Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нове_МЕ_програма_практики (стажування)3_курс.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
342.02 Кб
Скачать

Вищий навчальний заклад укоопспілки

«ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ»

Кафедра міжнародної економіки

ПРОГРАМА ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

виробничої практики (виробничого стажування)

«Організація зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України та за кордоном»

для студентів 3 курсу напряму підготовки 6.030503

«Міжнародна економіка»

СХВАЛЕНО

Вченою радою Вищого навчального закладу Укоопспілки

«Полтавський університет економіки і торгівлі»

16 квітня 2014 р.

Протокол № 5

Голова Вченої ради

_____________ проф. Нестуля О.О.

ПОЛТАВА 2014

Автори:

Шкурупій О.В. – завідувач кафедри міжнародної економіки, д.е.н., професор кафедри міжнародної економіки Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;

Білоброва Т.О. – к.е.н., доцент кафедри міжнародної економіки Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;

Рецензенти:

Шимановська-Діанич Л. М. – завідувач кафедри менеджменту, д.е.н., професор кафедри менеджменту Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;

Артеменко І.А. – к.е.н., доцент кафедри міжнародної економіки Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»

Програма та методичні рекомендації виробничої практики (виробничого стажування) студентів напряму підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка»

розглянуті та схвалені на засіданні

кафедри міжнародної економіки

20 березня 2014 р., протокол № 6

Зав. Кафедрою

____________ проф. Шкурупій О.В.

ВСТУП

Підготовка висококваліфікованих фахівців, знання і вміння, яких, створюють необхідні умови конкурентоспроможності професії на сучасному ринку праці, потребує постійного поєднання теоретичного навчання з реаліями господарського життя, що здійснюється шляхом проходження студентами щорічних практик (виробничих стажувань).

Виробнича практики (виробниче стажування) «Організація зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України та за кордоном» відбувається на 3 курсі у 6-му семестрі та триває протягом 6-ти тижнів. Вона є важливою складовою навчальною процесу з напряму підготовки «Міжнародна економіка» за бакалаврською програмою підготовки, що реалізується у Вищому навчальному закладі «Полтавський університеті економіки і торгівлі» та носить обов’язковий характер.

Названа виробнича практика (виробниче стажування) є складовою наскрізної програми безперервної практичної підготовки студентів напряму підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка». Вона передбачає формування у студентів системи спеціальних знань, умінь, навиків, необхідних для виконання професійних обов'язків за фахом на підприємствах України та за кордоном.

У період проходження виробничої практики (виробничого стажування) «Організація зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України та за кордоном» у студентів, на основі здобутих під час навчання знань, формуються професійні уміння і навички, які необхідні фахівцям у реальних умовах господарювання підприємств-суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. У результаті проходження виробничої практики (виробничого стажування) «Організація зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України та за кордоном» студентами нагромаджується фаховий досвід та відбувається набуття новітніх знань і розвиток творчих здібностей.