Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
informatika_shpori.docx
Скачиваний:
45
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
31.05 Кб
Скачать

71. Створення звіту за допомогою конструктора у середовищі access. Приклад

У режимі конструктора можна створити новий звіт або відредагувати існуючий. Порядок створення звіту в режимі конструктора: 1. Вибрати вкладнику ОТЧЕТЫ, натиснути на кнопку СОЗДАТЬ, задати джерело даних ( Повний Запит), вибрати Конструктор та натиснути на кнопку Ок. На екраны зявиться выкно конструктора звітів.Звіт містить три розділи: Верхний колонтитул, область данных, нижний колонтитул. 2. Додати вираз для розрахунку номерів сторінок: виьрати меню Вставка/Номер страницы. 3. Вставити роздыли Заголовок отчета та Примечание отчета: меню Вид/Заголовок/Примечания отчета. 4. Увести заголовок звіту. Для цього треба вибрати інструмент Надпись ( кнопка Аа), розтягти рамку в розділі Заголовок та увести назву звіту. 5. Зважаючи на те, що в заголовку звіту має виводитись назва місяця, треба увести вираз за такою послідовністю: вибрати інструмент ПОЛЕ ( кнопка аб|), розтягти рамку в розділі Заголовок після назви відомості. З’являться 2 обєкти: Поле та Свободный. Об’єкт Поле вилучаємо, а в об’єкт Свободный ввести вираз: = [Назва місяця]. 6. У розділі Верхний колонтитул увести шапку таблиці, використовуючи інструменти Надпись, Прямоугольник, Линия. 7. У розділі Область данных увести вирази для кожного стобчика таблиці. 8. У розділі Нижний колонтитул використовуючи кнопку Поле увести вираз для розрахунку поточної дати: = NOW () 9. У розділі Примечания отчета за допомогою інструменту Надпись увести Усього, а за допомогою інструменту Поле увести вирази для розрахунку середнього та загальної суми( = AVG([]), = SUM([]) 10. Відформатувати звіт 11. Переглянути звіт 12. Зберегти звіт.

72. Створення форм за допогомогою майстра та у режимі конструктора у середовищі access. Приклад.

Форми використовуються для інтерактивного перегляду даних та створення інтерфейсу користувача. Створення форми за допомогою майстра:1.Вибрати вкладнику формы та натиснути кнопку Создать.2. У выкны Новая фома вибрати джерело даних( таблицю, запит), у списку засобыв створення форми вибрати Мастер форм та натиснути на кнопку Ок. 3. Вибрати поля, якы повинні вводитись у форму. 4. Вибрати зовнішній вигляд форми( наприклад, В один столбец) та натиснути Далее 5. Задати стиль форми ( напр. Обычный) та натиснути на кнопку Далее . 6. Увести імя форми та натиснути на кнопку Готово.

73. Технологія створення кнопочний форм у середовищі Субд Access. Приклад

Диспетчер кнопочних форм призначений для створення головниї кнопочної форми, через яку можна завантажувати форми, звіти, макроси та інші кнопочні форми. Для сворення кнопкової форми треба виьрати меню Сервис – служебные пронраммы – диспетчер кнопочных форм. У вікні, що відкрилось, натиснути на кнопку СОЗДАТЬ та увести назву кнопочної форми. Далі потрібно виділити назву форми, натиснути на кнопку ИЗМЕНИТЬ, а потім – СОЗДАТЬ. У вікні ИЗМЕНЕНИЕ СТРАНИЦЫ КНОПОЧНОЙ ФОРМЫ у полі ТЕКСТ ввести текст для першої кнопки ( наприклад, Працівнки), вибрати команду, наприклад Открыть форму для изменения, вибарти потрібну форму. Аналогічно створюються інші кнопки для форми, наприклад Робочі дні, Відпрацьоаний час тощо. Для того, щоб кнопочна форма автоматично відкривалась під час відкриття бази даних, необхідно виділити назву форми у вікні диспетчера кнопкових форм та написнути на кнопку ПО УМОЛЧАНИЮ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]