Добавил:
1nadyaboyko1@gmail.com студентка ФМЕ Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ОснАкПисФМЕ13МБойкоДоклад

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.04.2021
Размер:
3.42 Кб
Скачать

На сьогодення наукове суспільство страждає від плагіату. Багато людей( в більшості студенти) намагаються скопіювати чужі праці та видавати за свої, не кажучи про те, що вони не залишають ніяких посилань на автора. Існує багата кількість антиплагіатних програм, які допомагають встановити оригінальність тексту, що дуже важливо , наприклад, в умовах навчальних закладів.

В Законі України прописані певні статті, щодо авторського права та його порушення. Саме авторське право це набір суб'єктивних виключних прав, які дозволяють авторам літературних, мистецьких та наукових творів отримувати соціальні блага від результатів своєї творчої діяльності. Порушення авторського права карається законом.

Отже як відрізнити цитату від плагіату? Дуже легко, цитата обов'язково супроводжується посиланням на автора, плагіат — ні.

Цитата це невеликий уривок з літературного, наукового чи будь-якого іншого опублікованого твору, який икористовується іншою особою у своїй праці з обов'язковим посиланням на автора і джерело цитування з метою підтвердити чи розширити власне твердження «або для посилання на погляди іншого автора в автентичному формулюванні»

Плагіат це привласнення авторства на чужий твір або на чуже відкриття чи винахід , а також використання у своїх працях чужого твору без посилання на автора

Коли ви берете чужий матеріал потрібно вказати автора або почерпнути звідти потрібну інформацію та створити свою працю.

Людину оточує безліч джерел інформації, кожен день ми вбираємо в себе багато знань, але це не означає, що ми повинні присвоювати їх собі .

Плагіат та некоректне цитування це ознаки невихованості в науковому суспільстві,які пригнічують та ображають авторів, саме тому їх потрібно викорінити.