Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 1 Туризм як обєкт статистичного вивчення...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
141.82 Кб
Скачать

1.2 Історія розвитку статистики туризму

Туризм – явище, яке впливає на економічний розвиток країни, природне та антропогенне середовище, самих відвідувачів. Існує необхідність у цілісному підході до такого складного явища, керуванні ним, контролю за ним.

Для здійснення грамотної політики в сфері туризму потрібна надійна, достовірна статистична інформація. Міжнародні статистичні та туристичні організації завжди прагнули надати країнам єдину систему визначень, концепцій, класифікацій, показників статистики туризму, які були б внутрішньо погодженими та пов’язаними з міжнародними стандартами, класифікаціями.

Систематичний облік подорожан було розпочато в першій половині ХХ ст. Але в силу того, що збір даних здійснювався в інтересах національної безпеки та контролю за міграційними процесами, а не з туристськими цілями, туристів серед подорожан не виокремлювали як особливу категорію.

У 1937 р. Лігою Націй було рекомендовано до використання в статистичних цілях визначення терміну міжнародний турист.

Статистичною комісією ООН у 1953 р. вперше дано визначення міжнародного відвідувача, а в 1968 р. погоджено терміни відвідувач, турист, екскурсант.

У 1976 р. Статистичною комісією ООН погоджено, а в 1978 р. опубліковано Тимчасові керуючі принципи зі статистики міжнародного туризму.

Отже, період 1937-1980 рр. у системі статистики туризму характеризувався запровадженням нової термінології, але ця система не була узгоджена з іншими статистичними системами.

Робота з удосконалення термінів, категорій статистики туризму в 80-і – 90-і рр. проводилася в напрямку їх ув’язки з іншими сферами статистики та в напрямку включення сфери туризму в аналітичні рамки системи національних рахунків та інших міжнародних стандартів. І в 1993 р. Статистичною комісією ООН були прийняті Рекомендації зі статистики туризму, які заклали фундаментальні основи системи статистики туризму в частині концепцій, визначень, класифікацій, показників.

Дуже важливим етапом історії статистки туризму став прийнятий у 2000 р. документ Допоміжний рахунок туризму. Була сформована концептуальна основа допоміжного рахунку на базі ув’язки визначень, категорій сфери туризму з категоріями Системи національних рахунків 1993 р.

В останнє десятиріччя зростає розуміння ролі туризму в регіональному розвитку, розвитку міжнародної торгівлі та глобальної конкурентоспроможності.

Особлива увага в цьому контексті надається Всесвітній організації туризму, яку в 2004 р. було перетворено в спеціалізований заклад Організації Об’єднаних Націй і яка почала брати участь у загальному координаційному механізмі всіх закладів, що займаються збиранням даних у туризмі.

Сьогодні центральним закладом щодо збирання, аналізу, видавництва, стандартизації, покращення статистичних даних з туризму є Статистична комісія Організації Об’єднаних Націй. Поряд з нею проблемами статистики туризму опікується та сприяє використанню таких даних у рамках системи ООН Всесвітня організація туризму.

У результаті глобальних консультацій, роботи статистичних органів окремих країн з’явилися Міжнародні рекомендації зі статистики туризму 2008 р. Основними критеріями, що були покладені в основу рекомендацій, стали:

  • визначення, класифікації повинні мати практичне застосування в усьому світі: як у розвинутих країнах, так і в країнах, що розвиваються;

  • визначення, класифікації мають відповідати: а) визначенням, класифікаціям Системи національних рахунків, платіжного балансу, статистики міжнародної торгівлі послугами, статистики домогосподарств та міграції; б)двом основним міжнародним економічним класифікаціям – Класифікації основних продуктів та Класифікації видів економічної діяльності;

  • положення рекомендацій повинні мати можливість використовуватися для аналізу сфери туризму як на національному, так і на субнаціональному рівнях;

  • показники, що рекомендовані, повинні піддаватися кількісному виміру в рамках статистичного спостереження за відвідувачами та видами діяльності щодо обслуговування відвідувачів.

Країнам рекомендовано збирання статистичних даних з туризму, які відносяться як до попиту в туризмі, так і до пропозиції у цій сфері задля забезпечення найдосконалішої інформаційної бази для аналізу туризму та його економічного впливу.