Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
366.08 Кб
Скачать

5.Задача

В звітному періоді підприємство отрим виручку від реаліз прод на суму 150 000 грн. Постійній витрати 30 000 грн. Змінні = 105 000 грн.

В плановому періоді підприємство передбач збільшення виручки від реаліз на 8%.

Визначити прибуток в плановому періоді за допомогою операційного левериджу.

На скільки під-ву треба знизити постійні витрати. що під-во отримало 80% прибутку?

Операц леверидж = валова маржа \прибуток

валова маржа = 150 -105 = 45 тис грн.

прибуток = 150 – 105 – 30 = 15 тис грн.

ОЛ = 45\15 = 3

Сила впливу = 3*0,08 = 2,4 або 24%

Прибуток = 15*1,24 = 18,6 тис грн.

Постійні витрати = (ОЛ-1)* 80% прибутку = (3-1)*0,8 *15 = 2*12= 24 тис грн

Якщо в умові буде сказано, що виручка зменшень ся на 12%, то

сила впливу = 3* (-0,12) = -0,36 (тобто підво збереже лише 64% прибутку)

прибуток = 15*0.64 = 9,6 тис грн.

Білет № 12

1.Зовнішня інформація і її вплив на управлінські рішення підприємства.

Зовнішня інформація. Сама назва вказує на те, що цей вид інформації підприємство використовує для оцінки впливу зовнішніх факторів, а також у формі звітів, видає зовнішнім споживачам. Виокремлюють вхідну (фактор зовнішнього середовища) і вихідну (дані про діяльність підприємства) зовнішню інформацію.

Стосовно підприємства інформацію можна розділити на зовнішню і внутрішню. Зовнішня інформація. Сама назва вказує на те, що цей вид інформації підприємство використовує для оцінки впливу зовнішніх факторів, а також у формі звітів, видає зовнішнім споживачам. Виокремлюють вхідну (фактор зовнішнього середовища) і вихідну (дані про діяльність підприємства) зовнішню інформацію.

Вхідна інформація відображає стан і зміни, що відбуваються в зовнішньому оточенні підприємства. Це дані про постачальників, трудові ресурси, розвиток технології, конкурентів, споживачів, економічні та політичні явища і т. п. Вона важкодоступна, збір її складний і дорого коштує. Однак без такої інформації підприємство не зможе прогнозувати свою діяльність і приймати обґрунтовані управлінські рішення. Канали находження зовнішньої інформації різні: офіційні статистичні збірники, маркетингові дослідження ринку, спеціальні опитування, неформальні джерела, що надають потрібну інформацію, преса, телебачення та ін.

Вихідна зовнішня інформація містить відомості про результати роботи підприємств. Вона видається у формі встановлених фінансових звітів, що містять дані про прибутковість і ліквідність підприємства. Ці відомості необхідні для користувачів з прямими фінансовими інтересами (інвестори, кредитори) і з непрямими фінансовими інтересами (податкові органи, органи державного регулювання, органи державного планування, громадські організації і т. п.). Інформація, що включається до фінансових звітів, охоплює фактичні дані, підсумовані для споживача, і відображає операції, уже завершені підприємством.

Внутрішня інформація — це всі види облікових даних, що виміряються, обробляються і передаються для внутрішнього використання керівництвом. Характер, обсяг і ступінь деталізації цієї інформації різні. Внутрішня інформація відображає господарські процеси і явища, що відбуваються на підприємстві. її об'єктами є заготівля, придбання і витрачання матеріальних ресурсів, використання паливно-енергетичних ресурсів, нормований і відпрацьований час, виробіток робочих-відрядників, витрати на виробництво, рух напівфабрикатів і залишків незавершеного виробництва, обсяг випуску продукції, и відвантаження і реалізація, розрахунки з постачальниками, покупцями, замовниками, банками, фінансовими органами, засновниками і т. п. Вищеназвана інформація належить до різних підсистем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]