Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plan.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
231.94 Кб
Скачать

Академія муніципального управління

Економічний факультет

ЗВІТ

про навчальну практику

студента 3-го курсу

економіки підприємства

Багінського Івана

База практики: СП «РІФ-1»

Керівник практики від АМУ:Федоренко Олег Сергійович

Керівник практики від бази практики: Закатний Олександр Володимирович

Київ – 2012р

План

Вступ

1)Результат оформлення з підприємством, його історія та характеристика

2)Майно і власність підприємства

3)Взаємовідносини підприємства з середовищем

4)Організаційна структура управління підприємством

5)Організація обліку та фінансової діяльності підприємства

6)Основні економічні показники діяльності підприємства

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

Вступ

В період з 09.07.2012р. по 25.07.2012 р. я проходив навчальну практику в ТОВ СП «Ріф-1».

Протягом практики я ознайомився зі структурою та роботою підприємства, його статутом, діяльністю, а також законами та основними положеннями, такими як Конституція України, Закони України «Про підприємницьку діяльність», «Про оподаткування підприємств», «Про захист прав споживача», «Про безпеку і охорону здоров’я на робочому місці» та інші.

Метою комплексної практики є формування практичних навичок розроблення, прийняття та реалізація управлінських рішень, проведення господарсько-фінансових операцій та виконання службових обов’язків на окремих робочих місцях керівників лінійних та функціональних структурних підрозділів підприємств на низовому рівні управління.

Завданням навчальної практики є закріплення та поглиблення знань з питань роботи підприємств, установ та організацій.

В процесі проходження практики ознайомився з реальними задачами та проблемами, які потребують вирішення в умовах існуючих інформаційних, нормативних та ресурсних обмежень, здобував уміння та навички.

Під час проходження навчальної практики використовував теоретичні знання з усього блоку професійно-орієнтованих дисциплін. Вирішував завдання, пов’язані з організацією виробничої, планово-економічної та фінансово-облікової діяльності, набував вмінь, пов’язаних з реалізацією загальних функцій управління шляхом здійснення переважно адміністраторських та операторських процедур праці.

Розділ.1. Результат ознайомлення з підприємством, його історія і характеристика.

Житомирська філія ТОВ СП «Ріф-1» зареєстрована виконкомом Житомирської міської ради 26.01.2000року (реєстраційний запис №31-ЖОЮ) - як виробниче підприємство без права юридичної особи, головною метою якого є виробництво взуття.

Головним підприємством, якому підпорядкована Житомирської філія «Ріф-1» є ТОВ СП «Ріф-1» (м. Київ, пров. Куренівський, №17) на чолі з генеральним директором Фабіо Рєгоза.

01 Лютого 2010 року керівником Житомирської Філії тов сп «Ріф-1» призначено Журавльову Тетяну Олексіївну.

Станом на травень 2012 року на підприємстві задіяно 750 чоловік, рівень заробітної плати 1750 (грн./1місяць), виплата здійснюється в повному обсязі, без затримок.

Обсяг виробництва-250-330(тис.пар/1місяць) залежно від сформофаних замовлень головного підприємства відповідно замовлень кінцевих оптових покупців. За 2010рік випуск становив 1 529,8 тис.пар готового взуття,

за 2011рік- 2 216,8 тис.пар, 4 міс. 2012р.- 1 106,8 тис.пар.. в 2011р. обсяг збільшено порівняно з 2010 роком завдяки приєднанню потужностей, що раніше були задіяні на ЖВАТ «Крок».

Режим роботи підприємства - двохзмінний.

Асортимент - кімнатне та літнє взуття (жіноче, чоловіче, дитяче).

Торгівельна марка готової продукції :

Основні ринки збуту взуття: Україна, Європа, Росія, Казахстан.

Розділ 2. Майно і власність підприємства.

Майно підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.

Джерелами формування майна підприємства є:

  • грошові та матеріальні внески засновників;

  • доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності;

  • доходи від цінних паперів;

  • кредити банків та інших кредиторів;

  • капітальні вкладення і дотації з бюджетів;

  • майно, придбане в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;

Головна будівля складається з шести поверхів. На кожному поверсі відбувається певний етап по виробництву взуття. Також на території фабрики є 4 ангари та 5 складських приміщеньж. Але всі вони знаходяться в оренді в компанії «Інтер Форум».

Розділ 3. Взаємовідносини підприємства з зовнішнім середовищем.

Взагалі, усі фактори зовнішнього впливу на організацію поділяються на фактори прямого впливу (законодавство, постачальники, конкуренти, споживачі) і непрямого впливу (загальна економічна ситуація в країні, соціокультурні фактори, міжнародні події, політичні фактори, НТП). Під час аналізу діяльності підприємства «РІФ-1» увага була сконцентрована на факторах прямого впливу, оскільки на сьогоднішній стадії розвитку компанії вони мають найбільше значення для неї.

Закони та державні органи, що мають вплив на діяльність СП «РІФ-1»

В ринковій економіці взаємодія між продавцями та покупцями потрапляє під дію багаточисельних правових обмежень. В своїй діяльності СП «РІФ-1» керується багатьма законами Верховної Ради України, нормативами Кабінету Міністрів України та інших загальнодержавних і місцевих комітетів та організацій. Серед них: Конституція України, Закони України «Про підприємницьку діяльність», «Про оподаткування підприємств», «Про захист прав споживача», «Про безпеку і охорону здоров’я на робочому місці» та інші.

Господарська діяльність СП «РІФ-1» контролюється і перевіряється державними органами КРУ та ПІ, а на місцевому рівні проводиться комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності філій по затвердженому плану не частіше ніж 1 раз на рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]