Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 8.doc
Скачиваний:
96
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
3.37 Mб
Скачать

8.4. Причини неякісної завивки

Незадовільний результат хімічної завивки може бути викликаний такими причинами:

  1. порушенням технології виконання;

  2. використанням неякісних засобів для завивки;

  3. не врахуванням стану здоров'я та самопочуття клієнта;

  4. слабкою концентрацією хімічної суміші;

  5. занадто сильною концентрацією хімічної суміші;

  6. недостатнім часом витримки фіксажу;

  7. перетриманням фіксажу на волоссі.

8.5. Новітні методи довготривалої завивки волосся.

Зараз з'явилося багато альтернативних способів довготривалої завивки волосся. І ось тут треба бути обережним. Для того щоб розібратися, яку послугу пропонують на ринку краси, наскільки вона корисна для шкіри, волосся, нігтів - необхідно чітко уявляти, що це таке. Наприклад, в деяких салонах пропонують робити довготривале укладання, так званий, карвінг.

- це укладання, яке тримається 4-8 тижнів;

- робиться без застосування хімічних засобів;

- надалі не вимагає укладання;

- підходить для всіх типів волосся;

- можна робити навіть на пофарбованому, мелірованому і освітленому волоссі.

Карвінг волосся, прийшов до нас із заходу. У дослівному перекладі з англійської мови слово «карвінг» означає «орнамент, різьблена обробка чого-небудь». Якщо говорити про чисто перукарське визначення даного поняття, карвінг волосся - укладання на тривалий термін з використанням спеціального хімічного складу. Карвінг волосся - запатентована технологія, володарем патенту є добре всім відома компанія «Schwarzkopf» На відміну від хімічної завивки, карвінг не приносить ніякої шкоди волоссю.

Довготривала укладка (карвінг) волосся найчастіше робиться в тому випадку, якщо необхідно додати волоссю додатковий об'єм, пружність, пишність і хвилястість.

За допомогою процедури довготривалого укладання або Біо-карвінгу також можна створити великі м'які кучері або локони, при цьому накрутка може бути як традиційною, так і вертикальною.

Карвінг можна зробити тільки на прикореневу зону для об’єму та жорсткості біля коріння, або тільки на кінчиках волосся або на окремі зони і пасма. Така процедура називається локальним карвінгом і є різновидом креативної завивки волосся.

У сезоні 2011 дуже популярний легкий текстуруючий карвінг, за допомогою якого можна надати цікаві модні акценти практично будь стрижці і зачісці.

Особливо стильно виглядає креативний текстуруючий карвінг на довгому і середньої довжини волоссі, коли структуровані у вигляді легких хвиль пасма Довготривале укладання волосся (карвінг) рекомендується робити у таких випадках:

• для додання волоссю додаткового об'єму, пишності та легкої хвилястості;

• для отримання великих, пишних кучерів або локонів;

• для створення структурованих пасом і локонів в зачісці;

• для додання стильних акцентів різних стрижок шляхом виділення окремих зон і пасом;

• для прикореневого об'єму або оформлення решт волосся та чілок;

• для слухняності і пружності волосся, як основу для укладання феном або на бігуді;

Процедура довготривалої укладання волосся (карвінгу)

Власницям довгого волосся, які бажають зробити карвінг або будь-яку іншу завивку, потрібно враховувати, що, якщо волосся довге, важке і все однієї довжини, то завиток біля коріння не буде таким же крутим і пишним, як і на кінцях волосся, так як він буде витягуватися під власною вагою волосся. Якщо на довгому волоссі зроблена легка градуювання (каскадна стрижка з плавним переходом довжини), то укорочені верхні пасма додадуть завивці пишність, прикореневій обсяг і рівномірний локон по довжині.

Для того, щоб Ваша довготривале укладання виглядало розкішно, а локон був живим і пружним, дуже важливо стан кінців волосся. Якщо кінчики волосся посічені, пошкоджені або дуже сухі, то зовнішній вигляд завивки або довготривалого укладання буде непрезентабельним і неохайним, а локон не буде формуватися правильно. Тому дуже важливо перед карвінгом або будь-якою іншою завивкою «освіжити» кінці волосся, якщо вони пошкоджені, а також надалі регулярно підтримувати їх у здоровому стані.

Після аналізу структури і стану волосся, майстер вибирає склад для завивки, який найбільш підходить для Вашого волосся, бігуді потрібної форми і товщини, а також необхідні захисні і відновлюючі препарати.

Якщо волосся спочатку ослаблене або пошкоджене, то, в процесі завивки або довготривалого укладання, додатково застосовуються спеціальні лікувальні процедури для глибокого структурного відновлення волосся, а також лікувальна стрижка гарячими ножицями ("Гаряча стрижка").

Якщо клієнт схильний до алергічних реакцій, необхідно попередити про це майстра, і перед початком робіт протестувати склад на ліктьовому згині руки зсередини.

Крім хімічного складу, для тривалої укладання використовують різноманітні бігуді: тонкі, об'ємні, «бумеранги» і «ролери». Процедура карвінгу дуже проста і виконується, як і хімічна завивка: на підготовлені пасма наноситься спеціальний склад, волосся накручують на бігуді, вичікують потрібний час, миють і сушать голову. Завдяки тому, що карвінг волосся виконується із застосуванням «легкого» хімічного складу, процедура не несе волоссю ніякої шкоди - тільки красивий і доглянутий вигляд. За часом карвінг волосся займає близько двох годин. Можна сказати, що карвінг волосся - щадна хімічна завивка. Карвінг волосся зовсім не ускладнює догляд за волоссям. Навпаки, за допомогою гелю, лаку, спрею або мусу можна за лічені секунди створити нову зачіску. Лак подарує волоссю чарівні хвилі, гель додасть пасмам «мокрий ефект», піна дозволить укласти волосся в будь-яку зачіску, спреєм рекомендується виконувати укладку «пишного безладу» на голові.

Рис. 8.25. Варіанти укладання волосся за допомогою процедури «карвінг»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]