна схема роботи з використанням графічного режиму.

Літературні джерела: 8, 10, 12

Тема 2.7 Графічні примітиви та інші інструменти для організації графічних побудов.

Літературні джерела: 8, 10, 12

Тема 2.8 Особливості побудови динамічних сцен.

Літературні джерела: 8, 10, 12

Тема 2.9 Математичний апарат комп’ютерної графіки. Підходи до розробки програм, що використовують комп’ютерну графіку.

Літературні джерела: 7, 8, 10, 12

Форми і методи поточного та підсумкового контролю. Критерії оцінювання

Плануються наступні форми контролю знань студентів:

1 семестр - захист лабораторних робіт у заплановані терміни, поточне опитування, реферативні доповіді, підсумкова робота, залік;

2 семестр - захист лабораторних робіт у заплановані терміни, поточне опитування, підсумкова робота, залік;

3 семестр - захист лабораторних робіт у заплановані терміни, поточне опитування, реферативні доповіді, іспит.

При проведенні заліку ЗАРАХОВАНО ставиться в разі виконання та захисту запланованих лабораторних робіт та виконання плану самостійної роботи.

Іспит (екзамен) проводиться письмово з використанням стандартних білетів.

Структура екзаменаційного білета складається з 2 теоретичних питань (перевірка оволодіння матеріалом на рівні знань) та 1 задачі (перевірка оволодіння вміннями та навичками робити постановку задачі, розробляти математичну модель задачі, обирати і використовувати структури даних, складати алгоритми і комп’ютерні програми, аналізувати отримані результати, виконувати тестування розроблених інструментів).

Оцінка ВІДМІННО ставиться у разі повної безпомилкової відповіді на запитання білету, додаткових запитань викладача, розв’язання екзаменаційної задачі, якісного своєчасного виконання та захисту лабораторних робот та реферату.

Оцінка ДОБРЕ ставиться у разі відповіді на запитання білету з виправленням помилок на вимогу викладача, розв’язання екзаменаційної задачі, якісного виконання та захисту лабораторних робот та реферату.

Оцінка ЗАДОВІЛЬНО ставиться у разі неповної відповіді на запитання білету, невиправлення помилок на вимогу викладача, розв’язання екзаменаційної задачі, виконання та захисту лабораторних робот та реферату.

В інших випадках відповіді ставиться оцінка НЕЗАДОВІЛЬНО.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]