Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розрахункова робота.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
545.28 Кб
Скачать

Завдання 4. Аналіз ділової активності підприємства

Проаналізувати ділову активність підприємства на основі абсолютних показників, визначити чи виконується “золоте правило економіки”. Розрахувати відносні показники ділової активності, визначити фінансовий цикл підприємства. Розраховані показники подати у формі таблиці (табл. 4), відобразити графічно динаміку показників.

Таблиця 4

Форма таблиці для відображення показників аналізу результатів діяльності підприємства

Показники

Абсолютні значення показників за період (тис. грн.):

Відхилення

N рік

N+1 рік

N+2 рік

N+1 року до N року

N+2 року до N+1 року

Завдання 5. Аналіз ефективності діяльності підприємства

Провести горизонтальний і вертикальний аналіз доходів, витрат і формування, розподілу та використання фінансових результатів діяльності підприємства за три роки (табл. 5). Розрахувати витратні, ресурсні та дохідні показники рентабельності діяльності підприємства. Розраховані показники подати в таблиці (табл. 4) та відобразити графічно. Здійснити факторний аналіз рентабельності власного капіталу.

Таблиця 5

Форма таблиці для відображення показників горизонтального і вертикального аналізу витрат (доходів, фінансових результатів) підприємства

Показники

Значення показників

Відхилення

за N рік

за N+1 рік

за N+2 рік

абсолютні, тис. грн.

відносні, %

структури

тис. грн.

питома вага, %

тис. грн.

питома вага, %

тис. грн.

питома вага, %

N року до N+1

N+2 року до N+1

N року до N+1

N+2 року до N+1

N року до N+1

N+2 року до N+1

Завдання 6. Аналіз фінансового левериджу підприємства

На основі балансу та звіту про фінансові результати підприємства за три роки провести аналіз його фінансового левериджу та дати оцінку доцільності використання залученого капіталу.

Оформлення розрахункової роботи

Розрахункова робота виконується машинописним способом на аркушах паперу формату А4. Обсяг роботи повинен становити 20-30 сторінок (без урахування додатків), набраних шрифтом “Times New Roman” 14-им кеглем через 1,5 інтервалу. Поля сторінок робляться з такими відступами: верхнє і нижнє – 2 см, ліве – 2,5 см, праве – 1,5 см.

Кожний структурний елемент розрахункової роботи (вступ, зміст, теоретична частина, розрахункова частина, висновки, список використаних джерел, додатки) розпочинаються з нової сторінки. При нумерації сторінок враховуються всі аркуші роботи, починаючи з титульного, а проставляються номери на сторінках починаючи зі змісту і завершуючи додатками (титульний аркуш враховується при нумерації, проте номер на ньому не проставляється).

Виклад роботи повинен бути чітким і лаконічним. Таблиці повинні бути компактними, логічно й економічно побудованими. Кожна таблиця повинна мати номер, назву, посилання на неї попередньо в тексті роботи і бути вирівняною за шириною вікна. Таких же вимог необхідно дотримуватись і при побудові рисунків. Підпис рисунку здійснюється знизу, після скорочення "Рис." ставиться номер рисунку і його назва. Цитати та інші запозичені матеріали подаються з обов’язковими посиланнями на джерела, оформленими згідно з вимогами бібліографічного опису.

Список використаних джерел є обов’язковим елементом розрахункової роботи і повинен містити як перелік навчальної літератури (посібників, підручників), так і матеріалів професійних періодичних бухгалтерських видань, наукових досліджень (статей у наукових виданнях, тез доповідей на наукових конференціях, монографій), а також нормативно-правових актів.