Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testy_6_uk.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
431.62 Кб
Скачать

B Лікар школи-інтернату

C Лікар-дезінфекціоніст

D Лікар-інфекціоніст

E Санітарний лікар СЕС

93. У хворої Н., 29 р., дільничним лікарем запідозрено холеру. Коли повинно бути відправлено термінове повідомлення в територіальну санітарно-епідеміологічну станцію?

A *Негайно при виникненні підозри на холеру

B Після консультації з лікарем-інфекціоністом

C Після госпіталізації хворого

D Протягом 24 годин з моменту виявлення хворого

E Після виділення від хворого збудника холери

95. У хворої Д. 29 р. випорожнення водянисті безліч разів, часті блювання. Об’єктивно: загальний ціаноз, сухість слизових оболонок, зниження тургору шкіри. T-35,20С. Периферичний пульс не визначається. Тахіпноє. Корчі м’язів (див. рис.). Сечовиділення відсутнє 6 год. Як розцінити стан хворого?

A *Некомпенсований гіповолемічний шок

B Дегідратація другого ступеня

C Дегідратація третього ступеня

D Інфекційно-токсичний шок

E Анафілактичний шок

96. Хвору М. 24р. турбує біль у горлі, загальна слабкість. Об’єктивно: t0-380С. PS-96 уд/хв., гіперемія шкіри, слизова ротоглотки гіперемійована, мигдалики збільшені в розмірах, рихлі. Пальпуються збільшені задньошийні та підщелепні лімфатичні вузли., селезінка виступає з-під краю реберної дуги до 1 см. Про яке захворювання слід думати?

A *Інфекційний мононуклеоз

B Фолікулярна ангіна

C Черевний тиф

D Кір

E Гостре респіраторне захворювання

97. У хворого на поширену форму дифтерії гортані на 2-й день хвороби стан погіршився: наросла слабкість, з’явився біль за грудиною, блювота. Об’єктивно: хворий адинамічний, блідий, акроціаноз. PS 62 за хв. слабкого наповнення. Серцеві тони приглушені, групові екстрасистоли. АТ-90/40 мм рт. Яке ускладнення виникло у хворого?

A *Ранній інфекційно-токсичний міокардит

B Пізній інфекційно-токсичний міокардит

C Інфекційно-токсичний шок

D Анафілактичний шок

E Кардіогенний шок

98. До терапевта звернувся хворий Р. із скаргами на слабкість, пронос. Відпочивав на півдні, де були випадки діарей. Об’єктивно: t 36,40С, шкірні покриви чисті, акроцианоз, язик сухий, живіт м’який, не болючий, випорожнення рясні, водянисті, з плаваючими на поверхні пластівцями білого кольору, без запаху і домішок. Попередній діагноз?

A * Холера

B Гостра дизентерія

C Амебіаз

D Кишковий ієрсиніоз

E Сальмонельоз

99. Зоотехнік звернувся до лікаря зі скаргами на головний біль, високу температуру, біль у ногах, попереку, жовтушний колір шкіри обличчя, темну сечу та зменшення її кількості. Об’єктивно: t 380С, ін’єкція судин склер, петехіальна висипка на верхній частині грудної клітки, гепатоспленомегалія. Найбільш вірогідний попередній діагноз?

A *Лептоспіроз

B Бруцельоз

C Вірусний гепатит

D Псевдотуберкульоз

E Трихінельоз

100. Хвора Б., скаржиться на головний біль, марення. Під час огляду: t-39оС, збуджена, обличча гіперімійоване, позитивний симптом Говорова-Годельє, петехіальна висипка на тулубі, кінцівках, тахікардія, гіпотонія, гепатоспленомегалія. Вживає алкоголь, ін’єкційні наркотики, живе в приміщенні підвального типу. Ваш попередній діагноз?

A * Висипний тиф

B ВІЛ-інфекція

C Грип

D Лептоспіроз

E Алкогольний психоз

101. Хвора А., скаржиться на почервоніння шкіри та набряк на правій щоці. Під час огляду: t0-38,7о С, збільшені і болючі лімфатичні підщелепні вузли зправа, межа між почервонінням і здоровою шкірою чітка, є пухирці з темною рідиною всередині, пальпація болюча. Ваш попередній діагноз?

A * Бешиха, геморагічна форма

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]