Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkazivku_POZ_08_2012[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
384 Кб
Скачать

2.2. Вихідні дані навчальних завдань

Вихідними даними для виконання навчальних завдань на практичних заняттях є:

а) загальна інформація про діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) «Мрія» станом на 01.01.20___ року (додаток 1);

б) журнал реєстрації господарських операцій ТОВ «Мрія» за перший квартал 20__ року (додаток 2).

2.3. Матеріальне забезпечення виконання навчальних завдань

В Робочому зошиті для виконання практичних завдань з дисципліни “Податковий облік і звітність” для студентів спеціальності 8106 «Облік і аудит», який видається кафедрою обліку підприємницької діяльності кожному студенту, містяться навчальні та типові форми облікових регістрів і типові форми звітних документів (податкових декларацій, розрахунків) і, зокрема:

  • Журнал реєстрації господарських операцій;

  • Книга обліку доходів і Книга обліку витрат;

  • Податкова Декларація з податку на прибуток підприємства та додатки до неї;

  • типова форма Податкової накладної та Реєстру отриманих та виданих податкових накладних;

  • форми місячної Податкової декларації з податку на додану вартість, податкових декларацій за загальнодержавними та місцевими податками, зборами, форми податкових розрахунків за окремими податками, зборами, звіти за єдиним внеском на загальнообов’язкове державним соціальне страхування тощо.

2.4. Вказівки щодо послідовності виконання навчальних завдань

Приступаючи до виконання навчальних завдань студенти повинні послідовно опрацьовувати лекційні матеріали, нормативну базу та основну літературу з тим, щоб:

      1. В Журналі реєстрації господарських операцій ТОВ «Мрія» » за перший квартал 20__ року відобразити кореспонденції рахунків та суми операцій за своїм варіантом, здійснивши відповідні податкові розрахунки та вказавши посилання на норму (положення) податкового законодавства.

      2. Відобразити господарські операції в регістрах податкового обліку з податку на додану вартість та в податковій декларації з податку на додану вартість та додатках до неї:

- Скласти податкові накладні підприємства за операціями 7 та 42;

- Скласти Реєстр отриманих та виданих податкових накладних за січень, лютий, березень 20__ року;

- Скласти Податкову декларацію з податку на додану вартість та необхідні додатки до неї за січень, лютий, березень 20__ року.

      1. Провести згідно законодавчих вимог розрахунки з нарахування і утримання податку з доходів фізичних осіб і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і скласти звіти за звітний період і, зокрема:

  • Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України, форма №Д4 (місячна) за січень, лютий, березень 20__ р.;

  • Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (Ф4-ФСС з ТВП) за перший квартал 20__ р.;

  • Скласти податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (1-ДФ) за 1 квартал 20__ р.

2.4.4. Скласти податкові декларації (податкові розрахунки) ресурсних податків, зборів:

- Скласти Податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) з додатками;

- Скласти Податкову декларацію збору: за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар'єрної, шахтної, дренажної води за 1 квартал 20_р.

- Скласти Податкову декларацію екологічного податку з додатками розрахунку податку за 1 квартал 20 __ р.

- Скласти Розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів

за 20__ р.

2.4.5. Скласти податкові декларації (звіти, розрахунки, довідки тощо) за іншими загальнодержавними та місцевими податками і зборами:

- Скласти Декларацію акцизного податку та додатки до неї і Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв за березень 20__ р.;

- Скласти Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства відповідно до Закону України "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства" за березень 20__р..

2.4.6. Відобразити господарські операції в регістрах податкового обліку з податку на прибуток і Податковій декларації з податку на прибуток підприємства за 1-й кв. з додатками до неї:

- Визначити суми за господарськими операціями, які відносяться до складу доходів та витрат. Вказати номер статті і пункту Податкового кодексу України, на підставі яких сума за господарською операцією включається до доходів або до витрат;

- Відобразити суми доходів в Книзі обліку доходів і суми витрат в Книзі обліку витрат;

- Заповнити Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства з додатками ІД, ІВ, АМ, АВ, ТП, ПЗ, ЗП за перший квартал та ознайомитися зі змістом і порядком заповнення додатків до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства.

- Ознайомитися з порядком уточнення податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]