Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
1.04 Mб
Скачать

Захисне по сторонніх розробників

До стороннього програмного забезпечення що забезпечує безпеку відносять антивіруси , фаєрволи, анти спай боти , антиавторани .

Антивіруси (Anti virus)- резиденте програмне забезпечення яке проводить постійне сканування виконуваних файлів та файлів на дисках на предмет наявності в них вірусного коду зразок якого вони отримують від розробника . Якщо така програма знаходить фрагмент шкідника ,або самого шкідника то пропонує дії що можна виконати : Видалити , Помістити до карантину , Вилікувати. На даний момент на ринку є популярними антивіруси Kasperskyi , ESET NOD32 , Dr.WEB ,Microsoft Essentials

Фаєрволи (Firewall ) – програмне забезпечення ,що може входити в склад антивірусів , або поставлятися окремо . Це програма що проводить моніторинг всіх мережених потоків та контролює роботу програм з мережею. Також вона захищає від вірусних атак зі сторони мережі та проводить блокування цих запитів. Окремий фаєрвол доцільний якщо ваша робота зв’язана тільки з мережею і ви працюєте саме в мережі.

Антиавторани (Anti autorun) – це програмне забезпечення з’явилося з появою Flash-накопичувачів оскільки на них чіпляли віруси що створювали файл autorun.ini з посиланням на вірус , цей файл в операційній системі Windows відповідає за автозавантаження компакт-дисків і не є притаманний Flash-накопичувачам . Така програма при підключенні Flash-накопичувача блокує на ньому автозавантаження і інформує користувача про програми що спробували завантажитись з накопичувача , а також пропонують видалити їх.

Анти спай боти (Anti Spybot)- програмне забезпечення ,що втісну направлене на пошук програм які відстежують дії користувача та відправляють лог операцій хакеру .Такі програми знаходять таких шкідників на які антивіруси часто не реагують .

35

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]