Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
надхадження сировини .doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
87.04 Кб
Скачать

4.Звітність матеріально відповідальної особи по складу (коморі).

Щоденно або в інший встановлений строк один раз у 3-5днів комірник складає товарний звіт про рух товарів і продуктів на складі (в тих цінах в яких ведеться облік на складі) в двох примірниках.

В звіті вказується вартість залишків продуктів і тари на початок дня (береться залишок на кінець звітного періоду із попереднього звіту), фіксується кожний прибутковий і видатковий документ в хронологічному порядку з зазначенням дати, номеру, вартості товарів і тари. Кожний документ записується окремим рядком. Потім визначається залишок продуктів і товарів на кінець дня. (Зал.поч.+ приход - видаток). Один примірник звіту з прикладеними до нього документами здається до бухгалтерії. Бухгалтер в присутності матеріально відповідальної особи перевіряє прикладені до звіту документи, звертаючи увагу на правильність заповнення реквізитів, особливо на наявність підписів матеріально відповідальних осіб які отримують матеріальні цінності; на дату документу і її відповідність звітному періоду, і чи мається спеціальний дозвіл на відпуск продуктів; чи всі документи, що записані у звіті, маються в наявності. Бухгалтер, зробивши попередню перевірку, розписується в отриманні звіту у другому примірнику, який залишається у матеріально відповідальної особи.

Надані в бухгалтерію документи перевіряються по суті і арифметично (правильність всіх цін, вирахувань і підрахунків). При виявлені помилок в документах і записах в звіті роблять виправлення коректурним способом, про що повідомляють матеріально відповідальну особу, яка підтверджує правильність виправлення своїм підписом.

Звіт про рух тари по видам заповнюється на зворотному боці при невеликому асортименті її (до 10 найменувань), в інших випадках складський облік тари по найменуванням, кількості і обліковим цінам ведуть в товарній книзі комірника.

5.Облік тари.

Тара надходить від постачальників разом з продуктами і товарами. Вся тара, що надходить повинна мати маркірування постачальника. Постачальники в супровідних документах вказують найменування тари, її номенклатурний номер, кількість, ціну та загальну вартість.

Тара поділяється на такі види:

  • Тара з деревини (ящики, бочки);

  • Тара з картону і паперу (ящики, мішки);

  • Тара з металу (бідону, бочки);

  • Тара з пластмаси (ящики, каністри);

  • Тара зі скла (пляшка, банки);

  • Тара із тканини (мішки).

При прийманні тари перевіряють відповідність фактичної наявності, даним вказаним в супровідних документах. При відсутності розбіжностей ставлять штамп, при їх присутності складають акт.

Тара, що звільняється, повертається постачальнику чи тим організаціям, що збирають тару. На повернення тари виписують видаткову накладну.

Тара повинна повертатись в установлений термін постачальникам. При несвоєчасному поверненні стягуються штрафи.

Облік тари ведуть МВО у товарній книзі або картках. На кожний вид тари відкривається аналітичний рахунок. Записи на них здійснюються на підставі прибуткових і видаткових документів.