Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТМРГ ПЦБ МБГ СОВВ испр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
251.39 Кб
Скачать

4. Самостійна робота студента

Самостійна робота організовується за традиційною системою. Студенті самостійно поза аудиторією готуються до лекцій, лабораторних робіт і практичних зайняти. Виконують курсову(контрольну) роботу з допомогою методичних вказівок, а при необхідності отримують консультації викладача. Індивідуальна самостійна робота студентів під керівництвом викладача ведеться у відповідності з «Положенням про кредитно-модульну систему» і виконується лише кращими студентами групи, підготовленість яких робить недостатнім для їхнього ефективного саморозвитку обсяг навчального навантаження, який передбачено програмою. Ця робота здійснюється з метою вдосконалення знань таких студентів відносно середнього рівня.

Проведення індивідуальної самостійної роботи упорядковується індивідуальним графіком, який розробляється спільно викладачем і кожним окремим студентом.

5. Система поточного та підсумкового контролю

5.1. Структура контролю.

Контроль успішності студентів складається з поточного, модульного, семестрового та підсумкового контролю.

Поточний контроль – співбесіди та перевірки знань – здійснюється тижнем під час виконання та захисту лабораторних робіт. На їх основі генеруються бали, які фіксуються в журналі викладача. Критерії, за якими нараховуються ці бали, наводяться нижче (для табл. 5.2.)

Модульний контроль здійснюється після закінчення кожного чергового модуля. При оцінюванні модулів враховується поточний контроль і результати модульного контролю або контрольно-модульної роботи. Критерії визначення оцінки кожного модуля наводяться нижче.

Семестровий контроль реалізується через визначення середньозваженого балу результатів модульних контролів за поточний семестр. Середньозважений бал визначається за формулою:

, бали

де п - число модулів за семестр; Бі - бал за і-й модуль за національною шкалою; Ті, - час на засвоєння і-го модуля (аудиторне навантаження та самостійна робота)

Цей вид контролю використовується як критерій оцінювання виконання студентом навчального плану та є підставою для призначення стипендії, переведення або відрахування студентів. Семестровий контроль може бути втілений у формі заліку або іспиту. Критерії зарахування заліку або визначення оцінки за іспит наводяться нижче.

Підсумковий контроль використовується для заповнення додатку до диплому. Він здійснюється за методикою, подібною до семестрового контролю, але до уваги беруться результати усіх модульних контролів, що передбачені навчальним планом за весь термін викладання дисципліни.

5.2. Критерії оцінок.

Для оцінювання успішності студентів використовується модульно-рейтингова система, яка передбачає розподіл балів за виконання всіх запланованих видів робіт. При цьому максимальна кількість балів, яку може отримати весь курс дисципліни «Технічна механіка рідини та газу» при умові бездоганного виконання програми всіх модулів і контрольної роботи, дорівнює 100. Ця сума складається з балів, які отримані при модульних контролях, включають лаборатор- ні роботи, та бал, що отримав студент за виконання і захист контрольної роботи (див.табл. 5.1). Система рейтингових балів розроблена для кожного окремого модуля і наводиться в табл.. 5.2.

Таблиця 5.1

Модуль 1. Час засвоєння – 54 години

№ тижня/семестру виконання

роботи (практичного

завершення)

Вид роботи

Оцінка/максимальна кількість балів

1/З

Лабораторна робота № 1.Вимірювання

Манометричного тиску

м

ма

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

3/3

Лабораторна робота № 2 Експериментальна перевірка рівняння Бернуллі

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

5/З

Лабораторна робота № 3 Градуювання витратоміра Вентурі

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

7/3

Лабораторна робота №4 Визначення режимів руху рідини

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

5/4

9-11/З

Лабораторна робота № 5 Визначення втрат напору по довжині

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

13/3

Лабораторна робота № 6 Визначення місцевих втрат напору в трубопроводі

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

15-17/З

Лабораторна робота № 7 Дослідження витікання рідини через отвір та насадки

2/0; 3/6; 4/8; 5/10

18/3

Модульний контроль

2/0; 3/18 ; 4/24; 5/30

Результати поточного контролю фіксуються оцінками або у рейтингових балах. Але результати семестрового і підсумкового контролів фіксуються у балах національної (5, 4, 3, 2) і міжнародної шкал (А, B, С, D, Е, FX, F,). При встановлені відповідності між цими двома шкалами слід керуватися наступною таблицею (див. табл.5.2).

Таблиця 5.2

Шкала оцінок якості засвоєння навчального матеріалу

Оцінка ECTS

Визначення ECTS

Система оцінювання КТУ

Система оцінювання згідно наказу МОНУ №48

А

ВІДМІННО – відмінне виконання лише з незначними помилками

90-100 (відмінно - 5)

90-100 (відмінно - 5)

В

ДУЖЕ ДОБРЕ – вище середнього рівня з кількома помилками

80-89 (добре - 4)

75-89 (добре - 4)

С

ДОБРЕ – в цілому правильна робота з певною кількістю грубих помилок

71-79 (добре - 4)

D

ЗАДОВІЛЬНО – непогано, але зі значною кількістю недоліків

61 – 70 (задовільно - 3)

60 – 74 (задовільно - 3)

Е

ДОСТАТНЬО – виконання задовольняє мінімальні потреби

50 – 60 (задовільно - 3)

FX

НЕЗАДОВІЛЬНО – потрібно попрацювати перед тим, як отримати залік

30 – 49 (незадовільно - 2 із можливістю повторного складання)

35 – 59 (незадовільно – 2 із можливістю повторного складання)

F

НЕЗАДОВІЛЬНО – потрібна серйозна подальша робота

0 – 29 (незадовільно – 2 з обов’язковим повторним вивченням модуля)

0 – 34 (незадовільно – 2 з обов’язковим повторним вивченням модуля)

Якщо на час модульного контролю, не виконана або не захищена хоч би одна з лабораторних робіт оцінка за даний модуль виставляється «незадовільно». За невиконання на час модульних контролів окремих розділів курсової роботи, оцінка за модуль знижується. При цьому бали за даний вид самостійної роботи не нараховуються.

За пропущені лекції студент в обов'язковому порядку особисто захищає пропущені теми. В супротивному випадку за даний модуль виставляється оцінка «незадовільно».

Якщо всі види робіт, що передбачені робочою програмою за всіма модулями виконані з позитивними оцінками, студент може не складати іспит. Іспит складається за бажанням студентів, котрі отримали за весь курс середньозважені оцінки «добре» або «задовільно» з метою підвищення отриманих оцінок до вищих балів.