Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PART_5.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
8.54 Mб
Скачать

3.11.2.3.Рівні точності.

Після означення та вияснення різниць між поняттями каналу та основного сполучення автори TSB-67 визначили два різні рівні точності: Рівень II (висока точність) та Рівень I (нижча точність). Міркування щодо введення двох рівнів точності полягають у тому, що коли здійснюється тестування каналу, то майже завжди вимушено проводять вимірювання через 8-контактний модульний інтерфейс (RJ-45) до FTE без урахування впливу його перехресних зв’язків (NEXT). Непрогнозовані перехресні зв’язки у цьому з’єднанні встановлюють обмеження на досяжну точність вимірювань. Навпаки, коли здійснюють тестування основного сполучення, то виготівники польового тестового обланнання можуть вибрати використання безпосереднього інтерфейсу до FTE з дуже низькими перехресними зв’язками. Ця дійсність відображена в описах двох рівнів точності польового тестового обладнання. Рівень I відображає межі характеристик, накладені в дійсності тестуванням через модульне 8-контактне з’єднання, Рівень II встановлює значно вищі вимоги до точності, досяжні тільки при застосуванні іншого інтерфейсу з низькими перехресними зв’язками. Невизначеності, обумовленої вищим рівенем перехресних зв’язків модульного 8-контактного інтерфейсу, можна уникнути і осягнути значно вищого рівня точності.

TSB-40A визначає характеристики найгіршого випадку NEXT для будь-якого модульного 8-контактного з’єднання на рівні 40 дБ при частоті 100 Мгц. Отже, доки NEXT окремих з’єднаннь досягає 42...43 дБ, значення характеристики 40 дБ є усім, що можна гарантувати.

На рис. 3. і 3. зображені визначені вище кабельні конфігурації та параметри, які ілюструють основне сполучення і канальне сполучення. З цих рисунків можна зробити декілька спостережень. Передавальний шлях у канальній конфігурації має довжину 100 м, а у основному сполученні - 90 м. Рівень точності, який можна осягнути, є безумовно вищий для основного сполучення. Це тому, що на рівень з вищою точністю, Рівень II, впливає з’єднувач, увімкнений у тестовий пристрій. У більшості випадків з’єднувач - це 8-контактний штекер. Гніздо-відповідник типово має менше, ніж -45 дБ NEXT. При вимірюваннях в основному сполученні застосовують з’єднувачі до шнурів з тестового набору, які мають NEXT -65 дБ і вище. Точність згідно Рівня II вимагає використання тестового обладнання із залишковим NEXT -55 дБ.

Важливо зазначити, що з’єднувальні шнури користувача, вживані в канальній конфігурації, які підлягають вимірюванням і параметри яких можуть перевищувати мінімальне загасання або величину NEXT, можуть бути використані лише в каналі. З’єднувальні шнури не можуть вимінюватися між каналами. Не існує жодної специфікації, до якої могли б бути віднесені з’єднувальні шнури. Вони монтуються з відрізків кабеля відповідної категорії та двох з’єднувачів-кінцівок (штекерів). Характеристики цих штекерів не можуть бути виміряні.

З’єднувальні шнури, які застосовуються для вимірювань в основному сполученні, є частиною тестового обладнання і повинні експлуатуватися дбайливо. Коли шнур вставлений у тестовий інструмент, він не повинен вийматися, доки всі тести не будуть завершені. Вставляння, виймання і повторне вставляття з’єднувального шнура під час тестування може впливати на результати вимірювань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]