Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
test_1_inzhen_ekologia.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
160.06 Кб
Скачать

34. Яким чином ливарні цехи забруднюють водне середовище.

Вода в ливарних цехах використовується для гідравлічного вибивання стрижнів, транспортування формувальних землі на ділянці регенерації, а також для гідротранспортування відходів горілої землі і системи і вентиляції. Утворені при цих операціях стічні води забруднюються глиною, піском, зольними залишками від вигорілій частини стрижневий суміші і сполучними добавками формувальних суміші. Концентрація цих речовин у воді досягає 5 кг / мм3.

35. Яким чином механічні цехи забруднюють водне середовище.

У механічних цехах вода використовується для приготування мастильно-охолоджуючих рідин, промивання пофарбованих виробів, для гідравлічних випробувань та проведення інших робіт. Основними домішками з стічних вод є пил, металеві та абразивні частинки, сода, масла, розчинники, фарби та ін. Виділяються шлами з відстійника стічних вод шліфувального ділянки. У термічних цехах воду використовують для приготування технологічних розчинів для гарту, відпустки і відпалу деталей, промивки деталей і ванн після викидання відпрацьованих розчинів т та ін. Основними домішками стічних вод є пил мінерального походження, металева окалина, важкі метали, ціаніди, масла і луги.

36. Чи доцільно використовувати озонування як це впливає на якість води.

Так, озонування – це один з найдієвіших способів в доочистці води. Озонування — це процес абсорбції, який супроводжується хімічною реакцією в рідкій фазі. Озонування дає можливість одночасно знебарвлювати воду, усуває її присмаки, неприємні запахи тощо. Озонуванням можна очищати стічні води від фенолів, нафтопродуктів, поверхнево-активних речовин (ПАР), барвників у ароматичних вуглеводнів, пестицидів на промислових підприємствах. При обробці води озоном відбувається розкладання органічних речовин і знешкодження води; бактерії гинуть у декілька тисяч разів швидше, ніж при обробці хлором, розчинність озону у воді залежить від рН і вмісту у воді розчинених речовин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]