Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УММ Криминалистика 2013-2014.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
755.2 Кб
Скачать

3. Вироблення вмінь

3.1. Визначити за поданими фотознімками види, методи (способи) криміналістичної фотографії; оформити фотознімки як результат застосування криміналістичної фотографії під час слідчої дії; визначити і обґрунтувати значення цих фотознімків, відповідно оформлених, для розслідування злочину (викласти окремо).

3.2. Визначити і аргументувати, чи є необхідність призначити в ситуації, наведеній у задачі, криміналістичну експертизу (одну чи декілька),яку (які) конкретно; сформулювати питання, що підлягають вирішенню експертами; назвати матеріали, які надсилаються на експертне дослідження, вимоги, що ставляться до їх оформлення; спрогнозувати значення позитивного висновку експерта для розслідування злочину.

Тема 5. Криміналістична трасологія

1. Тестування з теми

2. Опитування з питань, необхідних для вироблення вмінь

2.1. Як класифікуються матеріальні сліди?

2.2. За якими підставами і на які групи класифікуються сліди-відображення?

2.3. Яка будова шкіри на долонях рук і яку роль це відіграє в дактилоскопії? На які типи і основні види поділяються папілярні візерунки пальців рук?

2.4. На які групи поділяються сліди-предмети?

2.5. Яким чином класифікуються мікрооб’єкти?

2.6. Які існують техніко-криміналістичні прийоми (методи) і засоби виявлення слідів пальців рук, ніг?

2.7. Які існують техніко-криміналістичні прийоми (методи) і засоби закріплення (фіксації) виявлених зазначених слідів?

2.8. Що має бути відображено в процесуальному документі стосовно виявлених слідів пальців рук, ніг і об’єкта-слідоносія?

2.9. Які і як оформляються додатки до процесуального документа, де додатково фіксуються результати огляду вказаних слідів?

2.10. Які існують техніко-криміналістичні прийоми (методи) і засоби вилучення виявлених слідів пальців рук, ніг?

2.11. Які існують техніко-криміналістичні прийоми (методи) і засоби забезпечення схоронності вилучених названих слідів?

2.12. Яким трасологічним дослідженням можуть бути піддані виявлені сліди пальців рук, ніг і які питання при цьому вирішуються?

3. Вироблення вмінь

3.1. Класифікувати відповідно до прийнятих в криміналістиці підстав матеріальні сліди злочинів; указати окремо, яке значення має класифікація слідів для розслідування злочинів.

Варіант А: подані сліди;

Варіант Б: сліди,перелічені в задачах зі збірника задач з криміналістики.

3.2. Провести огляд виданого предмета, виявити на ньому сліди пальців рук, оглянути їх; зафіксувати результати огляду предмета і сліду у фрагменті відповідного процесуального документа; вилучити сліди пальців рук і забезпечити їх схоронність; спрогнозувати значення виявлених слідів пальців рук для розслідування злочину (викласти окремо від фрагменту процесуального документа).

3.3. Провести огляд ділянки підлоги приміщення, виявити на ній доріжку слідів ніг; зафіксувати результати огляду цієї ділянки і доріжки слідів ніг у фрагменті процесуального документу та графічному додатку до нього; вирішити питання про вилучення слідів ніг та забезпечення їх схоронності; спрогнозувати значення виявленої доріжки слідів ніг для розслідування злочину (викласти окремо від фрагменту процесуального документа).