Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт фу.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
4.86 Mб
Скачать

2.1 Організаційна структура Кіровоградської міськради

Кіровоградська міськрада — міська рада з центром у місті Кіровоград, адміністративного центру Кіровоградської області.

До складу ради входять 76 депутатів. Міський голова — Олександр Саінсус, секретар міської ради — Ігор Волков.

За результатами виборів до місцевих органів влади, що відбулися 31 жовтня 2010 року до Кіровоградської міської ради у багатомандатному виборчому окрузі було обрано 38 депутатів, що представляють 6 політичних партій, та 38 депутатів, обрані в одномандатних мажоритарних виборчих округах. Партійний склад міської ради такий: Партія регіонів (40 депутатів, з них 14 за партійними списками), ВО «Батьківщина» (18 депутатів, з них за партійними списками — 12), Фронт Змін (5 депутатів, з них за партійними списками — 4), Солідарність жінок України (3 депутати за партійними списками), Сильна Україна (3 депутати, з них 2 за партійними списками) Комуністична партія України та Соціалістична партія України (по 2 депутати за партійними списками), Народна партія, Союз лівих сил і Партія «Солідарність» мають по 1 депутату, обраному за мажоритарними округами.

2.2 Структурні підрозділи фінансового управління

Управління має такі структурні підрозділи:

  1. відділ зведення бюджету та фінансів соціально-культурної сфери:

  • сектор фінансів соціально-культурної сфери;

  1. відділ доходів, фінансів галузей виробничої сфери та соціального захисту:

  • сектор планування доходів бюджету,

  • сектор соціального захисту та енергоносіїв;

  1. відділ бухгалтерського обліку та звітності:

  • сектор комп’ютеризації та інформаційного забезпечення.

Структурні підрозділи управління не мають статусу юридичної особи. Вони діють у складі управління і виконують завдання та здійснюють функції, що визначені в положенні про управління.

Кількість працюючих у фінансовому управлінні складає 23 особи.

2.3 Завдання фінансового управління Відділ фінансового управління має такі основні завдання:

  • Організація складання проекту міського бюджету і подання на розгляд виконавчого комітету та міської ради.

  • Розроблення пропозицій з удосконалення методів фінансового і бюджетного планування та фінансування витрат.

  • Підготовка проектів рішень Кіровоградської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з питань, що належать до компетенції управління.

  • Здійснення загальної організації та управління виконанням міського бюджету, координація діяльності учасників бюджетного процесу з питань бюджету.

2.4 Функції управління:

  • Складає проект міського бюджету, готує проект рішення Кіровоградської міської ради про міський бюджет та подає його на схвалення виконавчому комітету міської ради та на затвердження міській раді.

  • Здійснює прогнозування та аналіз доходів у процесі складання та виконання міського бюджету.

  • Зводить показники бюджетів, що входять до бюджету міста, та подає їх у встановлені терміни до головного фінансового управління Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Розробляє нормативно-правові акти, що належать до компетенції управління, а саме:

  • інструкцію по заповненню форм бюджетного запиту до проекту міського бюджету на відповідний бюджетний рік;

  • порядок складання і виконання розпису міського бюджету;

  • відомчу класифікацію видатків міського бюджету;

  • проект рішення Кіровоградської міської ради про міський бюджет на відповідний рік.

  • Готує проекти рішень міської ради та її виконавчого комітету, здійснює розгляд проектів актів, які надійшли на погодження, з питань додержання бюджетного законодавства та фінансового забезпечення.

  • Готує та подає в установленому порядку пропозиції та обґрунтування до проектів рішень міської ради, виконавчого комітету з питань, що належать до його компетенції.

  • Проводить разом з іншими виконавчими органами міської ради роботу по перегляду прийнятих рішень з метою приведення їх у відповідність до законодавства, підготовку пропозицій щодо внесення до них змін і доповнень чи визнання їх такими, що втратили чинність.

  • Проводить на будь-якому етапі складання і розгляду проекту міського бюджету аналіз бюджетного запиту, поданого головним розпорядником бюджетних коштів, щодо його відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів.

  • Приймає рішення про включення бюджетного запиту до пропозицій щодо проекту міського бюджету перед поданням його на розгляд виконавчого комітету та міської ради.

  • Складає розпис доходів і видатків міського бюджету, вносить зміни до розпису згідно з діючим бюджетним законодавством.

  • Забезпечує протягом бюджетного періоду відповідність розпису міського бюджету встановленим бюджетним призначенням.

  • Проводить моніторинг змін, що вносяться до міського бюджету.

  • Готує та подає на розгляд міської ради офіційні висновки про перевиконання чи недовиконання дохідної частини загального фонду міського бюджету для прийняття рішення про внесення змін до бюджету.

  • Погоджує надані органами стягнення подання на повернення коштів, що були помилково або надмірно зараховані до міського бюджету.

  • Розглядає у встановленому порядку звіти про виконання міського бюджету, подані територіальними органами Державного казначейства, готує пояснювальну записку до нього.

  • Складає зведений звіт по мережі, штатах і контингентах, пояснювальну записку до нього та подає їх у встановлені терміни до головного фінансового управління Кіровоградської обласної державної адміністрації.

  • Перевіряє правильність складання і затвердження кошторисів установами і організаціями, які фінансуються з міського бюджету.

  • Подає міській раді річний та квартальний звіти про виконання міського бюджету.

  • Організовує роботу по оформленню та одержанню короткотермінових та середньострокових позичок в органах Державного казначейства України.

  • Організовує роботу по забезпеченню публікації щоквартальної інформації про міський бюджет та оприлюднення річного звіту про виконання міського бюджету.

  • Розглядає звернення та готує пропозиції для прийняття рішень про виділення коштів з резервного фонду бюджету.

Розглядає в межах своєї компетенції депутатські запити та звернення, звернення громадян, підприємств, установ і організацій.А також надає в установленому порядку та в строки, передбачені запитом, посадовим особам виконавчих органів документи, довідки та інші матеріали, у межах своєї компетенції, необхідні для виконання покладених на них завдань.Здійснює інші функції, пов'язані з виконанням покладених на нього завдань.

РОЗДІЛ ІІІ. АНАЛІЗ ДОХОДНОЇ ЧАСТИНИ КОШТОРИСУ фінансового управління

ДОХОДИ

До загального фонду міського бюджету міста Кіровограда за 2010 рік надійшло 523383,7 тис.грн. (з урахуванням трансфертів з державного бюджету), в тому числі: дотація вирівнювання - 129123,6 тис.грн., додаткова дотація з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості – 2301,6 тис.грн., інші дотації з обласного бюджету – 950,0 тис.грн. Субвенції з державного бюджету на виконання державних програм соціального захисту населення та інші субвенції надійшли у сумі 153317,3 тис.грн., або 98,3 % планових призначень на 2010 рік.

Обсяг податкових та неподаткових надходжень склав 247591,2 тис.грн., що на 15,7 % більше у порівнянні з 2009 роком. Ріст досягнуто за рахунок збільшення податку з доходів фізичних осіб, плати за землю, адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, єдиного податку, інших надходжень (плата за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів).

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі податкових надходжень (78,6 %) займає податок з доходів фізичних осіб, якого надійшло 194576,5 тис.грн., що складає 99,9 % річного плану та на 14,6 % більше в порівнянні з 2009 роком.

Плата за землю одержана до міського бюджету у сумі 25424,4 тис.грн., в тому числі: орендна плата за землю – 16115,5 тис.грн., земельний податок з юридичних і фізичних осіб – 9308,9 тис.грн. Порівняно з відповідним періодом 2009 року, надходження плати за землю збільшились у 1,6 рази за рахунок збільшення як орендної плати за землю, так і земельного податку.

Єдиного податку за звітний період до міського бюджету міста Кіровограда надійшло 10786,6 тис.грн., або 100,8 % плану на рік. У порівнянні з 2009 роком надходження даного податку збільшились на 4,2 %.

Плати за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності одержано 2435,8 тис.грн., що становить 97,4 % плану 2010 року. Зменшення

надходжень у порівнянні з 2009 роком на 697,4 тис.грн. пояснюється поверненням протягом 2010 року за зверненнями платників раніше сплаченої плати за торгові патенти на здійснення операцій з надання послуг у сфері грального бізнесу.

Місцевих податків і зборів до міського бюджету надійшло 3545,6 тис.грн., або 85,8% до плану на рік. Найбільшу питому вагу (60,2 %) займає ринковий збір, якого надійшло 2135,9 тис.грн., що становить 76,3 % до річного плану (недоодержано – 664,1 тис.грн.).

Плати за оренду цілісних майнових комплексів та іншого майна, що у комунальній власності, до міського бюджету надійшло 2027,7 тис.грн., або 101,4 % плану на рік.

До спеціального фонду міського бюджету за 2010 рік надійшло 67062,5 тис.грн., або 93,8 % річного плану.

У складі спеціального фонду міського бюджету 13,3 % становить бюджет розвитку. За 2010 рік до бюджету розвитку надійшло 8914,3 тис.грн., або 76,2 % річних призначень, в тому числі коштів, одержаних із загального фонду міського бюджету до бюджету розвитку, – 300,0 тис.грн.

До фонду охорони навколишнього середовища надійшло 533,0 тис.грн., або 78,2 % річних планових призначень.

ДОХОДИ

За результатами розгляду річного звіту за 2011 рік про виконання міського бюджету, наданого управлінням Державної казначейської служби України у м.Кіровограді, фінансове управління Кіровоградської міської ради повідомляє, що доходна частина міського бюджету за 2011 рік склала 699232,2 тис.грн., видатки проведені на суму 693132,4 тис.грн.

До загального фонду міського бюджету міста Кіровограда за 2011 рік надійшло 607780,3 тис.грн. (з урахуванням трансфертів з державного бюджету), в тому числі: дотація вирівнювання – 110893,9 тис.грн., додаткова дотація з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості – 19930,0 тис.грн., додаткова дотація на забезпечення пальним станцій швидкої медичної допомоги – 488,2 тис.грн. та додаткова дотація на забезпечення виплат, пов’язаних із підвищенням рівня оплати праці працівників бюджетної сфери – 6596,3 тис.грн. Субвенції з державного бюджету на виконання державних програм соціального захисту населення та інші субвенції надійшли у сумі 192506,0 тис.грн., або 97,5 % планових призначень на 2011 рік.

Обсяг податкових та неподаткових надходжень склав 277365,9 тис.грн., що на 12,0 % більше у порівнянні з 2010 роком. Ріст досягнуто за рахунок збільшення податку на доходи фізичних осіб, плати за землю, місцевих податків і зборів, орендної плати за комунальне майно.

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі податкових надходжень (83,2 %) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 230670,5 тис.грн., що на 18,6 % більше в порівнянні з 2010 роком.

Плата за землю одержана до міського бюджету у сумі 35818,7 тис.грн., в тому числі: орендна плата за землю – 24384,9 тис.грн., земельний податок з юридичних і фізичних осіб – 11433,8 тис.грн. Порівняно з 2010 роком надходження плати за землю збільшились у 1,4 рази. Разом з тим, існують резерви збільшення плати за землю, одним з яких є погашення податкового боргу та активізація заходів по оперативному оформленню договорів оренди землі відповідно до прийнятих рішень.

Місцевих податків і зборів до міського бюджету надійшло 4787,0 тис.грн., або 161,8% до плану на рік. Найбільшу питому вагу займає збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, якого надійшло 4348,4 тис.грн., що становить 167,2 % до річного плану.

Надходження від орендної плати за користування цілісними майновими комплексами та іншим майном, що перебуває у комунальній власності, склали

2630,0 тис.грн., або 125,2 % річного плану.

Надходження податку на прибуток підприємств, що належать комунальної власності міста, склали 311,7 тис.грн., в тому числі по КРЕПах №1, 6, 9, 10 – 84,7 тис.грн., КП .Міськсвітло. – 151,4 тис.грн., КП .Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування. – 22,8 тис.грн., вісник Кіровоградської міської ради .Вечірня газета. – 14,3 тис.грн., КП .Управління будинками Кіровоградської міської ради. – 13,5 тис.грн. та інші.

Разом з тим, відповідно до звітності Кіровоградської об’єднаної державної податкової інспекції податкова заборгованість підприємств і організацій по належних до сплати в бюджет міста податках і зборах станом на 1 січня 2012 року склала 7944,1 тис.грн., в тому числі по платі за землю – 4882,8 тис.грн., податку на доходи фізичних осіб – 2508,6 тис.грн., місцевих податках і зборах – 96,1 тис.грн. Найбільшим залишається обсяг недоїмки по земельному податку ДП “Кіровоградський ремонтний завод” – 1350,1 тис.грн., КП “Аеропорт Кіровоград” – 641,2 тис.грн., ТОВ .КРМЗ ім. В. К. Таратути. – 214,7 тис.грн.

До спеціального фонду міського бюджету за 2011 рік надійшло 91451,9 тис.грн., або 100,4 % річного плану, з них власні надходження бюджетних установ – 33843,7 тис.грн. (119 %).

У складі спеціального фонду міського бюджету 21,0 % становить бюджет розвитку. За 2011 рік до бюджету розвитку надійшло 19238,0 тис.грн., в тому числі за рахунок єдиного податку – 11041,5 тис.грн. (100,8%), коштів від відчуження майна – 4890,0 тис.грн., або 79,2 % (недоотримано – 1286,9 тис.грн.). Надходження коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища забезпечено лише на 45,2 % до річного плану: надійшло 3279,2 тис.грн., недоодержано – 3978,4 тис.грн. Від продажу права оренди земельної ділянки на аукціоні до міського бюджету надійшло тільки 27,3 тис.грн.

До дорожніх фондів надійшло 2138,0 тис.грн., що складає 123,8 % річного плану, до фонду охорони навколишнього середовища - 1842,7 тис.грн., або 122,8 % річних планових призначень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]