Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
680656_DA352_bondarenko_o_v_informaciyni_sistem...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
5.74 Mб
Скачать

Контрольні запитання:

  1. Охарактеризуйте довідник „Рахунки нашої фірми” програми „1С: Бухгалтерія”.

  2. Використання яких двох документів передбачено для автоматизації процесу здійснення господарських операцій, що стосуються руху готівки в касі Типовою конфігурацією „1С: Бухгалтерії”?

  3. Використання якого документа передбачено для автоматизації процесу здійснення господарських операцій, що стосуються безготівкових операцій Типовою конфігурацією „1С: Бухгалтерії”?

  4. Назвати порядок створення елемента „Каса в національній валюті” довідника „Рахунки нашої фірми”.

  5. Назвати і охарактеризувати основні реквізити ПКО та порядок його заповнення в „1С: Бухгалтерії”.

  6. Назвати і охарактеризувати основні реквізити ВКО та порядок його заповнення в „1С: Бухгалтерії”.

  7. Як сформувати лист Касової книги?

  8. Назвати і охарактеризувати основні реквізити авансового звіту та порядок його заповнення в „1С: Бухгалтерії”.

  9. Яким чином можна отримати друковану форму документів після заповнення всіх реквізитів у „1С: Бухгалтерії”?

Тема 11. Автоматизація обліку витрат діяльності

Бухгалтерський облік витрат на виробництво здійснюють на рахунку 23 „Виробництво” та рахунках класу 8 „Витрати за елементами” в розрізі двох видів субконто: „Види діяльності” та „Види витрат”.

11.1. Робота з довідником „Виды деятельности/ Види діяльності”.

Виду субконто „Види діяльності” відповідає довідник з анало­гічною назвою, в якому перераховуються всі види діяльності, здійснювані підприємством. Довідник передбачено однорівневим, кожен його елемент містить два реквізити: „Код/ Код” та „Наименование/ Назва”.

Відкриваємо довідник: СПРАВОЧНИКИ/ ДОВІДНИКИ → ПРИЧИН/ ІНШІ → ВИДЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ / ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ (рис. 11.1).

Р ис.11.1

В більшості випадків вид діяльності вказується безпосередньо в формах, які формують проведення по доходах і витратах. Відповідно вкінці місяця фінансові результати будуть отримані в розрізі кожного виду діяльності. В деяких випадках вид діяльності жорстко виділяється для елементів довідників. Наприклад, для кожного працівника (в довіднику „Сотрудники/ Співробітники”) повинен бути вказаний вид діяльності, на який будуть відноситися витрати по нарахованій працівнику заробітній платі. Аналогічно, в довіднику „Номенклатура/ Номенклатура” для кожного ТМЦ вказується вид діяльності, на який будуть віднесені витрати/ доходи при його реалізації чи списанні.

Кожен вид діяльності в довіднику „Виды деятельности/ Види діяльності” характеризується унікальним кодом і назвою.

Я кщо на підприємстві не потрібно вести облік в розрізі декількох видів діяльності, то необхідно сформувати лише один елемент, наприклад, „Основная деятельность/ Основна діяльність” та заповнити константу „Вид деятельности по умолчанию/ Вид діяльності по замовчуванню” цим елементом довідника (ОПЕРАЦИИ/ ОПЕРАЦІЇ → КОНСТАНТЫ/ КОНСТАНТИ) (рис. 11.2).

Рис11.2

Після цього даний вид діяльності буде по замовчуванню підставлятись в однойменний реквізит у всіх документах і довідниках.