Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
педагогічна, 5 курс (програма).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
231.94 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Бердянський державний педагогічний університет Факультет освітніх інженерно-педагогічних технологій

Кафедра комп’ютерних технологій в управлінні

та навчанні

Програма педагогічної практики

для студентів

освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст»

Галузь знань: 0101 «Педагогічна освіта»

Напрям підготовки: 7.010104 Професійна освіта. Комп’ютерні технології в управлінні та навчанні (Комп’ютерні технології)

Затверджено методичною радою

факультету освітніх

інженерно-педагогічних технологій

(протокол № _ від __ ___ 20__р.)

Декан факультету освітніх

інженерно-педагогічних технологій

2012 рік

Програму укладено відповідно до «Методичних рекомендацій по складанню програм практики студентів вищих навчальних закладів України» (Лист Міністерства освіти України № ), нормативних документів (Закону України «Про вищу освіту», галузевих стандартів: освітньо-кваліфікаційної характеристики, освітньо-професійної програми), Положення про проведення педагогічної практики студентів Бердянського державного педагогічного університету, 2013 р.).

Програму з педагогічної практики уклала доцент кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні Кравченко Наталія Володимирівна.

Програму обговорено на засіданні кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні (протокол № _ від «__» ________ 20__ року

Рецензенти:

Завідувач кафедри комп’ютерних

технологій в управлінні та навчанні _________________ В.Г. Хоменко

Схвалено:

Методичною радою факультету

освітніх інженерно-педагогічних технологій

Голова методичної ради факультету

освітніх інженерно-педагогічних технологій ______________

ВСТУП

Одним з першочергових завдань системи вищої освіти в Україні є формування особистості майбутнього вчителя, який має бути озброєним сучасними науковими знаннями, що складають основу його професійної діяльності, та володіти комплексом необхідних фахових знань. У цілеспрямованому формуванні педагогічної техніки та майстерності виняткова роль належить педагогічній практиці студентів університету, яка є сполучною ланкою між теоретичним навчанням студентів та їх самостійною роботою в навчальних закладах, і передбачає комплексне взаємопов’язане поглиблення і закріплення знань, здобутих при вивченні профільних дисциплін протягом всього терміну навчання. Практична підготовка студентів вищих навчальних закладів є обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Педагогічна практика студентів V курсу проводиться у 1 семестрі навчання і триває 4 тижні. За цей час студент-практикант повинен опанувати всі тонкощі організації навчального, виховного та методичного процесу освітнього закладу.

Базами проходження педагогічної практики студентів-бакалаврів є навчальні заклади І-ІІІ рівнів акредитації, де викладаються відповідні дисципліни напряму підготовки, і здійснюється підготовка фахівців за програмою молодшого спеціаліста та бакалавра.

Керівниками педагогічної практики студентів призначаються досвідченні викладачі фахової кафедри, викладачі-предметники навчальних закладів, які мають достатній досвід педагогічної роботи та досконало володіють методикою викладання дисциплін комп’ютерного спрямування.