Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Взаємодія правоохорон органи Мельник.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
267.26 Кб
Скачать

Київський національний університет

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА НОТАРІАЛЬНОГО ТА ВИКОНАВЧОГО ПРОЦЕСУ І АДВОКАТУРИ

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Заступник декана юридичного факультету з навчальної роботи

___________ Лотюк О.С.

«____»________20__ року

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

ВЗАЄМОДІЯ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ З ІНШИМИ ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ

для студентів

галузь знань – 0304 «Право»

напрям підготовки – 6.030401 «Правознавство»

КИЇВ – 2013

Робоча програма навчальної дисципліни «Взаємодія Державної виконавчої служби з іншими правоохоронними органами» для студентівгалузі знань «Право», напряму підготовки «Правознавство».

«__» ______________ 2013 року – 29 с.

Розробник: Мельник Ірина Степанівна,

асистент кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури, кандидат юридичних наук

Робоча програма навчальної дисципліни «Взаємодія Державної виконавчої служби з іншими правоохоронними органами» затверджена на засіданні кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури

Протокол № ___ від «___» ___________ 2013 року

Завідувач кафедри

нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури

д.ю.н., проф. Фурса С.Я. _____________________ (_______________)

(підпис) (прізвище та ініціали)

«____» _____________ 2013року

Схвалено науково - методичною комісією юридичного факультету

Протокол №___ від «___» __________ 20___ року

Голова науково-методичної комісії ____________Безклубий І.А.

«___» __________ 20___ року

Схвалено предметною комісію з економічних та юридичних наук при Науково-методичній раді Університету

Протокол №___ від «___» __________ 20___ року

Голова предметної комісії _____________Луцишин З.О.

«___» __________ 20___ року

© Мельник І.С., 2013

ВСТУП

Навчальна дисципліна «Взаємодія Державної виконавчої служби з іншими правоохоронними органами» є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем«магістр»галузі знаньправа знапряму підготовкиДК 009:2005 “Нотаріальна та інша юридична діяльність”,спеціальності- 8.03040201«Правознавство».

Дана дисципліна за вибором за спеціалізацією «Виконавче право та процес».

Викладається у ІIІ семестрі 2 курсу магістратури вобсязі – 108 год.

( 3 кредити ECTS ) зокрема:лекції – 34+.... год., практичні - 0 год. семінарські заняття – 17+.... год., лабораторні – 0 год., самостійна робота – 57+.... год.У курсі передбачено2змістових модуліта2 модульніконтрольні роботи. Завершується дисципліна – заліком.

Мета: мета вивчення дисципліни спрямована на розгляд загальних теоретичних та практичних проблем взаємодії державної виконавчої служби з правоохоронними органами України.

Завдання: навчальне завдання курсу спрямоване на формування у студентів теоретичних знань щодо взаємодії державної виконавчої служби з правоохоронними органами України; вироблення у студентів вміння системного аналізу законодавства, яке регулює механізм взаємодії державної виконавчої служби з правоохоронними органами України.

Структура курсу розкривається в темах:

  • змістовний модуль 1

  • змістовний модуль 2

Навчальна дисципліна складається з двох змістовних модулів та вивчається протягом одного семестру (ІII семестр 2 курсу магістратури ). За підсумками вивчення кожної частини передбачається складання змістового модуля, шляхом написання модульної контрольної роботи.

Завершується вивчення дисципліни «Взаємодія Державної виконавчої служби з іншими правоохоронними органами»складанням заліку.

В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

- теорію виконавчого процесу, зокрема понятійний апарат, норми, їх сутність;

- поняття і систему правоохоронних органів України

- дії державного виконавця на всіх стадіях виконавчого провадження при необхідності взаємодії з правоохоронними органами України;

вміти:

- аналізувати правовідносини, що виникають у процесі взаємодії з правоохоронними органами України;

- використовувати набуті знання у практичній діяльності;

- вільно володіти державною мовою;

- грамотно письмово висловлювати власні думки;

- правильно застосовувати норми матеріального права.

Предмет: дослідження проблемних теоретичних та практичних аспектів взаємодії державної виконавчої служби з правоохоронними органами України, в тому числі аналізу категорій виконавчих проваджень та сутності питань, щодо яких необхідна або доцільна взаємодія державної виконавчої служби з правоохоронними органами України.

Зміст дисципліни розкривається в темах: поняття і система правоохоронних органів в Україні: проблемні аспекти; взаємодія як правова категорія; взаємодія державної виконавчої служби з органами прокуратури України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами внутрішніх справ України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами охорони державного кордону України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами доходів і зборів України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами рибоохорони України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами державної лісової охорони України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами державного фінансового контролю України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами служби безпеки України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами військової служби правопорядку у Збройних Силах України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з органами і установами виконання покарань України: проблемні аспекти; взаємодія державної виконавчої служби з іншими органами які здійснюють правозастосовні або правоохоронні функції України: проблемні аспекти;

Місце дисципліни- знання, отримані при вивченні даної дисципліни допоможуть студентам при здійсненні ними їх професійної діяльності. Дана дисципліна передбачаєформування у студентів теоретичних знань у даній галузі правової науки та практичних навичок щодо питань взаємодії державної виконавчої служби з правоохоронними органами України.

Зв’язок з іншими дисциплінами. Даний спецкурс перебуває у тісному зв'язку з такими дисциплінами як: Виконавчий процес», «Рішення як підстави для відкриття виконавчого провадження», «Методика розшуку. Опису, зберігання, управління та реалізації майна боржника», «Провадження щодо звернення стягнення на майно боржника» тощо.