Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
analiz_roboti_m-o-za_2010-11_r_psh..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
559.1 Кб
Скачать

Ціннісне ставлення до природи

Мета: виховувати дбайливе ставлення до природи на традиціях українського народу; потреби в оздоровленні довкілля та участь у природоохоронній діяльності, пізнавального, гармонійного ставлення до природи.

Реалізовуючи дану мету класоводи протягом року і в рамках Місячника екологічних знань, що проводився у квітні місяці, проводили різні виховні заходи. Так, класовод 3-Б класу Герасьова О.І зі своїми учнями провела вікторину «Чи знаєш ти свій рідний край» і усний журнал «Подорож лісовою стежкою». Класовод 1-В класу Михальська І.А. запросила працівника екологічної служби і разом провели урок «Як подорожує краплина води». В яскравій і оригінальній формі була оформлена виставка плакатів та малюнків «Планета Земля в небезпеці – захистимо її» (4-Б клас, класовод Токар Т.І.). Працюючи в групах, учні підібрали цікавий матеріал, користуючись різноманітними джерелами інформації. Кожна група захищала свій проект, намагаючись не залишити байдужих про екологічних проблем навколишнього середовища. Копликова Т.К. (класовод 1-Б кл.) після проведеної екскурсії спілкування з природою оформила виставку малюнків «Природа рідного краю» і провела конкурс «Зелена оранжерея». Цікавою і змістовною була екологічніа вікторина «Жива і нежива природа», проведена з учнями 4-А класу (класовод Федорова О.М.).

Активну участь прийняли учні молодших класів у загальношкільній акції «Макулатуринг». З бесіди «Ліс - народне багатство», яку проводила бібліотекар Майборода С.В., діти дізнались про значення дерев у житті людини, що з 1 тонни макулатури виготовляють 3 тисячі підручників або 25 тисяч учнівських зошитів. Тому учні активно приєдналися до акції, а в кінці навчального року найкращі учасники з кожного класу були відмічені грамотами.

Ціннісне ставлення до праці

Мета: формувати поняття та уявлення про важливість праці в житті людини; уявлення про типи професій та поваги до людей праці, розвивати вміння і навички самообслуговуючої праці, почуття відповідальності, вимогливості до себе, охайності, дбайливості, З цією метою проводилися виховні заходи. Учні початкової школи знайомилися з різними професіями, професіями своїх батьків.

В цьому напрямку учні 4-Б класу підготували інформаційний бюлетень «Калейдоскоп професій» і прийняли участь у диспуті «Ким я хочу стати» (класовод Токар Т.І.). Проводилися класні години «Праця людину годує», «Цінуй працю батьків» (1-Б кл., класовод Копликова Т.К.), «Зростаємо в праці», «Тримайте робоче місце в порядку», (1-В кл., класовод Михальська І.А.), «Професії моїх батьків», «Хліб - усьому голова», (4-В кл., класовод Вишняк Н.В.). Класовод 4-А класу Федорова О.М. проводила зустрічі з людьми різних професій, під час яких звертала увагу учнів до усвідомленого вибору професії у майбутньому, враховуючи дитячі бажання та індивідуальні нахили.

Протягом року для учнів початкових класів школи проводилися рейд-перевірка стану збереження підручників, майстерня «Діда Мороза», операція «Годівничка», конкурс поробок «Горшки ліплять не святі - майстра руки золоті», операція «Книжкова полиця».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]