Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магистрам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
706.56 Кб
Скачать

Обмеження обсягу: умовно-позитивна думка

а) Ми не спостерігали за інвентаризацією наявних запасів станом на 31 грудня 20__ р., оскільки ця дата передувала нашому першому призначенню аудиторами Компанії. Через характер облікових запасів Компанії ми не мали змоги підтвердити кількість запасів за допомогою інших аудиторських процедур.

На нашу думку, за винятком впливу коригувань, що могли б бути потрібними, якщо б ми були в змозі підтвердити кількість запасів, фінансові звіти справедливо і достовірно відображають …

б) Як зазначено в Примітці Х до фінансових звітів, у фінансових звітах не враховано амортизацію, що на нашу думку не відповідає Міжнародним стандартам фінансової звітності. Сума амортизації за рік, що закінчився 31 грудня 20__ р., повинна складати ХХХ відповідно до прямолінійного методу нарахування амортизації з використанням річних норм амортизації розміром 5% для будівель та 20% для обладнання. Відповідно вартість основних засобів слід зменшити на суму накопиченої амортизації у розмірі ХХХ, а збиток за рік та накопичений дефіцит слід відповідно збільшити на ХХХ і ХХХ.

На нашу думку, за винятком впливу на фінансові звіти, про які йдеться у попередньому параграфі, фінансові звіти справедливо і достовірно відображають …

Обмеження обсягу: відмова від висловлення думки

Нас було запрошено зробити аудит фінансових звітів, що додаються, Компанії, які складаються з балансу станом на 31 грудня 20__ р., та звітів про доходи та видатки та рух грошових коштів за рік, що закінчився на зазначену дату, огляду важливих аспектів облікової політики та інших пояснювальних приміток.

Незгода стосовно облікової політики: неадекватність розкриття інформації – негативна думка

На нашу думку, внаслідок впливу на фінансові звіти питань, про які йдеться в попередньому параграфі, фінансові звіти не відображають достовірно й справедливо (або не подають достовірно в усіх суттєвих аспектах) фінансовий стан Компанії АВС станом на 31 грудня 20__ р., а також результат її фінансової діяльності та рух грошових коштів за рік, що закінчився на вказану дату, відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності.

Методичні вказівки до виконання магістерської роботи для студентів спеціальності 8.050106 «Облік і аудит» денної форми навчання / укладачі: Нусінов В.Я., Брадул О.М., Кругла Н.М., Міщук Є.В., Закружна Г.Д. Кривий Ріг: Криворізький технічний університет – 2011р.

Укладачі:

  • професор, д.е.н. Нусінов В.Я,

  • професор, д.е.н. Брадул О.М.,

  • кандидат економічних наук, доцент Кругла Н.М.,

  • кандидат економічних наук, доцент Міщук Є.В.,

  • старший викладач Закружна Г.Д.

Реєстац. № ________________

Підписано до друку _____________ 2011 р.

Формат А5

Обсяг 53 стор.

Тираж ___________________ прим.

Видавничий центр КТУ,

вул. ХХІІ Партз’їзду, 11,

м. Кривий Ріг