Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації_МЕДУ_Артеменко.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
222.72 Кб
Скачать

Порядок оформлення додатків

Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Він повинен мати заголовок, надрукований угорі посередині сторінки, наприклад «Додаток А».

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Ґ, Є, И, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. За додатком Я слідують додатки АА, АБ, АВ і т.д.

Текст кожного додатку за необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А. 2 – другий розділ додатка А; В. 3.1 – перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д. 1.2 – другий рисунок першого розділу додатка Д); формула (А. 1) – перша формула додатку А.

Рецензування та захист курсової роботи

Курсову роботу рецензує керівник. У рецензії відзначаються позитивні сторони та недоліки виконаної роботи. На підставі їх узагальнення, рецензентом робиться висновок щодо відповідності курсової роботи вимогам вищого навчального закладу. Якщо порушенні вимоги щодо виконання курсових робіт, її повертають студенту для доопрацювання. У рецензії робиться запис стосовно можливості допуску курсової роботи до захисту. До курсової роботи, поданої на перевірку вдруге обов’язково додається попередня рецензія.

Дата і час захисту курсової роботи визначається за рішенням кафедри на підставі графіків навчального процесу. Захист студентами курсової роботи здійснюється перед комісією зі складу викладачів кафедри міжнародної економіки. Склад комісії визначає завідувач кафедри.

При захисті роботи студент має розкрити її зміст, продемонструвати знання з теоретичних, методологічних та практичних аспектів теми, обґрунтувати власну думку. Після доповіді необхідно відповісти на питання членів комісії.

Критерії оцінювання курсової роботи

Оцінка "Відмінно" - зміст курсової роботи розкриває знання і уміння студента, набуті ним в процесі її написання і визначених метою і завданням курсової роботи. Робота виконана із застосуванням комп'ютерної техніки для розрахунків або створені власні програмні продукти.

Студент під час захисту повинен продемонструвати вміння застосовувати глибокі теоретичні знання для практичного вирішення актуальних питань, відстоювати запропоновані науково-теоретичні і практичні положення. Відповідь студента під час захисту повинна показувати глибокі знання, формулюватися правильно (за змістом, логікою та стилем).

Захист супроводжується наочними матеріалами.

Оцінка "Добре" – курсова робота та її захист відповідає ознакам оцінки "відмінно". Виявлено широкий професійний світогляд, уміння логічно мислити. Проте у відповідях допускаються неточності, які не змінюють суть питання.

Оцінка "Задовільно" – курсова робота та її захист відповідає головним чином тим вимогам, які пред'являються до знань основного матеріалу. Однак у відповідях недостатньо точно формуються причинно-наслідкові зв'язки між явищами і процесами, оперування матеріалом відбувається на рівні запам'ятовування. Робота не має підтвердження щодо реальності. Візуальне супроводження курсової роботи недостатнє.

Оцінка "Незадовільно" - – курсова робота та її захист не відповідають вимогам, що пред'являються, студент не знає більшої частини її матеріалу, який складає теоретичну базу професії, не вміє встановлювати причинно-наслідкові зв'язки між явищами і процесами, завчив матеріал без його усвідомлення.

За кредитно-модульною системою організації навчального процесу оцінювання виконання та захисту звіту здійснюється за 100-бальною шкалою, національною шкалою та шкалою ECTS. За 100-бальною шкалою 60 балів відводиться для оцінки змісту, 10 балів за оформлення та 30 балів за захист звіту (Додаток В).

Результати захисту курсової роботи студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у ПУЕТ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS в такому порядку: