Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Internet.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
417.79 Кб
Скачать

Інтерфейс Eudora

Це один з поштових інтерфейсів орієнтований на роботу з поштою в системі Internet в системі Windows.

При роботі в Windows. Виникають такі проблеми:

  1. К омп’ютер виключається з мережі на час відсутності користувача, поштове повідомлення не приймається, вся пошта повинна зберігатись на сервері і отримуватись по запиту. В Unix про це піклується sendmail. В Windows є подібна програма, але вона не орієнтована на Internet. Тому використовується така схема:

При такій схемі припускається, що користувач має поштову скриньку на сервері, яка не вимикається цілодобово. Eudora кожні 30 хв. Перевіряє поштову скриньку в повідомляє про отримання нових листів.

  1. Якщо користуватись латинським шрифтом проблем не виникає, але з кирилицею виникають, т.я. більшість поштових мереж для обміну даними між серверами використовують кодування КОІ8. тому доводиться вводити відповідне кодування.

15.Самостійне опрацювання. Емуляція віддаленого термінала. Віддалений доступ до ресурсів мережі.

Віддалений доступ - це робота на віддаленому комп'ютері в режимі, коли Ваш комп'ютер емулює термінал віддаленого комп'ютера, тобто Ви можете робити все (або майже все), що можна робити із звичайного терміналу цієї машини.

Почати сеанс віддаленого доступу можна в UNIX, подавши команду telnet і вказавши ім'я машини, з якою Ви хочете працювати. Якщо опустити номер порта, то Ваш комп'ютер за замовчуванням емулює термінал тієї машини і Ви входите в систему як звичайно. Вказування номера порта дозволяє зв'язуватись з нестандартними серверами, інтерфейсами.

telnet - протокол емуляції термінала, який забезпечує підтримку віддаленого доступу в Internet та Intranet. telnet - так само називається програма в UNIX, яка обслуговує ці сеанси роботи. telnet має і свій власний набір команд, які керують власне цією програмою, тобто сеансом зв'язку, його параметрами, відкриттям нових, закриттям відкритих і т.ін. Ці команди подаються з командного режиму telnet, в який можна перейти, натиснувши так звану escape-послідовність клавіш, яка повідомляється при досягненні віддаленої машини.

Сеанс забезпечується сумісною роботою програмного забезпечення віддаленої ЕОМ і Вашої. Прикладна програма складається з двох компонентів, що взаємодіють між собою: програми-клієнта, що виконується на комп'ютері, з якого виконується запит на обслуговування, і програми-серевера, яка виконується на комп'ютері, що надає таку послугу. Мережа, яка реалізує засоби протоколів TCP або UDP, є середовищем, через яку ці програмні модулі взаємодіють між собою.

Програма-клієнт, виконання якої почалось у Вашій системі, коли Ви набрали команду telnet, повинна:

  • встановити мережеве з'єднання із сервером за допомогою протоколу TCP;

  • прийняти від Вас вхідні дані в будь-якій зручній формі;

  • перетворити ці дані в стандартний формат і відправити їх серверу;

  • прийняти від сервера вихідні дані в стандартному форматі;

  • переформатувати отримані вихідні дані для відображення на екрані Вашого термінала.

Програма-сервер виконується на комп'ютері, який надає послугу; якщо програма-сервер не працює, послуга недоступна. Якщо програма-сервер готова приймати запити, то вона виконує наступні дії:

  • інформує мережеве програмне забезпечення про те, що вона готова до встановлення з'єднання;

  • очікує запиту в стандартному форматі;

  • обслуговує цей запит;

  • відправляє результати назад програмі-клієнту в стандартному форматі;

  • очікує на наступний запит.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]