Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OVS_kolokvium_3.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
17.12.2019
Размер:
24.61 Кб
Скачать

I. Харківська державна зооветеринарна академія

j. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького

k. Подільський державний аграрно-технічний університет

l. Дніпропетровський державний аграрний університет

Вірна відповідь: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького.

Далі ▶

Керівним органом Всесвітньої ветеринарної асоціації є:

Виберіть вірну відповідь:

a. Конгрес ВВА

b. Бюро ВВА

c. Постійний комітет ВВА

Вірна відповідь: Постійний комітет ВВА.

Запитання 7

Керівники вищих навчальних закладів після зарахування осіб на навчання за державним замовленням укладають з ними угоду. Розірвання випускником угоди, допускається з таких поважних причин:

Виберіть одну або кілька вірних відповідей:

a. банкрутства випускника

b. якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда

c. встановлення інвалідності 1 або 2 групи у дружини (чоловіка) випускника, одного з батьків (або осіб, які їх замінюють) випускника

d. проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника

e. встановлення інвалідності 1 або 2 групи, внаслідок чого випускник не може виїхати на роботу за призначенням

f. вступу до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації для випускників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації

Ви правильно відповіли.

Вірна відповідь: встановлення інвалідності 1 або 2 групи, внаслідок чого випускник не може виїхати на роботу за призначенням, встановлення інвалідності 1 або 2 групи у дружини (чоловіка) випускника, одного з батьків (або осіб, які їх замінюють) випускника, якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника, вступу до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації для випускників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації.

Запитання 8

Випускники вищих навчальних закладів, яким присвоєно кваліфікацію фахівця з вищою освітою різних освітньо-кваліфікаційних рівнів і які працевлаштовані на підставі направлення на роботу, вважаються молодими фахівцями протягом Відповідь років з моменту укладення ними трудового договору із замовником.

Вірна відповідь: 3.

Запитання 9

Встановлено, що особи, які навчаються за рахунок державних коштів, укладають з адміністрацією вищого навчального закладу угоду, за якою вони зобов'язуються після закінчення навчання та одержання відповідної кваліфікації працювати в державному секторі народного господарства не менше, ніж Відповідь

роки.

Вірна відповідь: 3.

Запитання 10

Текст питання

Чи правильним є наступне твердження: Якщо випускник без поважних причин не захистив дипломний проект, замовник може надати йому роботу з урахуванням одержаної спеціальності та кваліфікації.

Виберіть вірну відповідь:

Правильно

Неправильно

Правильна відповідь ’Правильно’.

Далі ▶

Підставою для укладання трудового договору між молодим фахівцем і замовником є:

Виберіть вірну відповідь:

a. заява молодого фахівця

b. оформлене замовником або вищим навчальним закладом (за домовленістю із замовником) направлення на роботу

c. рішення суду

Вірна відповідь: оформлене замовником або вищим навчальним закладом (за домовленістю із замовником) направлення на роботу.

Запитання 12

У разі _____________________ випускник зобов'язаний відшкодувати у встановленому порядку до державного бюджету вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.

Виберіть одну або кілька вірних відповідей:

a. звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни

b. звільнення за власним бажанням протягом трьох років

c. неприбуття молодого фахівця за направленням або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням

Вірна відповідь: неприбуття молодого фахівця за направленням або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням, звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за власним бажанням протягом трьох років.

Запитання 13

Чи зараховується час перебування жінки у відпустці після закінчення вищого навчального закладу у зв'язку з вагітністю, пологами, доглядом за дитиною до досягнення нею трирічного віку до терміну роботи за призначенням? (так/ні або зараховується/не зараховується)

Вірна відповідь: Так.

Запитання 14

Вкажіть п'ять найстаріших ВНЗ України ветеринарного профілю.

Виберіть одну або кілька вірних відповідей:

a. Південний філіал “Кримський агротехнологічний університет” НУБіПУ (КАТУ)

b. Луганський національний аграрний університет

c. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького

d. Сумський національний аграрний університет

e. Полтавська державна аграрна академія

f. Одеський державний аграрний університет

g. Харківська державна зооветеринарна академія

h. Житомирський національний агроекологічний університет