Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Темы_Макро_Заочники.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.29 Кб
Скачать

Варіант 11

  1. Загальні тенденції та проблеми на ринку праці в Україні. Структура. Державна політика зайнятості: загальні засади, активні й пасивні заходи. Цілі і задачі політики зайнятості. Фінансування заходів політики зайнятості на сучасному етапі.

Аналіз змін, передбачених новим трудовим кодексом.

  1. Банківська система та грошова пропозиція (основні функції комерційних банків; банківські резерви; банківський механізм розширення грошової пропозиції на основі депозитного мультиплікатора; грошова пропозиція з урахуванням депозитних та готівкових грошей; грошова база, грошовий мультиплікатор і грошова пропозиція).

Варіант 12

  1. Інфляція та її наслідки (темп та рівень інфляції, їхнє обчислення; види інфляції залежно від її темпів; інфляція попиту та інфляція витрат, очікувана та неочікувана інфляція; стагфляція; причини й основні соціально-економічні наслідки інфляції).

  2. Грошово-кредитне регулювання економіки (монетаристська теорія як теоретична база монетарної політики; кількісне рівняння як концептуальна основа монетаристської теорії; передатний механізм монетарної політики; основні методи монетарної політики; вплив монетарної політики на економіку: політика дорогих та дешевих грошей; антиінфляційна функція).

Варіант 13

  1. Ретроспективний аналіз інфляційних процесів в Україні. Чинники, що визначають зростання темпів інфляції на сучасному етапі. Таргетування інфляції.

Іноземний досвід подолання інфляції й її негативних наслідків.

2. Модель IS — LM як імітація одночасної рівноваги на товарному та грошовому ринках (обґрунтування кривої IS та її рівняння; обґрунтування кривої LM та її рівняння; модель IS — LM як аналітич­ний засіб макроекономічної політики).

Варіант 14

1. Сукупний попит (сутність сукупного попиту та його відмінність від однотоварного попиту; крива сукупного попиту; цінові чинники сукупного попиту; нецінові чинники сукупного попиту та вплив їх на його криву).

2. Платіжний баланс (рахунок поточних операцій та його складові; рахунок капітальних операцій та його зміст; сутність та роль автономної статті «помилки та упущення»; резервні активи як регулююча стаття платіжного балансу; модель платіжного балансу).

Варіант 15

  1. Сукупна пропозиція (сутність сукупної пропозиції; класична модель сукупної пропозиції і виробнича функція; крива сукупної пропозиції в довгостроковому періоді; кейнсіанська модель сукупної пропозиції; крива сукупної пропозиції в короткостроковому періоді; зміна цін і реального ВВП на різних ділянках короткострокової кривої сукупної пропозиції; нецінові чинники сукупної пропозиції).

  2. Модель економічного зростання Солоу (основні передумови моделі; вплив запасу капіталу на економічне зростання; золоте правило нагромадження як критерій максимізації рівня споживання; вплив приросту населення на економічне зростання; вплив технічного прогресу на економічне зростання; висновки моделі Солоу).

Варіант 16

  1. Сукупний попит — сукупна пропозиція як модель економічної рівноваги. Довгострокова та короткострокова рівновага. Порушення подвійної рівноваги сукупним попитом та механізм її відновлення. Порушення подвійної рівноваги сукупною пропозицією та механізм її відновлення.

  2. Фактори економічного зростання (виробнича функція; трансформація виробничих факторів у продукт; внесок окремих факторів у економічне зростання; залишок Солоу; економічне зростання на основі моделі AD—AS і кривої виробничих можливостей).