Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації по виконанню дипломної р...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
325.12 Кб
Скачать

Зразок оформлення Відзив Відзив

на дипломну роботу студентки факультету економіки

Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського

Григоренко Наталії Василівни

на тему “Облік і аудит розрахункових операцій на підприємстві”

Своєчасне та повне завершення розрахунків, а також здійснення платежів в нинішніх умовах набуває важливої ролі, оскільки від цього залежить рівень фінансової стійкості підприємства та наявність грошових коштів. Значна роль у розв‘язанні цих питань приділяється організації обліку й аудиту розрахункових операцій. Дослідження цих питань актуально і для конкретного суб‘єкта господарювання ТОВ СП “НІБУЛОН”.

Дипломна робота виконана на 92 сторінках друкованого тексту, складається з вступу, чотирьох розділів та висновків. Перший розділ роботи присвячений дослідженню теоретичних аспектів бухгалтерського обліку розрахункових операцій та їх нормативно – законодавчому регулюванню.

В другому розділі роботи проведено дослідження обліку розрахункових операцій, а також практичне ведення обліку на досліджуємо му підприємстві, описано організацію первинного та зведеного обліку, синтетичного і аналітичного обліку.

Третій розділ дипломної роботи присвячений вивченню методології організації аудиту, відображенню результатів аудиторської перевірки розрахункових операцій по досліджуємо му підприємству. Проведений аудит розрахункових операцій дозволив дипломниці виявити ряд порушень в організації їх обліку та розробити рекомендації щодо їх усунення.

Питання вдосконалення обліку і аудиту розрахункових операцій відображені в четвертому розділі. При виконанні дипломної роботи студентка Григоренко Н.В. вивчила фактичний матеріал по досліджуємо му об‘єкту та узагальнила його в дипломній роботі в 25 таблицях, 4 рисунках та у 8 додатках.

При виконанні дипломної роботи дипломниця Григоренко Н.В. показала глибокі знання по дисциплінам професійної підготовки, уміння самостійно узагальнювати та систематизувати фактичний матеріал, літературні джерела та використовувати одержані навики на практиці. Поставлена мета в дипломній роботі досягнута.

Дипломна робота відповідає пред‘явленим вимогам і може бути допущена до захисту перед державною екзаменаційною комісією, а її автор – Григоренко Наталія Василівна – заслуговує присвоєння кваліфікаційного рівня „Спеціаліст” зі спеціальності “Облік і аудит”.

Науковий керівник

к.е.н., доцент

кафедри “Обліку та фінансів” Рудь І.Ю.

02 червня 20__ р.

Додаток в Зразок оформлення Рецензії Рецензія

на дипломну роботу студентки факультету економіки

Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського

Григоренко Наталії Василівни

на тему “Облік і аудит розрахункових операцій на підприємстві”

Актуальність теми “Облік і аудит розрахункових операцій на підприємстві” пов‘язана з особливостями розрахунків на підприємстві за реалізовану продукцію, виконані роботи та надані послуги з різними контрагентами.

Розрахунки між підприємствами й організаціями – один із необхідних складників розширеного відтворення. Вони опосередкують розподіл суспільного продукту, перехід його з товарної форми у грошову і навпаки. Розрахунки ґрунтуються на економічній базі кругообігу коштів у процесі виробництва і є суспільним визначенням того, що підприємство виконало свої зобов‘язання й намічені цілі.

Представлена на рецензію дипломна робота виконана на 92 сторінках друкованого тексту, складається з вступу, чотирьох розділів та висновків. Досліджений та узагальнений матеріал по об‘єкту дослідження представлено на 5 рисунках, в 25 таблицях та 8 додатках.

У першому розділі достатньо представлена нормативна база по обліку та аудиту розрахункових операцій, розглянуто погляди різних авторів щодо визначення поняття розрахункових операцій, перелічені методи розрахункових операцій, вірно визначені їх переваги та недоліки. Другий розділ містить загальну характеристику ТОВ СП “НІБУЛОН”, вивчення організації обліку розрахункових операцій на підприємстві. Детальне дослідження діючої практики організації обліку розрахункових операцій по підприємству, дозволило автору роботи обґрунтувати ряд рекомендацій по вдосконаленню бухгалтерського обліку.

Третій розділ присвячений аудиту розрахункових операцій, розроблені план та програма аудиту, перевірено розрахункові операції на ТОВ СП “НІБУЛОН”. В аудиторському висновку автором достатньо узагальнені результати аудиторської перевірки, що свідчить про спроможність та готовність автора до такого роду практичної діяльності. В якості одного із напрямків вдосконалення обліку і аудиту розрахункових операцій в роботі рекомендується автоматизувати облік виробничих запасів. Ця пропозиція є дійсно перспективною, але було б доцільно довести її розгляд до можливості практичного втілення. Крім того, необхідно відмітити в роботі наявність ряду орфографічних помилок на окремих її сторінках.

У цілому дипломна робота виконана у відповідності до пред‘явлених вимог, підтверджує високий рівень знань студента з дисциплін професійної підготовки, може бути рекомендовано до захисту державної екзаменаційної комісії і заслуговує оцінки “добре”, а її автор - Григоренко Наталія Василівна - присвоєння кваліфікаційного рівня „Спеціаліст” зі спеціальності “Облік і аудит”.

Рецензент

к.е.н., професор

кафедри фінансів

Національного університету

кораблебудування Воробйова І. А.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ