Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.DOC
Скачиваний:
44
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
415.23 Кб
Скачать

98.Напрями контролю обсягів виробництва продукції.

Основні напрями контролю. 1.Контроль правомірності здійснення підпр. д-сті в частині виду вир-чої д-сті з асортименту випус­ку прод-ї, надання послуг чи виконання робіт. 2. Контроль обгрунтованості програми випуску поч. з аналізу залишків гот. прод-ї за вартістю і номенклатурою гот. прод-ї. Як джерела інф-ї викор-ся: розрахунки обсягів вир-ва за програмою і договорами замов-ників-покупців; дані оперативного обліку відділу збуту; групу­вальні відомості обліку випуску гот. прод-ї; обор. ві­домості про залишки гот. прод-ї на складі на 1 число зв. періоду. Методами нормат. перевірки і техніко-ек. розрахунків здійсн. контроль узгодженості обсягів вир-чої програми з обсягами, визначеними відповідно до договорів з покупцями-замовниками. 3.Оцінка факт. виконання вир-чої програми та ви­вчення ритмічності випуску гот. прод-ї проводиться методами аналізу даних про вико­нання графіків випуску гот. прод-ї. 4.Перевірка комплектності випуску та якості гот. продук­тії, обгрунтованості включення до складу гот. прод-ї, ви­конаних робіт (послуг). 5. Перевірка повноти оприбуткування зданої на склад готової продукції. 6. Перевірка відповідності факт. запасів гот. прод-ї даним обліку здійсн. методом вибіркової інв-ції за­лишків на складах гот. прод-ї з номенклатури, вибраної реві­зором. 7. Перевірка стану контролю за достовірністю оперативного обліку і збереженням гот. прод-ї у вир-чих цехах і центральному складі з боку бухгалтерії під-ва.

99. Основні порушення: реалізація прод-ї нижче договірних цін; 2) арифметичні помилки в рахунках-фактурах, при визначенні ПДВ та загальної суми до сплати; 3) відвантаження прод-ї покупцям при наявності в них попередньої значної заборгованості; 4) порушення договорів по термінах або обсягах поставки, асортименту, якості прод-ї, виконаних роботах чи послугах; 5) фальсифікація обсягів реалізації при готівкових розрахун­ках з покупцями; 6) заниження обсягів валових доходів щодо реалізації прод-ї робіт (послуг) у ПО; 7) порушення методики бухгалтерського, оперативного і по­даткового обліку реалізації прод-ї, валових доходів, особливо при бартерних операціях, що зумовлює заниження оподаткуван­ня податком на прибуток і ПДВ.

101. Основні порушення, які виявлені при ревізіях: а) реал-я на експорт з порушенням квот по демпінгових цінах; б) фальсифікація обсягів реал-ї за номенклатурою МЦ; в) несвоєчасне і неповне надходження коштів або відсутність оплати рахунків-фактур покупцями-нерезидентами.

102. Завдання: 1) дати об’єктивну оцінку ПД ревізованого під-ва; 2) установити наявні факти порушень щодо правомірності ведення ПД; 3) встановити наявні факти неправильного обчислення і відображення у звітності дані про обсяги доходів від іншої звичайної ді-сті під-ва і фінансових результатів; 4) вжити заходів до реалізації матеріалів ревізії. Джерела інф-ї: документи на право здійснення ПД та ведення БО на під-ві; первинні док-ти з обліку доходів від іншої звичайної ді-сті та фінансових результатів; облікові реєстри АО і СО; фінансова та податкова звітність; інші джерела інф-ї. Ревізор керується Законом “Про підприємства в Україні”; “Про ПДВ”; “Про БО та фінансову звітність”; “Про оподаткування під-ств”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]