Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сертифікація продукції.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
100.35 Кб
Скачать

Порядок сертифікації партії продукції

1.Подання комплекту документів на партію продукції

1.1 Посвідчення (сертифікат) якості виготівника;

1.2 Товаро-транспортна накладна;

1.3 Рахунок-фактура.

Заявник подає оригінали з відміткою митниці про прибуття партії вантажу на митну територію, копії з оригіналу, завірені печаткою організації-заявника, та переклад документів, перерахованих вище, згідно з чинним в Україні законодавством про мови, завірені печаткою організації, що робила переклад (Оригінали документів повертаються заявнику). Сертифікат (посвідчення) якості повинен (повинно) включати відомості щодо продукції:

  • повне найменування продукції;

  • нормативний документ на продукцію, що заявлена на сертифікацію (для продукції вітчизняного виробництва);

  • найменування підприємства-виготівника;

  • розмір партії;

  • якісний склад продукції;

  • дату виготовлення партії продукції;

  • кінцевий (гарантійний) термін реалізації Рахунок-фактура повинна включати повний перелік продукції в партії із вказуванням найменувань, розфасовки та кількості продукції. За відсутності цієї інформації додається упаковочний лист.

1.4. Копія свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (для заявника)

2.Оформлення заявки. Складання договірних документів на виконання робіт з сертифікації партії харчової продукції. 3.Оплата замовником робіт, що будуть виконуватися 4.Подання платіжних документів замовником:

  • З (три) копії акту здавання-приймання роботи (послуги)

  • 2 (дві) копії угоди на виконання робіт

  • Копія платіжного доручення

5.Відбір, ідентифікація продукції. 6.Випробування зразків продукції в акредитованій лабораторії. 7. Аналіз отриманих результатів. 8. Оформлення сертифіката відповідності.

Видача сертифіката відповідності на партію продукції здійснюється тільки за умови позитивних результатів сертифікаційних випробувань, аналізу документації та наявності Гігієнічного висновку Міністерства охорони здоров'я України на даний вид продукції та ветеринарного (фітосанітарного) сертифікату (свідоцтва) на продукцію тваринного (рослинного) походження.

П’ять кроків сертифікації обладнання Крок перший

Бажано заздалегідь, до перетину вантажем кордону, вирішити питання про необхідність його сертифікації. При цьому необхідно звертати увагу не тільки на код УКТЗЕД, але і на найменування обладнання, його функціональне призначення. Якщо обладнання по кодах УКТЗЕД входить у перелік обов'язкової сертифікації, але за функціональним призначенням відрізняється від опису зазначеного в переліку, то буде потрібний додатковий лист роз'яснення органу із сертифікації для митної служби.

Другий крок

Потрібно визначити, з яким органом із сертифікації Ви будете працювати. Кожний орган із сертифікації має свою область акредитації – «спеціалізацію». Області акредитації різних органів із сертифікації можуть перетинатися, але сертифікати що видаються ними мають однакову вагу. При виборі органу із сертифікації потрібно звертати увагу на тих, хто може надати повний комплекс послуг, а саме сертифікувати обладнання, провести сертифікаційне випробування і, при необхідності, сертифікувати систему якості за стандартами серії ISO 9000. Крім того, потрібно звернути увагу на досвід роботи органу із сертифікації. Дехто з декларантів працюють з органами із сертифікації, що є в їхньому реґіоні. Але це не завжди виправдано. Діючі в Україні правила дозволяють виконувати, роботу випробувальної лабораторії і органу із сертифікації досить оперативно безпосередньо у замовника. Оперативність працівників органу із сертифікації, їх доброзичливість і професіоналізм набагато важливіше того, в якому місті вони розташовані.