Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма гуртка ШЄК.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
55.02 Кб
Скачать

Навчальні досягнення учнів.

Рівні

навчальних

досягнень

Критерії оцінювання умінь та навичок вихованців

І. Початковий

Учень сприймає та відтворює тематичний матеріал, однозначно його характеризує, має елементарні навички та уміння практичної діяльності. Але недостатньо сформоване мислення та критичне сприйняття дійсності не допомагає у розумінні абстрактного сприйняття. Вихованець володіє незначною частиною спеціальної термінології, словниковий запас в основному дозволяє викласти думку на елементарному рівні.

ІІ. Середній

Учень володіє знаннями та вміннями, які дають змогу характеризувати окремі явища, але не завжди робить переконливі висновки, не завжди послідовно та логічно викладає свої думки, потребує уточнень і додаткових запитань, бракує власних висновків, асоціацій, узагальнень, порівнянь, допускає термінологічні помилки, виявляє недостатні знання спеціальної термінології, словниковий запас небагатий.

ІІІ. Достатній

Вихованець виявляє знання і розуміння основних тематичних положень, володіє основним програмно-тематичним матеріалом, спостерігаються помітні позитивні зміни у практичній діяльності учня, але демонструє стандартне мислення, допускає неточність формулювань та використання спеціальної термінології, не завжди обгрунтовано може довести власну думку.

ІV. Високий

Учень має міцні інтегровані знання, їх усвідомлення та міцність, уміння систематизувати, узагальнювати матеріал, асоціювати з життєвими явищами, вміє використовувати набуті знання, уміння і здібності у нових інтегрованих практичних завданнях, виявляє знання та свідомо використовує спеціальну термінологію, здатний систематизувати, узагальнювати, сприймати та інтерпретувати матеріал та пропонує нетипові, цікаві варіанти вирішення практичних завдань, самостійно використовує набуті знання, вміння та здібності в практичній діяльності.

Учні повинні знати:

  • Короткі відомості про цивілізації. Головні риси Європейської цивілізації.

  • Відомості про склад європейського континенту. Історичний шлях розвитку європейських країн. Населення Європи.

  • Про Європейську культурну самобутність.

  • Політичний і правовий устрій, економічний та соціально-культурний розвиток Європи.

  • Основні положення глобалізації.

Учні повинні вміти:

  • Розуміти місце України в європейській історії.

  • Визначати спільні та відмінні риси української та європейської історії.

  • Розуміти місце Європи у розвитку сучасного світу.

  • Розуміти спільні проблеми і здобутки європейських держав в галузі культури, освіти, науки, економіки та політичного життя.