Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк-украинский.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
372.74 Кб
Скачать

Невиношування вагітності

16530 Вагітна., 27 років, в терміні 17 тижнів поступила в стаціонар для лікування. В анамнезі - 2 самовільні викидні. При бімануальному дослідженні: матка збільшена до 17 тижнів вагітності, шийка матки вкорочена , вічко пропускає кінчик пальця. Встановлено діагноз: істміко-цервікальна недостатність.

A. Переривання вагітності.

B. Токолітична терапія .

C. *Накласти шов на шийку матки.

D. Провести гормональне лікування.

E. Зробити амніоцентез .

16986 Вагітна в терміні 11-12 тижнів доставлена до гінекологічного стаціонару з матковою кровтечею та переймоподібними болями в низу живота. Піхвове дослідження: піхва заповнена згортками крові, шийка матки розкрита на 2 см, В каналі визначається напружений плідний міхур. Матка збільшена до розмірів 11-12 тижнів вагітності, напружена. Виділення кров'янисті, дуже рясні. Які міри повинен вжити лікар?

A. Консервативне спостереження

B. Проведення токолітичної терапії

C. *Вишкрібання порожнини матки

D. Призначення прогестерону

E. Проведення гемотрасфузії

17232 У гінекологічне відділення госпіталізавана вагітна 24 років у терміні 16-17 тижнів в зв'язку з діагностованою під час ультразвукового дослідження істміко-цервікальною недостатністю. При огляді встановлено: шийка матки вкорочена до 0,5см, епітелій її без патологічних змін. Цервікальний канал пропускає палець. Плодовий міхур цілий. Матка збільшена до 16-17 тижнів вагітності, у нормотонусі. Яка подальша тактика

A Переривання вагітності

B. Токолітична терапія

C. +Накладення шва на шийку матки

D. Проведення профілактики дистрес-синдрому

E. Седативна терапія

18133 Хвора 22 років поступила у гінекологічне відділення за направленням жіночої консультації, де встановлена невідповідність розмірів матки строку вагітності. Остання менструація 4 місяці тому. Вагінальне дослідження: шийка матки довжиною до 2.5 см, щільна, тіло матки збільшене до 10 тижнів вагітності. Який діагноз найбільш ймовірний?

A. Аборт у ходу

B. Аборт, що розпочався

C. +Вагітність, що завмерла

D. Неповний аборт

E. Загрозливий аборт

18649 Хвора 24 років, доставлена в стаціонар МЩД зі скаргами на схваткоподібні болі внизу живота, обільні із згустками кров'янистими виділеннями із статевих шляхів, слабкість. АТ 90/60 мм рт.ст. Ps-92 уд/хв, Т-36,9. Остання менструація була два місяці тому. При вагінальному дослідженні: шийка матки ціанотична, зовнішній зів пропускає палець. Матка збільшена до 6-7 тижнів вагітності, не болюча. Придатки з обох сторін не пальпуються. Склепіння глибокі, не болючі. Який найбільш ймовірний діагноз?

A. Аборт в ходу

B. Дисфункціональна маткова кровотеча

C. Порушена позаматкова вагітність

D. Неповний аборт

E. Міома матки

19730 Ужінки 30 років при других пологах народилась дитина з анемічно-жовтушною формою гемолітичної хвороби. Група крові у жінки А(ІІ) Rh-, група крові у новонародженого В(ІІІ) Rh+, у батька новонародженого також В(ІІІ) Rh+. Яка найбільш вірогідна причина імуноконфлікта?

A. * Резусконфлікт.

B. Конфлікт по антигену А.

C. Конфлікт по антигену В.

D. Конфлікт по антигену АВ.

E. Конфлікт по АВО

21644 В родильное отделение поступила повторнобеременная, 24 лет, в сроке 18-19 недель в связи с диагностированной во время ультразвукового исследования истмико-цервикальной недостаточностью. В анамнезе 2 самопроизвольных аборта в сроке 12 и 17 недель. При влагалищном исследовании: шейка матки укорочена до 1,5 см, цервикальный канал пропускает 1 палец (2 см). Плодный пузырь цел. Матка увеличена соответственно 18-19 нед. беременности, в нормотонусе. При осмотре в зеркалах шейка матки без патологических изменений. Какова дальнейшая тактика?

A. Провести профилактику респираторного дистресс-синдрома.

B. Наблюдение.

C. *Наложение кругового шва на шейку матки с последующей терапией токолитиками.

D. Провести иглорефлексотерапию.

E. Провести электрофорез с магнием.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]