Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про НВК.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
101.38 Кб
Скачать

3. Загальна характеристика і основні положення проекту акта

Положення визначає суб’єкти, умови та порядок створення, організацію навчально-виховної роботи і управління НВК, НВО.

До Положення додається зразок Установчого договору про створення навчально-виховного комплексу (об’єднання) яким оформляється рішення про створення НВК і НВО, в яких суб’єкти зберігають юридичну самостійність.

4. Стан нормативно – правової бази у даній сфері правового регулювання

Положення регулює відносин між суб’єктами НВК, НВО, в яких суб’єкти можуть зберігати юридичну самостійність, або набувати прав юридичної особи.

У галузі освіти функціонує Положення про навчальний та навчально-науково-виробничий комплекси, затверджене наказом міністерства освіти України від 19.01.1994 № 13, яке регулює відносини між навчальними закладами державної і недержавної форми власності усіх типів, які входять до навчально-науково-виробничих комплексів за умови їх добровільного об’єднання і збереження юридичної самостійності усіх суб’єктів.

Положення про навчально-виховний комплекс “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад”, “загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад”, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 306. Цей документ визначає, що такий комплекс – є навчальним закладом з правами юридичної особи, що забезпечує реалізацію права громадян на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Ці документи звужують рамки регулювання відносин між суб’єктами НВК, НВО.

5. Фінансово – економічне обґрунтування

Реалізація проекту не потребує додаткових матеріальних та інших витрат з державного бюджету.

6. Прогноз соціально – економічних та інших наслідків прийняття акта

У разі прийняття зазначеного Положення будуть поліпшені умови реалізації повноважень, наданих законодавством України у галузі освіти, при формуванні мережі навчальних закладів, забезпечення реалізації права громадян на здобуття якісної освіти, на задоволення допрофесійних та професійних запитів, задоволення освітніх і культурно-освітніх потреб громадян.

Заступник Міністра В.В.Тесленко

9