Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Разное / Особливості_формування_соціальної_Райффайзен_Банк_Аваль_.pptx
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
85.97 Кб
Скачать

ОС О Б Л И В О С Т І

ФО Р М У В А Н Н Я

СО Ц І А Л Ь Н О Ї В І Д П О В І Д А Л Ь

НО С Т І О Р Г А Н І З А Ц І Й

ВУ К Р А Ї Н . Н А П Р И К Л А Д І

ВИ К О Н А Л А С Т . Б А - 4 1

КО З А К С В І Т Л А Н А

Соціальна відповідальність

Роль у сталому розвитку суспільства

Райффайзен Банк Аваль неухильно дотримується принципів соціально відповідального ведення бізнесу. Це й націленість на співпрацю з місцевими громадами в регіонах присутності, й увага до питань збереження довкілля, охорони здоров’я та безпеки працівників, і дотримання прав людини. Сталий розвиток передбачає також прозорий бізнес, сповідування принципу добросовісної конкуренції та корпоративної етики, високу якість продуктів та послуг, відповідальне управління інфраструктурою та логістикою тощо.

Райффайзен Банк Аваль протягом останніх трьох років готує щорічні звіти з питань сталого розвитку як частину загального звіту, який випускає материнська компанія Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ згідно з вимогами Глобальної ініціативи зі звітності (Global Reporting Initiative) в масштабах своєї банківської мережі в Центральній та Східній Європі.

У 2016 році Райффайзен Банк Аваль, як і завжди, демонстрував відповідальне прозоре ведення бізнесу, а також реалізовував численні благодійні та спонсорські проекти, програму підвищення фінансової грамотності молоді, ініціативи корпоративного волонтерства.

Прозоре ведення бізнесу

У своїй діяльності банк керується чинним законодавством України, повною мірою виконуючи свої зобов’язання перед акціонерами, клієнтами, партнерами, персоналом та забезпечуючи прозору й публічну фінансову діяльність та звітність, своєчасну сплату всіх податків і офіційну заробітну платню своїм працівникам.

Ділові відносини та бізнес-етика у Райффайзен Банку Аваль регламентуються «Кодексом поведінки працівників», а також «Інструкціями з етичного маркетингу в Групі Райффайзен Центральбанк АГ».

Внутрішні нормативні документи банку передбачають усі можливі заходи протидії корупції та запобігання фінансовим зловживанням. Служба комплаєнсу, створена за стандартами європейського бізнесу, забезпечує впровадження та контроль цих заходів.

Для підвищення ефективності систем управління та контролю у Райффайзен Банку Аваль функціонує служба внутрішнього аудиту.

У банку діє також система прозорих закупівель на основі тендерів.

Банк пропонує своїм клієнтам якісні продукти та послуги, постійно досліджуючи клієнтські запити, аналізуючи зауваження та оперативно реагуючи на скарги. Якісний сервіс банку включає надання найсучасніших послуг за передовими технологіями, прозорість умов обслуговування, наявність програм лояльності, широкий спектр продуктів і послуг, їх постійне вдосконалення.

Соціально відповідальний роботодавець

Райффайзен Банк Аваль створює комфортні умови праці для персоналу, що відповідають вимогам безпеки й гігієни.

У банку діє грейдингова система оплати праці, яка забезпечує прозорість кар’єрних перспектив для кожного працівника.

Соціальний захист персоналу гарантується Колективним договором. Контроль за виконанням положень Колективного договору здійснюється на рівні Правління банку та Центральної ради профспілки банку. У банку діє система добровільного медичного страхування, а також система страхування від нещасних випадків.

Банк здійснює системні інвестиції у навчання та розвиток персоналу й активно використовує власний кадровий резерв для заповнення управлінських посад. Із цією метою в банку діє «Програма лідерства», спрямована на потенційних менеджерів. Вона дає можливість учасникам отримати нові знання і досвід, а також співпрацювати один із одним та з топ-менеджментом, ділитися досвідом, впроваджувати командні проекти соціальної спрямованості.

У Райффайзен Банку Аваль проводяться періодичні опитування персоналу стосовно задоволеності роботою та якістю внутрішнього обслуговування, а також дослідження рівня залучення, лояльності й ефективності персоналу чи питань адаптації новачків у компанії. Працівники також мають змогу брати участь у різноманітних тренінгах, організованих Фінансовою академією банку (ФАРБА) і спрямованих на підвищення професійного рівня, менеджерських знань і навичок, покращення командної роботи тощо.

Згідно з вимогами ст.2-1 «Кодексу законів про працю України», у банку діє принцип рівності прав і можливостей усіх працівників та відсутня будь-яка дискримінація: за расовою, політичною, релігійною чи іншими ознаками, а також гендерна дискримінація; немає місця обмеженню прав залежно від віку, стану здоров’я, місця проживання, членства у профспілці тощо.

Спонсорство

У 2016 році, як і в попередні роки, Райффайзен Банк Аваль підтримав низку важливих культурно-мистецьких, освітніх, спортивних проектів та бізнес-подій.

Серед спонсорських проектів Райффайзен Банку Аваль у бізнес-сфері – підтримка серії тренінгів для українських аграріїв у рамках фінансових форумів «Простір фінансових можливостей», організованих у співпраці з компанією Syngenta Україна, а також партнерство з компанією Bayer та Міжнародною фінансовою корпорацією в рамках навчального проекту сприяння розвитку малого та корпоративного бізнесу «Байєр Агрофінанси».

Опікуючись розвитком малого та середнього бізнесу в Україні, Райффайзен Банк Аваль підтримав проведення 21-23 вересня V щорічної міжнародної банківської конференції CIS SME Banking Conference 2016, присвяченої питанням розвитку та фінансової підтримки МСБ у країнах СНД.

Банк також активно підтримує значимі для України мистецькі проекти. Протягом 17 років він виступає титульним спонсором Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Як дочірня установа австрійської компанії, Райффайзен Банк Аваль уп’яте надав спонсорську підтримку проекту «Тиждень австрійського кіно в Україні», який відбувся у Києві, Дніпрі, Чернівцях, Одесі, Харкові 14-20 квітня 2016 року.

Підтримав банк і вітчизняне кіномистецтво, вчетверте виступивши спонсором фестивалю молодого українського кіно «Відкрита ніч», який пройшов у Києві 25-26 червня 2016 року.

Серед вагомих регіональних спонсорських проектів – підтримка в якості офіційного партнера VIII арт-фестивалю молодіжних проектів NonStopMedia в Харкові, який відвідали понад 10 тис. містян. Програма фестивалю включала проведення численних шоу, майстер-класів, виставок та концертів для відвідувачів.

Райффайзен Банк Аваль у звітному році підтримав і кілька цікавих спортивних проектів, спрямованих на популяризацію спорту й здорового способу життя серед українців.

Приміром, банк надав спонсорську підтримку змагань із гірськолижного спорту, організованих Українським гірськолижним клубом для ветеранів цього виду спорту, дітей та інших шанувальників зимового дозвілля на лижах.

Банк виступив також спонсором веломарафону «Київська сотка», який відбувся у столиці 4 вересня 2016 року. В цих аматорських змаганнях взяли участь 837 велосипедистів.

У звітному році банк надав підтримку ще багатьом іншим спонсорським

Благодійність

Активну корпоративну благодійну та меценатську діяльність Райффайзен Банку Аваль у 2016 році відзначено особливою нагородою – «Знаком соціальної відповідальності» в рамках унікального для України проекту Social Responsibility Mark (SRM), ініційованого групою бізнесменів та підприємців з усіх куточків країни та різних сфер бізнесу, які дотримуються європейського вектору розвитку.

У звітному році банк підтримав чимало благодійних проектів та ініціював низку доброчинних акцій. Приміром, Райффайзен Банк Аваль у рамках міжнародної волонтерської ініціативи «Відродження патріотів» («Patriot revival») надав вагому благодійну допомогу Всеукраїнському благодійному фонду «Соборність» для придбання ультразвукового десектора Sonoca 400, що успішно використовується у світовій практиці ультразвукової хірургії та дозволяє ефективніше допомагати пораненим військовим.

Банк надав фінансування Міжнародному благодійному фонду «Педіатри проти раку» на лікування тяжкохворих дітей, а також Фонду допомоги онкохворим дітям «Краб» на придбання спеціального вартісного обладнання для відділення хіміотерапії дитячої онкогематології НДСЛ «Охматдит».

У 2016 році банк надав фінансову підтримку Благодійному фонду «Карітас Краматорськ» на реалізацію проекту відновлення соціально важливих об’єктів Донецького регіону.

Райффайзен Банк Аваль підтримав також низку благодійних проектів для дітей із синдромом Дауна, ініційованих Всеукраїнською благодійною організацією «Даун Синдром», а саме: турніри з боулінгу, міні-футболу та пейнтболу за участю таких дітей, їхніх батьків, а також команд від банку.

Благодійний фонд «Мир і порядок» отримав вагому благодійну допомогу від банку на проведення музично-літературного фестивалю «Дорога на Схід» у трьох містах Луганщини

— Новопскові, Сватовому та Старобільську. Ініціатором та натхненником події став письменник Сергій Жадан. Загалом участь у фестивалі взяли майже 30 музикантів і письменників із Харкова та Києва. Під час фестивалю відбувалися літературні читання в місцевих бібліотеках та навчальних закладах, концерти у військових частинах, надання допомоги місцевим лікарням, передача книжок до бібліотек. До речі, банк також надав фінансову підтримку для видання книги Сергія Жадана «Життя Марії».

Уже протягом восьми років банк продовжує надавати благодійну допомогу вихованцям Бабанської спеціальної школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей із неблагополучних сімей в Уманському районі Черкаської області. У 2016 році в закладі було проведено 3 благодійні акції за участю працівників Центрального офісу банку, а також розвиваючі майстер-класи для вихованців школи від волонтерів банку. Крім того, було закуплено й передано школі- інтернату чимало корисних речей і подарунків дітям.

Райффайзен Банк Аваль також взяв участь у партнерському творчому проекті Міжнародної організації Red Noses Clowndoctors International, спрямованому на підтримку соціально незахищених дітей та молоді в Україні. Проект тривав протягом 1-16 вересня 2016 року і включав проведення розважальних та комунікаційних заходів у низці дитячих закладів для дітей-сиріт та дітей з обмеженими можливостями в різних містах та селищах Західної України з метою розвитку творчих здібностей дітей та надання їм психологічної підтримки.

Харківська обласна дирекція Райффайзен Банку Аваль, у свою чергу, підтримала благодійний тур дитячими закладами для дітей-сиріт у Харківському регіоні, організований Благодійним фондом Г. Степіча в ЦСЄ (H.Stepic CEE Charity). Зокрема, було проведено благодійні акції в Богодухівському дитячому будинку-інтернаті, де мешкають і виховуються діти з обмеженими фізичними можливостями, а також у Дитячому центрі «Відрадне» в Харкові та дитячому будинку в смт.Високий Харківської області.

Банк у звітному році виділив благодійну фінансову допомогу на підтримку проведення церемонії нагородження переможців міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2016» через Благодійний фонд «Мистецька скарбниця».

Традиційно сприяючи розвиткові освіти в Україні, банк надав благодійну допомогу Українському католицькому університету у вигляді виплати стипендії одному з кращих студентів та Київській школі економіки – на підтримку дослідницької і викладацької діяльності одного з викладачів школи.

А Херсонська міська федерація футболу отримала від Райффайзен Банку Аваль допомогу на проведення спортивно-культурних заходів до Дня міста.

Окрім того, благодійною допомогою банку на реалізацію різноманітних соціально значимих проектів скористалися і такі благодійні фонди, як «Фундація гуртом», «Союз Чорнобиль України», «Наш мир», «Світанок ІФ», а також Міжнародний благодійний фонд Святої Марії, Об’єднання територіальних громад, Білоцерківська МО Товариства Червоного Хреста України, Громадська організація «Центр розвитку корпоративної соціальної відповідальності» тощо.

Райффайзен Банк Аваль, як і в попередні роки, надавав матеріальну допомогу у вигляді транспортних засобів, комп’ютерної та офісної техніки, що були в користуванні. Серед отримувачів такої допомоги – «Карітас Спес Бердянськ», БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб», БФ «Славік Фоундейш Юкрейн», БФ «Сподіваюсь і вірю», Володарська загальноосвітня санаторна школа-інтернат та відділ освіти Володарської держадміністрації (Київська обл.), Тиврівська центральна районна лікарня (Вінницька обл.), Фастівська центральна районна лікарня та Фастівський центр первинної медико-санітарної допомоги (Київська обл.), Семенівська районна державна лікарня ветмедицини (Чернігівська обл.), Варвинська центральна районна лікарня (Чернігівська обл.), Городнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат (Чернігівська обл.), БО «Благодійний фонд «Добро і надія», ГО «Запорізький міський конгрес інвалідів», Український гірськолижний клуб.

Обласні дирекції Райффайзен Банку Аваль також традиційно активно підтримували дитячі будинки, дитячі медичні заклади та будинки для інвалідів у регіонах своєї присутності.

Корпоративне волонтерство

Команді Райффайзен Банку Аваль властива висока волонтерська активність, передусім спрямована на допомогу хворим дітям та дітям-сиротам.

Приміром, працівники Центрального офісу Райффайзен Банку Аваль масово взяли участь у донорській акції «Крапля надії», спрямованій на порятунок людей із тяжкими недугами. Акція відбулася 19, 22 і 23 лютого у співпраці з Київським міським центром крові безпосередньо в київських офісах банку. До «Краплі надії» долучилися 110 волонтерів, вдалося зібрати 47 літрів крові, яку використано для порятунку важкохворих людей, передусім – дітей.

У березні 2016 року в банку було започатковано безстрокову акцію на підтримку дітей з онкологічними захворюваннями «Допоможи тим, хто цього потребує» у співпраці зі Всеукраїнським благодійним фондом «Запорука». У рамках акції працівники банку щомісячно переказують благодійні внески на спеціальний рахунок у ВБФ «Запорука». Ці кошти спрямовуються цільовим призначенням на закупівлю ліків для хворих на рак дітей із малозабезпечених родин, які проходять лікування в спеціалізованих медичних закладах України. Станом на початок грудня 2016 року працівники банку вже переказали на ці цілі близько 100 тис. грн. Акція триває.

Працівники ЦО Райффайзен Банку Аваль долучилися також до флешмобу LOTS OF SOСKS, який 21 березня традиційно провела Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» у рамках Всесвітнього дня людини із синдромом Дауна. До того ж, волонтери банку у складі корпоративних команд охоче взяли участь у кількох благодійних спортивних турнірах для «сонячних» дітей, започаткованих цією організацією.

І, як і в усі попередні роки, волонтери із Центрального офісу та регіональних підрозділів банку активно долучалися до поїздок у дитячі будинки та школи-інтернати, де проводили цікаві майстер- класи, спортивні змагання та розважальні заходи для дітей.

Соседние файлы в папке Разное