Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заочники / Rozr-Rab-12.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
92.67 Кб
Скачать

5

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ «КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ»

Навчально-науковій комплекс «ІПСА»

ОСНОВИ СИСТЕМНОГО АНАЛІЗУ

КУРС 4. ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 1

Методичні вказівки до розрахунково-графічної роботи

для студентів напряму підготовки

6.050101 – Комп’ютерні науки

спеціальність: 7.05010102, 8.05010102 „ Інформаційні технології проектування ”

спеціальність: 7.05010103 , 8.05010103 „ Системне проектування ”

Денна форма навчання

Затверджено кафедрою СП

Протокол № від _____________2012 р.

Завідувач кафедри СП

А.І. Петренко

(підпис)

Київ 2012

Загальні положення

Розрахунково-графічна робота є одним з основних видів самостійної роботи студентів у вузі, направленої на вивчення, закріплення, поглиблення і узагальнення знань по навчальних дисциплінах професійної підготовки, освоєння елементів науково-дослідної роботи, і може служити основою дипломної роботи. Об'єм розрахунково-графічної роботи -  не менше 30 сторінок машинописного тексту;

При виконанні і захисті розрахунково-графічної роботи студент повинен продемонструвати:

-  володіння відповідним понятійним і термінологічним апаратом;

-  знайомство з основною літературою;

-  уміння виділити проблему і визначити методи її рішення;

-  уміння послідовне викласти істоту даних питань.

Порядок виконання курсової роботи

1. Студент виконує розрахунково-графічну роботу по затвердженій темі під керівництвом викладача, що є його керівником.

2. Науковий керівник складає завдання на розрахунково-графічну роботу, здійснює її поточне керівництво. Поточне керівництво включає систематичні консультації з метою надання науково-методичної допомоги студентові, контроль за здійсненням виконання роботи, перевірку змісту і оформлення завершеної роботи.

3. Завдання на виконання розрахунково-графічну роботи підписується студентом, і затверджується науковим керівником. У завданні указуються:

-  тема розрахунково-графічну роботи;

-  коротка анотація завдання;

-  термін здачі розрахунково-графічну роботи на кафедру.

Зразок завдання та календарного плану виконання розрахунково-графічної роботи приведені в Додатку 1, 2.

Захист розрахунково-графічної роботи

1. Виконана розрахунково-графічну робота здається студентом керівникові у встановлений термін. Робота, не відповідна вимогам, що пред'являються, повертається студентові на доопрацювання.

2. Порядок обговорення розрахунково-графічну роботи передбачає: відповіді студента на питання викладачів кафедри які, присутні на захисті.

4. Рішення про оцінку розрахунково-графічну роботи ухвалюється викладачами кафедри за наслідками аналізу представленої розрахунково-графічну роботи, доповіді студента і його відповідей на питання.

Структура розрахунково-графічної роботи

Обов'язковими елементами розрахунково-графічної роботи є:

1.  титульний лист;

2.  зміст;

3.  введення;

4.  основна частина;

5.  висновок;

6.  список літератури;

Додатковими елементами розрахунково-графічної роботи є:

7.  допоміжні покажчики;

8.  додатки.

Обов'язкові елементи

1. Титульний лист є першою сторінкою розрахунково-графічної роботи і повинен містити наступні відомості: найменування установи (учбового закладу), назва (тему), відомості про той, що виконав розрахунково-графічну роботу, відомості про керівника, найменування місця і рік виконання.

Зразок титульного листа приведений в Додатку 3.

2. Зміст включає перелік основних елементів розрахунково-графічної роботи з вказівкою номерів сторінок, з яких починається їх місцерозташування.

3. Введення характеризує актуальність даної теми, мету і завдання розрахунково-графічної роботи, обгрунтування вибору використовуваних методів, особливості розрахунково-графічної роботи і основний смисловий зміст її розділів.

Щоб освітити стан розробки вибраної теми, складається короткий огляд літератури.

Огляд літератури по темі повинен показати знайомство студента із спеціальною літературою, його уміння систематизувати джерела, виділяти істотне, оцінювати раніше зроблене іншими дослідниками, визначати головне в сучасному стані вивченої теми. Огляд робіт слід робити тільки по питаннях вибраної теми, а не зі всієї проблеми в цілому. У огляд включається тільки та література, з якою студент ознайомився (знайомий) особисто.

Після формулювання мети дослідження, що робиться, слід вказати конкретні завдання, які належить вирішувати відповідно до цієї мети. Це зазвичай робиться у формі перерахування (вивчити, описати, встановити, виявити, вивести формулу, розробити і тому подібне). Формулюючи завдання, слід враховувати, що опис їх рішення повинен скласти зміст розділів курсової роботи.

В кінці ввідної частини бажано розкрити структуру роботи, тобто дати перелік її структурних елементів і обгрунтувати послідовність їх розташування.

4. Основна частина повинна містити текстові матеріали і метрічні дані, що відображають істоту, методику і окремі результати, досягнуті в ході виконання розрахунково-графічної роботи. Матеріал основної частини рекомендується ділити на розділи, параграфи, пункти і підпункти. Таке ділення повинне сприяти стрункішому і впорядкованому викладу матеріалу. При цьому кожен пункт повинен містити закінчену інформацію, що логічно вписується в загальну структуру роботи і сприяючу досягненню її цілей.

Соседние файлы в папке Заочники