Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОВС, питання.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.01.2024
Размер:
874.58 Кб
Скачать

46. Завдання Міністерства продовольства, сільського господарства та захисту споживачів Нижньої Саксонії (ml)?

Як координаційний центр ML веде постійний контроль та нагляд за продуктами харчування та ветеринарною справою, ініціює законодавчі акти на основі зібраної інформації.

47. Основні функції Міністерства продовольства, сільського господарства та захисту споживачів Нижньої Саксонії (ml)?

  • розробка та супровід законодавчих ініціатив;

  • розробка відповідних стратегій та важливих напрямів, які потребують особливої уваги щодо нагляду і постійного контролю;

  • прийняття адміністративних рішень і законів, необхідних для виконання правових регулювань;

  • представництво федеральної землі в складі Федерації та/або Європейському Союзі;

  • фахове консультування представників політичних кіл / надання відповіді на Парламентські запити

  • участь у роботі органів управління на рівні Федерації / федеральної землі

48. Організаційна структура Земельного відомства Нижньої Саксонії з питань захисту споживачів та безпечності продуктів харчування (laves)?

49. Структура та основні завдання Відділення 2 - «Безпечність продуктів харчування»?

  • Відділ 21 - «Нагляд за продуктами харчування та транскордонна торгівля», є компетентним органом у Нижній Саксонії для видачі, призупинення та відкликання дозволів у цій сфері. Вимоги для надання дозволів переглядаються спільно з комунальними ветеринарними та продовольчими відомствами, зайнятими в сфері нагляду.

  • Відділ 22 (Оперативна група з питань захисту споживачів). Основним завданням цієї структурної одиниці є організація роботи так званої системи швидкого оповіщення ЄС.

  • Відділ 23 (Нагляд за ветеринарними препаратами, служба контролю залишкового вмісту). Контроль за торгівлею ветеринарними лікарськими засобами, їх наданням/виписуванням власникам тварин, а також дозуванням та використанням антибіотично активних речовин здійснює Відділ 23

50. Структура та основні завдання Відділення 3 - «Здоров’я тварин»?

В умовах інтенсивного тваринництва на федеральній землі проблеми зі здоров'ям та добробутом тварин набувають особливо важливого значення.

  • Відділ 31 (Боротьба з епізоотіями, утилізація побічних продуктів тваринного походження). Торгівля живими тваринами та побічними продуктами тваринного походження підлягає правовому адміністративному регулюванню та застереженням. Відповідальним за перевірку стосовно дотримання правових норми є Відділ 31. Наприклад, документи, щодо здоров'я тварин (епізоотичні дозволи) перевіряються за відповідними технічними критеріями; або робота так званих підприємств з утилізації трупів тварин контролюється земельним управлінням. Утилізація тварин у разі виникнення епізоотії підлягає особливому регулюванню

  • Відділ 32 (Оперативна група Ветеринарна справа). У разі виникнення епізоотії, усі необхідні кроки, такі як забій тварин, утилізація трупів, заходи з дезінсекції, очищення та дезінфекції господарств координуються Відділом 32. Особливе значення при цьому має створення регулярних та постійно обновлюваних адміністративних звітів.

  • Відділ 33 (Служба захисту тварин) займає провідну роль в багатьох робочих групах плану Нижньої Саксонії стосовно добробуту тварин і сприяє реалізації цього плану. Окрім того, Відділ 33 є органом, що надає дозволи на проведення досліджень на тваринах у Нижній Саксонії.

  • Відділ 34 (Рибальство у внутрішніх водоймищах). Численні положення на рівні Європейського Союзу регулюють нагляд та моніторинг за різними видами риб у прісноводних водоймищах (внутрішніх водоймах), які знаходяться під загрозою. Завданням Відділу 34 є перевірка відповідної зібраної інформації та контролюючих заходів, які постійно відбуваються у Нижній Саксонії.

Соседние файлы в предмете Организация и экономика ветеринарного дела