Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вивчення реєстру Windows 2000.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
212.48 Кб
Скачать

Збільшуємо продуктивність ntfs.

9) Спочатку, відключите створення коротких імен. Для цього слід поміняти значення ключа NtfsDisable8dot3NameCreation на « в реєстрі в розділі HKEY_LOCAL_MACHINE.

10) Другим кроком ми відключимо запис дати останнього оновлення файлу. По-умовчанню NTFS кожного разу при зміні будь-якого файлу записує дату і час його останнього оновлення. На великих розділах NTFS це може дуже істотно впливати на продуктивність файлової системи : в HKEY_LOCAL_MACHINE Ключу NtfsDisableLastAccessUpdate присвоїти значення «1». Якщо такого ключа не існує, його потрібно створити з типом REG_DWORD.

11) Тепер відведемо досить місця для головної файлової таблиці.

Для цього в розділ HKEY_LOCAL_MACHINEControlSetSystem додайте ключ NtfsMftZoneReservation типу REG_DWORD. Параметр визначите рівним 1.

Коли ви це зробите, система зарезервує місце на диску для головної таблиці розміщення файлів. Для чого це треба? Та для того, щоб узяти під контроль процес росту цієї таблиці.

12). Налаштування продуктивності пам'яті. У XP є декілька функцій налаштування пам'яті, які дозволяють збільшити продуктивність. Усі вони розташовані в розділі HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/MemoryManagement.

1) Відключення диспетчера пам'яті.

Для цього вам необхідно змінити значення ключа DisablePagingExecutive від «0» до «1».

2) Збільшення системного кеша. Изменените значення ключа LargeSystemCache від «0» до «1».

13) Відключення POSIX. Відключення цієї не використовуваної підсистеми може дещо збільшити швидкість роботи. Щоб не возитися з видаленням файлів і з відключенням для цієї мети файлового захисту Windows 2000 відкрийте в редакторові реєстру гілку HKEY_LOCAL_MACHINESessionManager і видалите рядки Optional і Posix.

14) Для прискорення навігації по теках, що містять графічні файли, треба прибрати галочку з пункту «Пам'ятати параметри відображення кожної теки». (Панель управління\u1042?ластивості теки\u1042?ид).

15). Відключення кешування DLL. Використовуючи редактор реєстру, в гілці HKEY_LOCAL_MACHINEVersion створіть новий DWORD параметр AlwaysUnloadDLL, і встановлюється його значення рівним «1».

16). Відключення повідомлень про нестачу вільного місця на диску.

У HKEY_CURRENT_USER додаємо новий параметр DWORD під назвою NoLowDiskSpaceChecks і встановлюємо його параметр рівним «1».

17) Відключаємо запис документів в history. Зазвичай при відкритті якого-небудь документу він відразу ж додається в список, який знаходиться в Пуск\u1052?ої документи. Для того, щоб відключити її, використовуючи редактор реєстру, шукаємо гілку HKEY_CURRENT_USER(HKEY_LOCAL_MACHINE)Version і створюємо ключ (якщо він ще не створений) NoRecentDocsHistory, встановлюємо йому значення «1».

18). Зменшуємо час завантаження застосувань. Досить додати у властивостях ярлика програми команду /prefetch :1 і час її завантаження зменшиться у декілька разів. Допустимо у вас на комп'ютері встановлений NeoTweakerPro. Правою кнопкою натискаєте на ярлику NeoTweakerPro і вибирає з меню пункт «Властивості». У осередку «Об'єкт» після шляху до файлу додайте /prefetch :1 (не забудьте перед «/» поставити пропуск), натисніть «OK».

19) Повільна робота HDD при завантаженні.

Відкриваємо Пуск\u1055?анель управління\u1040?министирование{Диспетчер пристроїв

20) Відключаємо натиснення CTRL+ATL+DEL відразу після завантаження Windows. Панель управління\u1040?дміністрування\u1051?окальна політика безпеки\u1051?окальні політики\u1055?араметри безпеки знаходимо пункт Відключити CTRL+ATL+DEL запит на вхід в систему клацаємо на нім двічі і вибираємо пункт Включений.

21). Відключаємо вікно, яке з'являється при спробі вийти/вимкнути/перевантажити комп'ютер на базі Windows2003, тобто, відключаємо Shutdown Event Tracker. Запускаємо редактор групових політик Пуск\u1042?иконати.msc, знаходимо подію «Відображати діалог стеження за завершенням роботи»(Конфігурація комп'ютера\u1040?дміністративні шаблони\u1057?истема) і у властивостях в якості параметра ставимо «Відключений». Тут же відключаємо значки «Відключити спсок автозапуску програм. Виконаних одного разу», «Відключити автозапуск», «Відключити повідомлення про стан завантаження. Завершення роботи».

22) Запустите програму NeoTweakerPro, подивитеся її можливості. Усі налаштування, які ви провели можна виконати, використовуючи цю програму. Спробуйте знайти відповідні налаштування в NeoTweakerPro виконаним вами налаштуванням.

Звіт по роботі повинен містити:

  1. Детальний опис усіх виконуваних в роботі дій.

  2. Відповіді на контрольні питання.

Контрольні питання.

        1. Що таке реєстр?

        2. Де застосовуються дані з реєстру?

        3. Які типи даних можуть зберігатися в реєстрі?

        4. Структура реєстру. Основні поняття.

        5. 5 вуликів реєстру. Їх характеристика і їх підрозділів.

        6. Призначення вікна Пошук.

        7. За допомогою чого здійснюється імпорт і експорт даних реєстру?

        8. Створення своїх власних файлів .REG

        9. З'єднання з Реєстром іншого комп'ютера.

13