Добавил:
Telegram: @ohthischizh Если ответы не отображаться в браузере, скачайте файл и откройте в Word. 4149 4393 0114 6555 - Можете кинуть спасибо-копейку :) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат Просторове планування сільських територій законодавче забезпечення.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.02.2022
Размер:
29.59 Кб
Скачать

Висновок

Варто сказати, що безсистемне роздавання земельних ділянок під так звані окремі сільські господарства, городи, індивідуальне будівництво та їх бездумна приватизація призвели до того, що навколо міст та великих селищ не залишилося земель комунальної чи державної власності, які можна використовувати для вирішення суспільних потреб.

Це призводить до того, що неможливо будувати об’їзні дороги, транспортні розв’язки, водогони тощо без викупу раніше безкоштовно розданих земельних ділянок, що веде до здороження будівництва об‘єктів, часто до 15-30%.

Відмітити, що містобудівна документація є важливою складовою всіх програм соціально-економічного розвитку держави, регіону, району чи громади, адже саме містобудівна документація забезпечує просторове розміщення елементів таких програм.

Фактично цілісність містобудівної документації забезпечується повним набором містобудівної документації: від Генеральної схеми планування території України до генерального плану невеликого села.

Список використаної літератури

1. Земельне право України (М.В.Шульга та ін.) [2004]

2. ДБН 360-92. Планування і забудова міських і сільських поселень.

3. Конституція України - Верховна Рада http://zakon3.rada.gov.ua/

4. Правові основи і менеджмент земельного ринку. Навчально-методичний посібник. М., МосГУГК.-1996.

5. Земельне право України: підручник / за ред. О.О. Погрібного та І.І. Каракаша. — 2-ге вид., перероб. і доп. — К.: Істина, 2009. — 600 с.

3. Земельний кодекс України від 25 жовтня 2001 року // Офіційний вісник України. —2001. — № 46. — Ст. 2038.