Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Яловенко 03.09.12.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

2. Одержувати на добровільній основі пояснення, речі, документи від громадян держави, яку вони представляють, а також вручати документи таким особам.

3. За рішенням слідчого судді одержувати пояснення громадян держави, яку вони представляють.

4. За рішенням слідчого судді одержувати на добровільній основі пояснення, речі, документи від громадян держави, яку вони представляють, а також вручати документи таким особам.

Правильна відповідь № 2 – частина 1 статті 547 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Консульські установи або дипломатичні представництва інших держав в Україні мають право одержувати на добровільній основі пояснення, речі, документи від громадян держави, яку вони представляють, а також вручати документи таким особам.

Питання 409

Правовий статус учасників кримінального провадження в іноземній державі:

1. Не потребує додаткового встановлення.

2. Не потребує додаткового встановлення, якщо на це є згода сторони захисту.

3. Потребує додаткового встановлення прокурором.

4. Потребує додаткового встановлення слідчим суддею.

Правильна відповідь № 1 – частина 3 статті 550 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Правовий статус учасників кримінального провадження в іноземній державі не потребує додаткового встановлення за правилами цього Кодексу.

Глава 43. Міжнародна правова допомога при проведенні процесуальних дій

Питання 410

Запит компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу за відсутності необхідності виконання складних та великих за обсягами процесуальних дій, у тому числі таких, що потребують погодження прокурора або можуть бути проведені лише на підставі ухвали слідчого судді виконується упродовж:

1. Одного місяця з дати його надходження до центрального органу України.

2. Одного місяця з дати його надходження до безпосереднього виконавця.

3. Двох місяців з дати його надходження до центрального органу України.

4. Двох місяців з дати його надходження до безпосереднього виконавця.

Правильна відповідь № 2 – частина 2 статті 558 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Центральний орган України щодо міжнародної правової допомоги або орган, уповноважений здійснювати зносини відповідно до частини третьої статті 545 цього Кодексу, за результатами розгляду запиту компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу приймає рішення щодо: 2) можливості виконання запиту із застосуванням законодавства іноземної держави.

Глава 44. Видача осіб, які вчинили кримінальне правопорушення (екстрадиція)

Питання 411

Запит про видачу особи (екстрадицію) направляється за умови:

1. Якщо за законом України хоча б за один із злочинів, у зв’язку з якими запитується видача, передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше трьох років або особу засуджено до покарання у виді позбавлення волі і невідбутий строк становить не менше шести місяців.

2. Якщо за законом України хоча б за один із злочинів, у зв’язку з якими запитується видача, передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше одного року або особу засуджено до покарання у виді позбавлення волі і невідбутий строк становить не шести чотирьох місяців.

3. Якщо за законом України хоча б за один із злочинів, у зв’язку з якими запитується видача, передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше трьох років або особу засуджено до покарання у виді позбавлення волі і невідбутий строк становить не менше чотирьох місяців.

4. Якщо за законом України хоча б за один із злочинів, у зв’язку з якими запитується видача, передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше одного року або особу засуджено до покарання у виді позбавлення волі і невідбутий строк становить не менше чотирьох місяців.

Правильна відповідь № 4 – частина 1 статті 573 Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012 № 4651-VІ.

Запит про видачу особи (екстрадицію) направляється за умови, якщо за законом України хоча б за один із злочинів, у зв’язку з якими запитується видача, передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше одного року або особу засуджено до покарання у виді позбавлення волі і невідбутий строк становить не менше чотирьох місяців.

Питання 412

У випадку затримання громадянина іноземної держави, який вчинив злочин за межами України Міністерство закордонних справ України повідомляє:

1. Уповноважена службова особа, яка здійснила затримання.

2. Прокурор, в межах територіальної юрисдикції здійснено затримання.