Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
580.83 Кб
Скачать

2) Університет штату Пенсільванія:

http://www.sas.upenn.edu/Afncan_Studies/Home_Page/ WWW_Lmks.html

3) Ресурсы по Африке:

– H-Africa – http://h-net2.msu.edu/-africa/internet/index.html (посилання анотовані розподілені по секції. Урядові сервери держав Африки);

Ресурси по Африці. Дослідні програми, документи, огляди, брошури та дисертації.

ArabNet – http://www.arab.net (ресурси по арабському світу на Близькому Сході та в Північній Африці (1610 сторінок). Країнознавча інформація з даними з культури, історії, сучасного бізнесу тощо

4) Факультет політичних наук університету г. Кіль (фрн):

http://www.psr.keele.ac.uk/area.htm (країнознавча інформація. Офіційні сервери урядів.

5) Розділ «Державознавство» бібліотеки Конгресу сша:

http://lcweb2.loc.gov/frd/cs/cshome.html (країнознавча інформація, ресурси по політичних, економічних, суспільних та управлінських інститутах держав).

6) Eurolntemet http://fgr.v\u-\vien.acat/nentwich/euroint.htm (Інформація про загальноєвропейську інтеграцію і держави Європи. Політологічні ресурси по європейських державах);

7) Europa @ Internet http://www.uv.es/cde/euinternet/ (Інформація по європейських державах. Офіційні сервери установ ЄС, електронні публікації ЄС, програми ЄС, університети Європи, телеконференції, бази даних по ЄС, карти європейських держав.

8) Europa http.//europa.eu.int/index-en.htm (Офіційний сервер Європейського союзу. Політика ЄС, офіційні документи держав — членів Європейського співтовариства.

9) lANWeb Resources: Area Studies http://wwwpitt.edu/-ian/resource/area.htm Науково-дослідні програми та інститути, що займаються проблемами Європи.

10) Discover India http://jan.ucc.nau.edu/-vdk/sites/index.htm (Ресурси по Індії)

11) Asian Studies WWW Virtual Library

http://coombs.anu.edu.au/WWWVL-AsianStudies.html (Ресурси по державах Азії, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Близькому Сходу, Кавказу, Середній Азії, Південній Азії, Південно-Східній Азії;

12) Ministries of Foreign Affairs Online http://people.itu.int/-baldi/mofa.htm (Посилання на сервери міністерств закордонних справ іноземних держав);

13) Worldwide Development Studies Forum

http://sosig.ac.uk/roads/subject-listing/World/devstud.html (Всесвітній розвиток. Пошукові механіхми. Посилання анатовані)

14) ReliefWeb

http://www.rehefweb.int/w/rwb.nsf (Надзвичайні ситуації, катастрофи, кризи, котрі відбуваються в державах, що розвиваються. Новини в режимі реального часу.

15) LSU Political Science Department Foreign, Comparative, and International Resources

http://www.lsu.edu/guests/poli/public_html/foreign.html (загальні ресурси з міжнародних відносин, міжнародних організацій; матеріали по Канаді, Латинській Америці, Західної Європи международные организации, материалы по Канаде, державах Латинської Америки, Західної Європи, Росії та державах СНД, Прибалтики, Балканського півострова, Близького Сходу, Азії, Африці. Підтримується факультетом політичних наук Університету штату Лузіана.

16) CUNS External Links

http://www.brownedu/Departments/ACUNS/NEW_links/ (Дипломатія, роззброєння, стримування озброєнь, оточуюче середовище, всесвітній розвиток, права людини, огляди міжнародних документів, міжнародне право, міжнародні відносини, міжнародні організації, мир і безпека, міжнародна торгівля, бібліотеки, новини, ООН. Підтримується Академічною радою ООН в Університеті Брауна. Посилання анотовані);

17) International Relations Internet Sites (UBC Library)

http://www.library.ubc.ca/poli/international.html (Загальні питання міжнародних відносин, мир, безпека і оборона, націоналізм, етнічні конфлікти, міжнародний економічний розвиток, міжнародні та всесвітні організації.

18) Infomanage International Inc.

http://infomanage.com (Конфлікти, неурядові організації оточуюче середовище, міжнародні спецслужби. Посилання анотовані);

19) Project Icons Homepage

http://www.icons.umd.edu (Моделювання міжнародних відносин для освітніх цілей. Студенти із інститутів-учасників імітують прийняття рішень у галузі міжнародної політики та переговорів. Об’єднує понад 40 коледжів та університетів світу. Науково-дослідна бібліотека з посиланнями на міжнародні договори, організації, новини, спеціалізовані країнознавчі ресурси. Участь в проекті передбачає сплату членських внесків. Пошуковий механізм. Підтримується проектом ICONS – Міжнародні відносини та моделювання переговорів – Університету штату Мериленд)

20) CaseNet Active Learning in International Affairs http://csf.colorado.edu/CaseNet/index.html (сайт для викладачів, які зацікавлені у використанні прецедентного (казуального) методу для викладання міжнародних відносин. Домашні сторінки, програми, інформація про прецедентний метод взагалі. Телеконференція);

21) Contemporary Conflicts in Africa http://www.synapse.net/-acdi20/welcome.htm (Регіональні конфлікти в Африці. Деякі посилання межують з конфліктами в інших частинах світу.

Підтримує активну кату конкретних конфліктів);

22) Institute for the Study of Advanced Information Warfare

http://www.psycom.net/iwar.1.html (Інформаційні війни. Підтримується самопроголошеною „віртуальною неурядовою” організацією. Передбачає введення в тему, посилання на публікації, доповіді та інші сервери — найбільш всього американські — по даній темі);

23) Bonn International Center for Conversion

http.//www.bicc de (Конверсія оборонних і воєнних технологій та експертних знань на цивільні потреби. Документи, доповіді та посилання на інші сервери з конверсії. Інформація про здійснену роботу по шести основних конверсійних галузях. Підтримується незалежною некомерційною організацією);

24)The High Energy Weapons Archive

http.//www.enviroweb.org/issues/nuketesting/hew/ (Матеріали по ядерному озброєнню і зброї масового знищення. Довідкові статті, останні новини, телеконференції, посилання на інші сервери по даній темі, архіви та бібліографії.

25) The Nuclear Control Institute

http://wwwnci.org/home.htm (Проблеми ядерної зброї. Поточні проблеми в галузі „плутонієвої та уранової загрози”. Ядерний тероризм. Повітряне перевезення плутонію. Підтримується незалежним науково-дослідним центром. Посилання не анотовані);

26) British American Security Information Council

http://wwwbasicint.org (Прес-релізи, публікації та статті по темах, пов’язаних з ядерною зброєю та розповсюдженням іншої зброї, а також по європейській та транс’європейській безпеці.

27) Arms Control and Disarmament Agency http //www.acda.gov (Договори, промови, факти, повідомлення, історичні документи, інші ресурси, пов’язані з роззброєнням. Найбільш корисна можливість сервера — каталогізація договорів, угод і меморандумів, пов’язаних з контролем з роззброєнням. Кожне посилання на документ пропонує його зміст, текст і дані на осіб, які підписалися під ним.

29) Stockholm International Peace Research Institute http://www.sipri.se (Проблеми миру та безпеки. Розповсюдження звичайної, ядерної та хімічної зброї. Архів офіційних урядових, міжурядових і неурядових документів.

30) Infomanage/Nonproliferation http //infomanage com/nonprohferation/ (Зброя масового знищення та розповсюдження, інших воєнних технологій. Графіки, глосарії та актоніми. Конверсія, ядерне розповсюдження, тероризм тощо. Останні новини в цій області

31) WebGuide to Nonproliferation & Arms Control Site

http://cnsmusedu/webguide/nonpro.htm (Нерозповсюдження і контроль за озброєнням. Науково-дослідні центри, асоціації та співтовариства з контрою за розповсюдженням озброєння. Посилання анотовані.

32) Nuke Homepage

http://nuke.handheld.com (Ресурси по темах, що стосуються ядерних технологій, включаючи озброєння. Ядерні електростанції, торгівля ядерними технологіями, новини в даній області, телеконференції, документи, пов’язанні з проблемами ядерних технологій, Американське Ядерне Співтовариство та посилання на інші сервери по даній темі. Посилання не анотовані.

33) International Relations and Security Network

http://www.isn.ethz.ch (Безпека і оборона держав світу, дослідження миру і конфліктів та міжнародних відносин. Посилання розподілені по регіонах, досліджуємих питаннях, науково-дослідних закладах. Посилання анотовані. Підтримується Центром вивчення безпеки і конфліктів у Цюриху.

34) UN Peacekeeping

http://ww\v un.org/russian/topics/peace/peacekee/pko htm (Офіційний сервер ООН).

35) University of California San Diego Online Data Studies for Conflict, Aggression, and War

http://ssdc.ucsd edu/ssdc/conf html (Три бази даних, цікавих для фахівців з міжнародної безпеки, аналогії поводження у збройних конфліктах (1816—1975), значення громадянських конфліктів (1955—1970), війни (1816—1980).

36) Peace and Conflict Studies on the Web

http.//csf.colorado.edu/peace/ (Статті, бібліографії, посилання на новини від DFAX, котрі стосуються операцій з підтримання миру і міжнародної безпеки, інформація про зайнятість, асигнування та інші ресурси, що зачіпають дану тему.

37) Terrorism Research Center

http://wwwterrorism.com (Тероризм та інформаційні війни. Статті та огляди. Посилання анотовані.

38) Canadian National Defence Peace and Security Web Server

http://www.cfcsc.dnd.ca (Ресурси про збройні сили світу, хронології поточних конфліктів, міжнародні відносини, воєнне мистецтво і наука, історії війн, роззброєння та управління озброєнням, операції з підтримання миру тощо. Підтримує активну карту сучасних конфліктів с описанням деталей подій. Підтримується на французькій і англійській мовах).

39) American Political Science Review

http://www.ssc.msu.edu/-apsr/ (Змісти та реферати по останніх випусках).

40) The Economist

http://www.economist.com (Зміст випуску поточного тижня, вибрані статті попередніх випусків.

41) Інформаційно-аналітичний web-портал ”Материк", створений і підтримується Інститутом держав СНД,

http://www.zatulin.ru/institute та http://www.materik.ru (найбільш повна та систематизована інформація про процеси, котрі відбуваються на пострадянському просторі. Портал висвітлює всі основні аспекти життя ближнього зарубіжжя – геополітичні, воєнні, економічні, соціальні, культурні, медійні. Безпосередньо керує Інститутом його директор Затулін Костянтин Федорович. Голова Ученої ради інституту – професор політології Мігранян Андраник Мовсесович. Органами управління Інституту є також Наглядова рада і Колегія).

42) Міжнародна група з попередження криз (МГПК)

http://www.crisisweb.org (МГПК є приватною багатонаціональною організацією, діяльність якої спрямована на посилення здатності міжнародного співтовариства передбачити конфлікт, розуміти його природу та приймати заходи щодо його попередження і стримування.